Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt. puselės, be odos
- Brokoliniai kopūstai 480 g du puodeliai šaldytų žiedynų
- Svogūnai 2 vnt. pusė puodelio žiedais pjaustyto
- Aliejus 1 valg. š.
- Vištienos sultinys 1 st. neriebaus - marinatui
- Sojų padažas 2 valg. š. marinatui
- Kukurūzų krakmolas 1 valg. š. marinatui
- Česnakai 1 skiltelės marinatui
- Imbieras 1 žiupsnelis malto - marinatui
Kaip gaminti
1. Pusę puodelio šalto sultinio, sojų padažą sumaišykite su krakmolu, sugrūstu česnaku ir imbieru.
2. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, užpilkite paruoštu marinatu ir palaikykite šaldytuve bent 1 val. (galima ir ilgiau).
3. Iš marinato išgriebtą mėsą nusausinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite, kol pabals.
4. Mėsą iš keptuvės išgriebkite kiaurasamčiu, likusiuose riebaluose pakepinkite svogūnus. Po kelių minučių sudėkite brokolius ir kepkite dar porą minučių.
5. Į keptuvę su daržovėmis supilkite likusį sultinį ir troškinkite5 min. Supilkite marinatą ir maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Sudėkite vištieną, dar truputį pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies.
![]() |
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita