2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Vegetariški žali brokolių kepsneliai

Brokolių kepsneliai
Brokolių kepsneliai / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žali gali būti ne tik garnyrai, o ir patys pagrindiniai patiekalai – vegetariški „kepsneliai“, kurių pagrindinis ingredientas yra brokoliai. Visiškai nereikia jaudintis dėl brokolių spalvos, mat patamsėti jie niekaip nespės dėl to, kad vargiai spės ir iškepti. Tačiau jei jus neramina mintis, kad brokolius šiuose kepsneliuose valgysite beveik žalius ir labai traškius, galite juos trumpai apvirti (tik saugokite jų žalią spalvą!).

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Recepte naudojama harisa – Šiaurės Afrikos regione labai populiari čili pipirų pasta, pagardinta tipiniais arabiškais prieskoniais. Žinau, kad komentaruose klausinėsit, kur tos harisos nusipirkti. Tai atsakau iškart: ieškokite harisos egzotiškų pagardų skyriuose didesnėse parduotuvėse ir ja gardinkite ne tik šį, bet įvairiausius kitus mėsiškus patiekalus.

Tačiau jei harisos neturite ar nenorite jos ieškoti, gardinkite kepsnelius kitokiais prieskoniais: kariu, saldžia paprika arba tais, kokius mėgstate.

1. 1 pundelį brokolių supjaustykite išilgai kotelio, kad gautumėte plonas plokščias brokolių juosteles. Patrumpinkite kotelius tiek, kad brokoliai būtų maždaug būsimų kepsnelių dydžio. Šiuos atidėkite į šalį, o likusius brokolius labai smulkiai supjaustykite.

2. Dubenyje suplakite kiaušinius, suberkite chia sėklas, sudėkite harisą, sūrį, kalendras, susmulkintus brokolius, pagrdinkite druska ir pipirais, ir viską išmaišę palikite apie 20 minučių pabrinkti.

3. Įkaitinkite šlakelį aliejaus keptuvėje. Šaukštu formuokite kepsnelius, ir ant kiekvieno kepsnelio dėkite po šakelę brokolio, nupjauta puse į viršų, švelniai įspausdami šakelę į kepsnelių masę. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes arba kol gražiai apskrus, tada apverskite kita puse ir toliau kepkite apie 2-3 minutes arba kol tešla apskrus ir brokoliai šiek tiek suminkštės (jei reikia, įpilkite dar aliejaus).

4. Patiekdami pabarstykite druska ir pipirais, patiekite su žalumynais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Lašišos užtepėlė su varške

Lašišos užtepėlė su varške 4 asm.

Šia užtepėle galite gardinti skrebučius, tepti ant duonos arba, jeigu norisi dar sveikiau, valgyti su morkų, salierų bei agurkų lazdelėmis.

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis 8 asm.

Šis puikus skanėstas tiks bet kokiai progai, tad išbandykite! Tortas nėra labai saldus, lengvos rūgštelės jam suteikia vyšnios

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką