Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

4 paprasti būdai tapti lankstesniems

Tai kad būdami dešimties metų visiškai laisvai galėjote padaryti špagatą ar virvelę, dar nereiškia, jog tą patį galėsite pakartoti ir sulaukę trisdešimties. Bėgant metams lankstumas prastėja, todėl jį lavinti būtina jau vien dėl to, kad išvengtumėte raumenų patempimų ar kitų susižeidimų sportuojant ir užsiimant kasdiene veikla.
Lankstumo pratimas
Lankstumo pratimas / „Fotolia“ nuotr.

O tam pakanka atlikti keletą lankstumo pratimų namuose, kuriuos portalui self.com pateikia Los Andžele dirbanti jogos instruktorė Caley Alyssa.

Lankstumo planas: pratimus atlikite du kartus per dieną – ryte ir vakare, o prieš pat rimtesnę treniruotę jų stenkitės padaryti kiek daugiau nei įprastai.

Lanksčios kojos

A photo posted by Caley Alyssa (@caleyalyssa) on

Atsistokite tiesiai suglaustomis kojomis. Dešinę koją statykite į priekį ir atsiklaupkite, kairę koją statydami kiek už savęs (ant kelio).

Pasisukite krūtine kiek į šoną ir lėtai dešine ranka paimkite kairės kojos pėdą, tuo tarpu dešinę koją laikydami sulenktą 45 laipsnių kampu. Šią pozą išlaikykite 60 sekundžių ir tą patį pakartokite kita koja.

Lanksti nugara ir kojos

A photo posted by Caley Alyssa (@caleyalyssa) on

Atsistokite tiesiai, kojas laikydami ganėtinai plačiai pėdomis į priekį. Tuomet visa krūtine lenkitės į priekį, bandydami kiek įmanoma labiau priartėti prie kelių, tuo pačiu rankomis galite laikytis sau už kulnų. Šią pozą išlaikykite 60 sekundžių ir dar kartą ją pakartokite.

Lankstūs pečiai ir nugara

„Fotolia“ nuotr./Lankstumo pratimas
„Fotolia“ nuotr./Lankstumo pratimas

Atsisėskite ant žemės ištiestomis ir suglaustomis kojomis. Tiesias rankas sunerkite sau už nugaros ir visa krūtine lenkitės prie kelių, rankas iškeldami vertikaliai. Šią pozą išlaikykite 60 sekundžių ir ją pakartokite.

Dvi jogos pozos

VIDEO: Jogos pozos

Ant žemės įsitaisykite keturiomis, išlaikydami tiesią nugarą. Keletą sekundžių pabūkite šioje pozoje ir giliai pakvėpuokite.

Tuomet giliai įkvėpkite ir su iškvėpimu ištieskite kojas (jo gali būti šiek tie praskėstos), rankas vis dar laikydami ant žemės; tai bus jogos poza, dar vadinama „šuns“. Po truputį bandykite kulnais pasiekti žemę, išlaikydami kiek įmanoma tiesesnę nugarą.

Išbūkite šioje pozoje maždaug 5–10 įkvėpimų.

Tuomet iš šio pozos pareikite į kitą – kad kūną laikytumėte tik ant rankų, kojos būtų ištiestos, o kūnas beveik vertikalus grindims, nugara tiesi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius