Ingredientai
- Morkos 2 vnt.
- Burokėliai 4 vnt. marinuoti
- Porai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 1 valg. š.
- Vištienos sultinys 1500 ml 2 kubeliai
- Kopūstai 500 g rauginti
- Pomidorų padažas 3 valg. š.
- Laurų lapai 1 vnt.
- Pipirai 5 vnt. kvapiųjų pipirų žirniukai
- Cukrus 2 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Bulvės 3 vnt.
- dešrelės pieniškos 400 g
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovinti
- Grietinė 6 arbat. š.
Kaip gaminti
1.Morkas ir burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais (arba sutarkuokite burokine trintuve). Puode įkaitinkite aliejų ir pakepkite smulkintus svogūną bei porą.
2.Supilkite vandenį, sudėkite burokėlius, morkas, raugintus kopūstus ir užvirinkite.
3.Supilkite nedideliame kiekyje vandens ištirpintus sultinio kubelius, sudėkite pomidorų pastą, pagardinkite prieskoniais (čiobrelių nedėkite) ir troškinkite 10 minučių.
4.Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir troškinkite dar 15 minučių. Galiausiai į sriubą įmaišykite dešrelių gabaliukus, pagardinkite čiobreliais ir dar sykį užvirkite.
5.Tiekite su grietine.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita