-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 15
Jau įvertinote šį receptą

Nesudėtingas cukinijų pyragas su plaktos grietinėlės „kepure“

Cukinijų pyragas su plakta grietinėle
Cukinijų pyragas su plakta grietinėle / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Kad iš cukinijų galima kepti ne tik blynus ar rimtus apkepus, žino daugelis, tačiau ši daržovė taip pat ir puikus saldžiųjų kepinių ingredientas. Siūlome itin nesudėtingo pyrago receptą, o didysis ir skanusis triukas – pagardinti jį lengvu plaktos grietinėlės kremu. Tikrai nepasigailėsite!

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų.

2. Išlydykite ir atvėsinkite sviestą, supilkite į plakinį ir atsargiai išmaišykite.

3. Atkirame inde sumaišykite visus sausuosius ingredientus.

4. Cukinijas sutarkuokite plonais šiaudeliais (jei neturite specialios tarkos, supjaustykite kuo ploniau, maždaug degtuko storio pagaliukais). Apiberkite miltų-cinamono-kepimo miltelių mišiniu ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite į kiaušinių-sviesto mišinį ir atsargiai, tačiau gerai išmaišykite – kad neliktų sausų ingredientų.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite apie 40 min. – kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

6. Leiskite pyragui kiek atvėsti ir išimkite iš skardos.

7. Kol pyragas vėsta, paruoškite kremą. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra, į pabaigą supilkite citrinos sultis.

8. Gautu kremu galite aptepti pyrago viršų, o galite patiekti prie kiekvieno pyrago gabalėlio jį patiekiant. Skanaus!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Užsisakykite 15min naujienlaiškius