8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Moliūginis tiramisu

Moliūginis tiramisu
Moliūginis tiramisu / Tinklaraštininkės, Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Pagal šį receptą tiramisu ruošia maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė, pasak jos, esminiai tiramisu ingredientai yra gera stipri kava, maskarponės ir kiaušinių kremas ir tradiciniai biskvitiniai sausainiai, dar vadinami „damų piršteliais“. Be to, šį desertą pasigaminti dar ypatingai paprasta, jam nereikalinga net orkaitė.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausiai pagaminkite kavą ir palikite ją ataušti. Sausainių mirkymui reikės kambario temperatūros kavos, o ir visi produktai (kiaušiniai, maskarponė, moliūgų sviestas) turėtų būti kambario temperatūros.

2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Išplakite baltymus iki standžių putų: standumą tikrinkite apversdami dubenį – jei baltymai laikosi ir neslysta iš dubens, tuomet jie yra išplakti pakankamai. Baltymus atidėkite.

3. Išplakite trynius su cukrumi, kol masė taps balkšva ir kremiška. Tai užtrunks apie 5 min. Maskarponę išmaišykite šaukšteliu. Tuomet į ją dėkite į išplaktus trynius. Čia pat dėkite ir moliūgų sviestą. Viską išmaišykite.

4. Paskutinis žingsnis kremui paruošti: įmaišykite išplaktus baltymus. Geriausiai įdėti trečdalį baltymų ir atsargiai išmaišyti stengiantis nesugadinti baltymų putų. Taip padarykite ir su likusiais dviem trečdaliais baltymų.

 

5. Kavą supilkite į patogų sausainių mirkymui dubenėlį.

6. Pasiruoškite sluoksniavimui: išsirenkite indą, kuriame bus tiramisu. Tai gali būti vienas didesnis keraminis ar stiklinis indas arba nedideli indeliai, kuriuose susluoksniuosite mažus tiramisu po vieną asmeninę porciją. Šalia pasidėkite sausainius, kremą ir kavą.

7. Pirmiausiai į indą (ar indelius) dėkite sluoksnį kavoje mirkytų sausainių. Kaip mirkyti: imti po viena sausainį ir panardinti į kavą sekundei ar net vos mažiau. Jei laikysite per ilgai, tiramisu bus šiek tiek „pažliugęs“ nuo per didelio kiekio kavos, todėl reikia rasti tinkamą mirkymo laiką, kad kava įsigertų į sausainį tiek, kad jo centras dar liktų nepermirkęs.

8. Ant pirmo sausainių sluoksnio dėkite kremo, kad pasidengtų tolygiai. Tada kartokite sausainių sluoksnį ir vėl kremo. Priklausomai nuo pasirinkto indo ar indelių, išeina 2-3 sluoksniai. Galiausiai mentele išlyginkite viršutinį sluoksnį ir naudodami smulkų sietelį apibarstykite kakava.

9. Tiramisu keliauja pailsėti į šaldytuvą bent 4 valandoms ar ilgiau, o tada jau gali būti suvalgytas.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Lašišos užtepėlė su varške

Lašišos užtepėlė su varške 4 asm.

Šia užtepėle galite gardinti skrebučius, tepti ant duonos arba, jeigu norisi dar sveikiau, valgyti su morkų, salierų bei agurkų lazdelėmis.

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis 8 asm.

Šis puikus skanėstas tiks bet kokiai progai, tad išbandykite! Tortas nėra labai saldus, lengvos rūgštelės jam suteikia vyšnios

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką