15min be reklamos
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinė tartaletė su karameliniu ir bezė kremu

Šokoladinė tartaletė su karameliniu ir bezė kremu
Šokoladinė tartaletė su karameliniu ir bezė kremu / Shutterstock nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šiame deserte išties netrūksta sodrių skonių – šokoladas pinasi su karamele, o viską vainikuoja bezė kremas.

Receptas iš knygos „Desertai. 365 receptai“

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Paruošti pagrindą: sausainius susmulkinti elektriniu trintuvu arba sumalti mėsmale. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su susmulkintais sausainiais. 24 cm skersmens kepimo formą iškloti paruošta sausainių mase, gerai suspausti. Dėti į šaldytuvą 20 minučių.

2. Pagaminti karamelinį kremą: storasieniame puode sumaišyti cukrų ir vandenį, užvirinti ir nemaišant virti, kol masė sutirštės ir įgaus karamelei būdingą spalvą. Karamelės tinkamumą galima patikrinti: jos lašas, įlašintas į šaltą vandenį ir išimtas iš jo, turi būti minkštas, bet neprarasti savo formos. Karamelę nuimti nuo kaitros ir lėtai supilti karštą grietinėlę (masė gali putoti). Gautą karamelę virti 1–2 minutes. Tada puodą nukaisti, sudėti sviestą ir įberti druskos. Viską išmaišyti ir leisti atvėsti kambario temperatūroje.

3. Paruošti bezė kremą: plaktuvu lengvai suplakti kiaušinių baltymus, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir citrinų rūgštį. Dėti ant garų vonelės (vanduo jau turi virti) ir plakti plaktuvu 10–15 minučių. Masė turėtų būti balta ir puri. Kai ji pradės kilti plaktuvo mentėmis, nuimti nuo garų vonelės ir plakti dar 3–4 minutes. Leisti atvėsti.

4. Suformuoti pyragą: ant sausainių masės užpilti karamelę, atvėsinti šaldytuve ir papuošti bezė kremu. Viršų galima pabarstyti tarkuotu šokoladu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Lašišos užtepėlė su varške

Lašišos užtepėlė su varške 4 asm.

Šia užtepėle galite gardinti skrebučius, tepti ant duonos arba, jeigu norisi dar sveikiau, valgyti su morkų, salierų bei agurkų lazdelėmis.

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis 8 asm.

Šis puikus skanėstas tiks bet kokiai progai, tad išbandykite! Tortas nėra labai saldus, lengvos rūgštelės jam suteikia vyšnios

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką