Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išsami instrukcija, kaip išsirinkti jautieną

Nusipirkti mėsos paprasta. Bet nusipirkti tikrai geros ir konkrečiam patiekalui tinkamos mėsos – užduotis ne iš lengvųjų.
Mėsos gabaliukai
Mėsos gabaliukai / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Mėsa Jautiena

Siūlome instrukciją, kaip išsirinkti tinkamą jautieną. Pravers kiekvienai.

Vadovaukitės skaičiais, sužymėtais paveikslėlyje. 

1 – kumpis. Tinka kepti didesnį gabalą, gaminti vyniotinius.

2, 11 – kulninė. Tinka sriuboms, troškiniams.

3 – juosmuo. Su kaulais (šonkauliais) kepamas visas gabalas arba supjaustytas po atskirą kaulelį, taip pat galima virti ir troškinti. Šonkaulių vidurys, vadinamas antrekotu, tinka kepsniams.

4 – išpjova. Tai pati kokybiškiausia (ir brangiausia) skerdienos dalis. Ji tinka ir virti, ir kepti.

5 – papilvė. Tinka troškiniams, sriuboms.

6 – šonkauliai. Tinka tiems patiems patiekalams, kaip ir juosmens dalys.

7 – nugarinė. Tinka ir virti, ir kepti.

8 – mentė. Tinka maltinukams, makaronų padažams, Šepardo ir kitiems pyragams su mėsos įdaru.

9 – krūtininė su šonine. Tinka troškiniams, taip pat galima kepti mažesnėje kaitroje, bet ilgiau.

10 – krūtininė. Tinka kepti didesniais gabalais ir naudoti įvairiems įdarams. Dar – maltiniams, netikram zuikiui, mėsos padažams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius