15min be reklamos
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 14
Jau įvertinote šį receptą

Špinatais ir mėlynėmis nuspalvintas tortas „Žalioji mėlynė“

Tortas „Žalioji mėlynė“ 
Tortas „Žalioji mėlynė“  / Asmeninio albumo nuotr.
Skaitysiu vėliau

Tortą „Žalioji Mėlynė“ projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė maisto tinkaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Špinatų lapus suberkite į verdantį vandenį, nemažinant kaitros virkite apie 2 minutes, išgriebkite į kiaurasamtį ir perliekite kuo šaltesniu vandeniu, palikite pilnai atvėsti.

2. Atvėsusius lapelius sumalkite maisto smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.

3. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius sudėkite į virtuvinio kombaino indą su S peiliais, ten pat supilkite špinatų tyrę ir malkite 30-60 sekundžių. Tuomet suberkite cukrų ir vėl kelias minutes malkite. Gautą žalią masę supilkite į gilų indą, suberkite miltus, supilkite romą ir kruopščiai išmaišykite. Ten pat sudėkite iki putų išplaktus baltymus.

4. Puodelyje sumaišykite sodą su grietine, luktelėkite kelias minutes, kol grietinė nugesins sodą ir supilkite į tešlą.

5. Gautą masę supilkite į torto kepimo formą, ją kepkite orkaitėje 180 C karštyje, kepimo režimu iš viršaus ir apačios, apie 45 minutes.

 

6. Iškepusį biskvitą atvėsinkite, nupjaukite viršaus nelygumus ir perpjaukite biskvitą pusiau. Nupjaustytus biskvito gabaliukus smulkiai sutrupinkite.

7. Grietinėlę iki standumo išplakite mikseriu. Kitame inde tuo pačiu instrumentu įsukite mėlynes į maskarponės sūrį, berkite miltelinį cukrų ir pusės citrinos sultis, vėl sukite, kol cukrus ištirps. Į kremą įmaišykite plaktą grietinėlę ir šaukštu maišykite, kol mėlyname kreme nebesimatys baltų gabaliukų.

8. Formuokite tortą. Ant pirmojo biskvito sukrėskite 1/3 kremo, išlyginkite, dėkite antrą lakštą, vėl 1/3 kremo ir likusiu kremu gausiai aptepkite šonus. Tuomet torto šonus apiberkite biskvito trupiniais.

9. Tortą bent 12-ai valandų statykite bręsti į šaldytuvą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Lašišos užtepėlė su varške

Lašišos užtepėlė su varške 4 asm.

Šia užtepėle galite gardinti skrebučius, tepti ant duonos arba, jeigu norisi dar sveikiau, valgyti su morkų, salierų bei agurkų lazdelėmis.

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis 8 asm.

Šis puikus skanėstas tiks bet kokiai progai, tad išbandykite! Tortas nėra labai saldus, lengvos rūgštelės jam suteikia vyšnios

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką