6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladiniai triufeliai „Brigadeiro“

Šokoladiniai triufeliai (Brigadeiro)
Šokoladiniai triufeliai (Brigadeiro) / A. Černės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Prieš gamindami triufelius, pasiruoškite lėkštę ar negilų dubenėlį: ištepkite jį trupučiu sviesto ir atidėkite į šalį.

2. Į prikaistuvį supilkite saldintą sutirštintą pieną, sudėkite sviestą ir suberkite kakavos miltelius. Kaitinkite ant vidutinio silpnumo ugnies, kol užvirs. Nepamirškite masės nuolat maišyti: ji turi būti vientisa, neturi likti neištirpusių kakavos gumulėlių.

3. Masei užvirus, sumažinkite ugnį. Toliau kaitinkite nuolat maišydami. Po kelių minučių (ne daugiau kaip 10-ies) pastebėsite, kad masė sutirštėjo. Ją maišant, kelias sekundes turite spėti pamatyti prikaistuvio dugną, o šaukštas maišomoje masėje turi palikti žymes („takelius“). Štai šią akimirką nukelkite prikaistuvį su mase nuo viryklės. Atminkite, jei baigsite kaitinti anksčiau nei reikia, triufeliai bus per minkšti, neišsaugos formos, negalėsite suformuoti jų į dailius apvalius saldainius. O jeigu masę kaitinsite per ilgai, sustingę triufeliai bus kieti, sunkiai įkandami.

4. Dar vienas būdas įsitikinti, kad masė yra idealiai paruošta ir prikaistuvį reikia nedelsiant nukelti nuo ugnies: maišant masę, jį turi atšokti nuo prikaistuvio sienelių. Pabandykite prikaistuvį paversti ant šono. Visa masė turi gražiai ir vientisai nuslysti į šoną, lyg vienas didelis „lašas“.

5. Paruoštą ir nuo ugnies nukelto prikaistuvio masę perpilkite į anksčiau pasiruoštą, sviestu išteptą lėkštę ar dubenį. Palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet uždenkite maistine plėvele ir maždaug 30 min. dėkite į šaldytuvą. Kai masė šiek tiek pabus šaldytuve, bus daug lengviau formuoti triufelius.

6. Išėmę dubenį iš šaldytuvo, arbatiniu šaukšteliu kabinkite masę ir tarp delnų formuokite nedidelius apvalius triufelius (apie 2 cm skersmens). Kad būtų lengviau tai daryti, delnus galite patepti trupučiu sviesto, tačiau nepersistenkite – jei rankos bus pernelyg sviestuotos, prie suformuotų triufelių nelips pabarstukai. Paruoškite kuo vienodesnio dydžio triufelius iš visos masės.

7. Į lėkštę suberkite šokoladinius pabarstukus. Juose apvoliokite visus triufelius, kad šie pabarstukais apliptų iš visų pusių. Paruoštus triufelius dėkite į mažutes popierines formeles.

8. Patiekite iš karto. Arba, jei norite, galite laikyti triufelius šaldytuve, uždarame indelyje, net iki dviejų savaičių. Tokiu atveju, prieš patiekdami, išimkite iš šaldytuvo ir šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje. Skanaus!

Patarimas: jeigu nutiktų taip, kad pirmą kartą jums nepavyks laiku nukelti prikaistuvio su triufelių mase nuo viryklės ir masė bus pernelyg minkšta, per daug neliūdėkite. Supilstykite ją į labai mažas stiklines ir viršų apibarstykite šokoladiniais pabarstukais. Toks braziliškas desertas taip pat egzistuoja, o jo pavadinimas – Brigadeiro de copinho.

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: Šokoladiniai triufeliai „Brigadeiro“ (Brazilija)

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Lašišos užtepėlė su varške

Lašišos užtepėlė su varške 4 asm.

Šia užtepėle galite gardinti skrebučius, tepti ant duonos arba, jeigu norisi dar sveikiau, valgyti su morkų, salierų bei agurkų lazdelėmis.

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis 8 asm.

Šis puikus skanėstas tiks bet kokiai progai, tad išbandykite! Tortas nėra labai saldus, lengvos rūgštelės jam suteikia vyšnios

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką