1. Burokėlius ir svogūną sutarkuokite smulkesne burokine tarka, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite.
2. Suberkite į masę dribsnius ir gerai išmaišykite.
3. Formuokite kotletukus. Juos apvoliokite džiūvėsiuose ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.
4. Tada įpilkite šlakelį vandens ir dar apie 5 min. patroškinkite uždengtoje keptuvėje.
Skanu su baltuoju padažu ir bulvėmis.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Burokėlius sutarkuokite, susmulkinkite kitas daržoves ir kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite su majonezu.
Jei mėgstate švelnesnį skonį, agurko galite nedėti.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Burokėlį išvirkite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pagardinkite žolelių mišiniu bei aliejumi ir iškepkite orkaitėje.
2. Avokadą nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
3. Į lėkštę šalia žuvies ar paukštienos sluoksniuokite avokadą ir burokėlio griežinėlius. Garnyrą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, užberkite saujelę kedrinių pinijų (tiks ir smulkinti graikiniai riešutai, skrudintos moliūgų ar saulėgrąžų sėklos).
1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais, juos šiek tiek padaužykite ranka, tada supjaustykite juostelėmis, iškepkite aliejuje (jei mėgstate, mėsos vidus gali būti šiek tiek žalias), pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Burokėlius neluptus išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir sudėkite į kepimo skardą. Ten pat suberkite gabalėliais pjaustytus moliūgus. Daržoves labai saikingai apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 10 min. kol suminkštės, bet neištiš.
4. Atvėsintas daržoves, šakute suplėšytą mocarelą ir jautienos juostelės dėkite ant salotų, šalia berkite smulkia trintuve tarkuotų morkų, dėkite raudonojo svogūno griežinėlių.
5. Paruoškite užpilą: visus nurodytus ingredientus iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų.
1. Burokėlius išimkite iš marinato, labai gerai nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į tris taures.
2. Avokadus nulupkite, supjaustykite kubeliais, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis (kad nepatamsėtų) ir suberkite ant burokėlių. Skumbrę labai gerai išdarinėkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant avokadų.
3. Majonezą sumaišykite su grietine ir krienais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, tada atsargiai šaukštu įmaišykite iki putų išplaktą grietinėlę. Ant salotų krėskite po kelis šaukštus puraus padažo. Tiekite su skrudinta itališkos duonos riekele.
1. Visas daržoves supjaustykite kubeliais. Svogūną susmulkinkite ir trumpai pakepinkite aliejuje .
2. Daržoves suberkite į dubenį, apibarstykite kmynais, pasūdykite užpilkite aliejų su kepintais svogūnais ir gerai išmaišykite.
Pastaba: vietoj aliejaus galite naudoti ir majonezą arba majonezą perpus maišytą su grietine.
1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite.
2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių.
3. Bandeles perpjaukite ir iš pjovimo pusės apkepkite.
4. Bandelių puseles aptepkite majonezu su garstyčiomis, uždėkitepo lapą salotų, karštą kotletą. Pabarstykite tarkuotu sūriu, uždėkite po pakepintą griežinėlį šoninės, marinuotų agurkėlių ir troškintų burokėlių. Užvožkite likusiomis bandelių puselėmis ir patiekite.
Troškinkinti burokėliai:
1. Aliejų įkaitinkite keptuvėje, sudėkite susmulkintus svogūnus ir kepkite apie 5 minutes. Pabarstykite druska, pipirais.
2. Sudėkite tarkuotus burokėlius, susmulkintus riešutus, aitriąsias paprikas, pomidorus, įpilkite acto, įmaišykite cukrų. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir ant silpnos ugnies troškinkite maišydami apie 40 minučių.
3. Atvėsinkite ir įmaišykite petražoles.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Daržoves nuplaukite, kurias reikia, nulupkite. Į užvirintą aliejų sudėkite tarkuotas morkas ir burokėlius.
- Troškinkite dešimt minučių. Tada sumeskite smulkintus svogūnus, kai ims kunkuliuoti – smulkintus kopūstus, agurkus, pomidorus (pastaruosius taip pat galite nuplikyti ir nulupti). Viską troškinkite dar 20 minučių.
- Supilkite actą, sumeskite smulkintus krapus, pipirų žirnelius, laurų lapus, pagardinkite druska, cukrumi, užvirinkite ir dar karštą masę išpilstykite į stiklainius.
Iš nurodyto kiekio turėtų išeiti apie šešis litrus konservų. Vėliau iš jų verdant sriubą, galima įdėti mėsos, dešrelių, virtų bulvių.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Burokėlius nestambiai sutarkuokite.
- Slyvas pamirkykite arba jei neturite laiko mirkyti ilgiau, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 1-2 minutes.
- Tada perskalaukite po šaltu vandeniu. Kai slyvos bus gana minkštos, jas susmulkinkite ir suberkite į burokėlius.
- Į salotas taip pat suberkite smulkintus graikinius riešutus, pipirus, trint česnakus, pasūdykite.
- Galiausiai salotas apšlakstykite citrinų sultimis ir aliejumi. Gerai išmaišykite ir galite tiekti.
- 2 burokėlius iškepkite orkaitėje (bet neperkepkite), nulupkite, supjaustykite šiaudeliais.
- Likusius burokėlius nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
- Riešutus sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
- Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais, juos apšlakstykite pusės apelsino sultimis ir pamaigykite, kad nebūtų tokie aštrūs.
- Paruoškite užpilą: česnako skilteles išspauskite, aitriąją papriką sukapokite, prieskonius sumaišykite su sezamų aliejumi ir apelsino sultimis, pagal skonį berkite prieskonių, labai gerai išmaišykite ir bent valandą jį palaikykite, kad susimaišytų skoniai.
- Abejus burokėlius sumaišykite su nuplautomis ir nuvarvintomis salotomis, svogūnais ir išdalykite į lėkštes.
- Ant viršaus berkite skrudintų riešutų ir pilkite padažo. Tiekite su mėgstamos duonos riekele.
- Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo laiko).
- Virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka.
- Manų kruopas užpilkite vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų.
- Išbrinkusias kruopas sudėkite į dubenėlį su tarkuotais burokais.
- Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais.
- Gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
- Formuokite nedidelius apvalius blynelius ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
- Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, tuomet perkelkite į lėkštes.
- Patiekite šiltus su bulvių koše. Skanaus!
- Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje.
- Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir Provanso žolelėmis (galite naudoti ir kitokias, tiesiog būtent šios čia tinka tobulai), šalia padėkite kelias česnako skilteles ir burokus dėkite kepti į 200 laipsnių orkaitę ~25~30 min., kol visiškai suminkštės.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI