Ingredientai
- Duona 1 vnt. kepaliukas čiabatos ar kitos mėgstamos
- Lęšiai 1 st.
- Džiūvėsiai 1 st. maltų
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Karis 1 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Vanduo 100 ml virinto
- Avokadai 1 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Kopūstai 1 vnt. nedidelis Pekino
Kaip gaminti
1. Oranžinius lęšius užmerkite 3–4 valandoms. Jei rinksitės žalius lęšius – galite užmerkti juos iš vakaro. Išmirkusius praskalaukite ir išvirkite.
2. Atvėsusius lęšius, džiūvėsius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles, alyvuogių aliejų, vandenį supilkite į elektrinį smulkintuvą ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite karį, pagal skonį druskos bei pipirų ir dar kartą išmaišykite.
3. Drėgna ranka formuokite nedidelius maltinukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
4. Avokadą nulupkite, padalykite į kelias dalis, mėlynąjį svogūną supjaustykite ir suberkite į elektrinį trintuvą. Įpilkite žaliųjų citrinų sulčių, įberkite pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų ir sutrinkite.
5. Duonelę per vidurį įpjaukite, užtepkite avokado minkštimo, dėkite vieną ar du (priklausomai nuo dydžio) lęšių maltinukus, ant viršaus uždėkite saujelę smulkintų Pekino kopūstų ir... skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Rengiu šventę: Vakarėlis