15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 17
Jau įvertinote šį receptą

Sviestiniai citrininiai sausainiai

Kalėdiniai sausainiai
Kalėdiniai sausainiai / Fotolia nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus (porą šaukštų pasilikite), druską, citrinos žievelę ir kepimo miltelius.

2. Kitame dubenyje išsukite sviestą ir cukrų (masė nebūtinai turi tapti puri, nepersistenkite). Supilkite kiaušinių trynius bei vanilės ekstraktą, pamaišykite, kad vienodai pasiskirstytų. Pamažu maišydami supilkite ir sausuosius ingredientus, pamaišykite tik tiek, kad ingredientai susijungtų, o tada rankomis suformuokite du diskus, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent porai valandų.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C laipsnių temperatūros. Išimkite po vieną tešlos diską iš šaldytuvo, leiskite kiek pastovėti, o tada iškočiokite ant kepimo popieriumi iškloto paviršiaus iki 5–7 mm storio lakšto, jei reikia barstykite šiek tiek miltų, kad tešla neliptų.

4. Specialiomis formelėmis išpjaukite sausainius ir atsargiai perkelkite juos ant kepimo popieriumi išklotų skardų. Taip suformuokite sausainius iš visos tešlos.

 

5. Kepkite 12–14 min., tačiau stebėkite, kad sausainiai neimtų stipriai rusti. Iškepus leiskite visiškai atvėsti ir tik tada dekoruokite glajumi.

6. Glajų pagaminsite mažame dubenėlyje sumaišę cukraus pudrą su šaukštu citrinos sulčių, o tada vis papildydami sultimis, kol glajus bus tekančios konsistencijos. Apšlakstykite glajumi sausainius, jei norite, kol jis nesustingęs, pabarstykite patinkančiomis valgomomis puošmenomis, o tada leiskite galutinai sustingti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Lašišos užtepėlė su varške

Lašišos užtepėlė su varške 4 asm.

Šia užtepėle galite gardinti skrebučius, tepti ant duonos arba, jeigu norisi dar sveikiau, valgyti su morkų, salierų bei agurkų lazdelėmis.

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis 8 asm.

Šis puikus skanėstas tiks bet kokiai progai, tad išbandykite! Tortas nėra labai saldus, lengvos rūgštelės jam suteikia vyšnios

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką