Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 24
Jau įvertinote šį receptą

Varškės-špinatų pyragas

Varškės-špinatų pyragas
Varškės-špinatų pyragas / Strelkabelka nuotr.
Skaitysiu vėliau

Strelkabelka.lt: Paprastas ir skanus pyragas, kuris prigijo mano namuose. Paprastas ir skanus. Laikui bėgant receptas nuo pradinio, aišku, kiek pakito. Man patogiau jį kepti tiesiog kaip pyragą, o ne sukti, kaip kokį štrudelį. Filo tešlą pakeičiau bemiele sluoksniuota tešla. Aišku, su sūriais galima eksperimentuot. Aš kartais dedu fetos, kartai čedario, kartais surenku visokius likučius iš šaldytuvo, kartais apsiriboju tik varške.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūną, kol pasidarys skaidrus. Tuomet sudėkite špinatų lapelius ir pakepinkite viską keletą minučių. Špinatų kiekis sumažės trigubai. Įberkite šiek tiek muskato riešuto. Palikite atvėsti.

2. Į dubenį suberkite varškę, tarkuotą kietą sūrį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite. Tuomet sudėkite atvėsusius špinatus su svogūnais. Viską gerai permaišykite.

3. Bemielės tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite. Vieną lakštą dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Sudėkite įdarą, ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą, kraštus gražiai užlankstykite, pyragą patepkite kiaušinio plakiniu, peiliu padarykite kelias įpjovas.

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45-60 min. Pyragas turi gražiai paruduoti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Užsisakykite 15min naujienlaiškius