-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienei – patiekalai su burokėliais

Burokėliai itin sveikos šakninės daržovės iš kurių nesunku pasiruošti skaniausių patiekalų. Taigi, ką šiandien gaminsite vakarienei? Turime jums puikių pasiūlymų!
Burokėlių blyneliai
Burokėlių blyneliai / Astos Černės nuotr.
Burokėlių kotletai
Receptas: Burokėlių kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 74
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 50.00 ml
Džiūvėsiai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Burokėlius ir svogūną sutarkuokite smulkesne burokine tarka, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite. 

2. Suberkite į masę dribsnius ir gerai išmaišykite.

3. Formuokite kotletukus. Juos apvoliokite džiūvėsiuose ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.

4. Tada įpilkite šlakelį vandens ir dar apie 5 min. patroškinkite uždengtoje keptuvėje.

Skanu su baltuoju padažu ir bulvėmis.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Burokėlių ir pupelių mišrainė
Receptas: Burokėlių ir pupelių mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 28
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (virti)
Pupelės: 2.00 st. (virtų)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (virti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Agurkai: 10.00 vnt. (mažų, marinuotų)
Obuoliai: 60.00 g (pusė)
Majonezas: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Burokėlius sutarkuokite, susmulkinkite kitas daržoves ir kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite su majonezu.

Jei mėgstate švelnesnį skonį, agurko galite nedėti.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Pikantiškas garnyras su burokėliais
Receptas: Pikantiškas garnyras su burokėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 18
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Burokėliai: 1.00 vnt. (didelis)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kedrinės pinijos: 40.00 g (saujelė paskrudintų)
Kaip gaminti

1. Burokėlį išvirkite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pagardinkite žolelių mišiniu bei aliejumi ir iškepkite orkaitėje.

2. Avokadą nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

3. Į lėkštę šalia žuvies ar paukštienos sluoksniuokite avokadą ir burokėlio griežinėlius. Garnyrą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, užberkite saujelę kedrinių pinijų (tiks ir smulkinti graikiniai riešutai, skrudintos moliūgų ar saulėgrąžų sėklos).

Suskleisti
Burokėlių salotos su jautiena
Receptas: Burokėlių salotos su jautiena
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 16
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedideli)
Morkos: 2.00 vnt.
Jautiena: 300.00 g (išpjova)
Moliūgai: 300.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Salotos: 2.00 vnt. (keletas saujelių įvairių salotų lapelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių - užpilui)
Aliejus: 70.00 ml (užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios - užpilui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais, juos šiek tiek padaužykite ranka, tada supjaustykite juostelėmis, iškepkite aliejuje (jei mėgstate, mėsos vidus gali būti šiek tiek žalias), pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Burokėlius neluptus išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir sudėkite į kepimo skardą. Ten pat suberkite gabalėliais pjaustytus moliūgus. Daržoves labai saikingai apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 10 min. kol suminkštės, bet neištiš.

4. Atvėsintas daržoves, šakute suplėšytą mocarelą ir jautienos juostelės dėkite ant salotų, šalia berkite smulkia trintuve tarkuotų morkų, dėkite raudonojo svogūno griežinėlių.

5. Paruoškite užpilą: visus nurodytus ingredientus iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų.

Suskleisti
Burokėlių salotos su žuvimi
Receptas: Burokėlių salotos su žuvimi
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 52
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (marinuoti)
Avokadai: 2.00 vnt.
Žuvis: 400.00 g (karštai rūkyta skumbrė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį ir padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį ir padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys pagal skonį)
Krapai: 10.00 g (šakelės papuošti)
Majonezas: 3.00 valg. š. (padažui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (padažui)
Krienai: 1.00 arbat. š. (padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (padažui)
Kaip gaminti

1. Burokėlius išimkite iš marinato, labai gerai nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į tris taures.

2. Avokadus nulupkite, supjaustykite kubeliais, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis (kad nepatamsėtų) ir suberkite ant burokėlių. Skumbrę labai gerai išdarinėkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant avokadų.

3. Majonezą sumaišykite su grietine ir krienais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, tada atsargiai šaukštu įmaišykite iki putų išplaktą grietinėlę. Ant salotų krėskite po kelis šaukštus puraus padažo. Tiekite su skrudinta itališkos duonos riekele.

Suskleisti
Burokėlių mišrainė
Receptas: Aukštaitiška burokėlių mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 259
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio virti)
Morkos: 2.00 vnt. (virtos)
Bulvės: 4.00 vnt. (virtos)
Agurkai: 3.00 vnt. (rauginti)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Visas daržoves supjaustykite kubeliais. Svogūną susmulkinkite ir trumpai pakepinkite aliejuje .

2. Daržoves suberkite į dubenį, apibarstykite kmynais, pasūdykite užpilkite aliejų su kepintais svogūnais ir gerai išmaišykite.

Pastaba: vietoj aliejaus galite naudoti ir majonezą arba majonezą perpus maišytą su grietine.  

Suskleisti
Naminiai mėsainiai
Receptas: Mažieji mėsainiai su šonine ir burokėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 10
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 750.00 g (maltos - mėsainiams)
Kiauliena: 250.00 g (maltos - mėsainiams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (mėsainiams)
Tabasko padažas: 2.00 ml (pagal skonį - mėsainiams)
Vorčesterio padažas: 2.00 g (pagal skonį - mėsainiams)
Bandelės: (apskritos - mėsainiams) 6.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š. (mėsainiams)
Garstyčios: 4.00 valg. š. (mėsainiams)
Salotos: 200.00 g (lapai - mėsainiams)
Čederio sūris: 140.00 g (mėsainiams)
Šoninė: (ploni griežinėliai - mėsainiams) 6.00 riekės
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti - mėsainiams)
Troškinti burokėliai: (mėsainiams) 300.00 g
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (burokėliams)
Svogūnai: 2.00 vnt. (burokėliams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (burokėliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (burokėliams)
Burokėliai: 500.00 g
Graikiniai riešutai: 10.00 vnt. (puselių - burokėliams)
Aitrioji paprika: 170.00 g (burokėliams)
Pomidorai: 4.00 vnt. (dideli - burokėliams)
Actas: 1.00 valg. š. (vynuogių - burokėliams)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (burokėliams)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių, smulkintų - burokėliams)
Kaip gaminti

1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite.

2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių.

3. Bandeles perpjaukite ir iš pjovimo pusės apkepkite.

4. Bandelių puseles aptepkite majonezu su garstyčiomis, uždėkitepo lapą salotų, karštą kotletą. Pabarstykite tarkuotu sūriu, uždėkite po pakepintą griežinėlį šoninės, marinuotų agurkėlių ir troškintų burokėlių. Užvožkite likusiomis bandelių puselėmis ir patiekite.

Troškinkinti burokėliai:

1. Aliejų įkaitinkite keptuvėje, sudėkite susmulkintus svogūnus ir kepkite apie 5 minutes. Pabarstykite druska, pipirais.

2. Sudėkite tarkuotus burokėlius, susmulkintus riešutus, aitriąsias paprikas, pomidorus, įpilkite acto, įmaišykite cukrų. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir ant silpnos ugnies troškinkite maišydami apie 40 minučių.

3. Atvėsinkite ir įmaišykite petražoles.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Burokėlių ir kopūstų sriuba su pomidorais
Receptas: Burokėlių ir kopūstų sriuba su pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 45
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 3.00 kg (šviežio)
Svogūnai: 1.00 kg
Burokėliai: 1.00 kg (šviežių)
Morkos: 1.00 kg
Agurkai: 1.00 kg (šviežių)
Pomidorai: 1.00 kg (šviežių)
Aliejus: 500.00 ml
Druska: 3.00 valg. š.
Cukrus: 250.00 g
Juodieji pipirai: 20.00 vnt. (žirnelių)
Laurų lapai: 5.00 vnt.
Krapai: 2.00 sauja
Actas: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Kaip gaminti
  1. Daržoves nuplaukite, kurias reikia, nulupkite. Į užvirintą aliejų sudėkite tarkuotas morkas ir burokėlius.
  2. Troškinkite dešimt minučių. Tada sumeskite smulkintus svogūnus, kai ims kunkuliuoti – smulkintus kopūstus, agurkus, pomidorus (pastaruosius taip pat galite nuplikyti ir nulupti). Viską troškinkite dar 20 minučių.
  3. Supilkite actą, sumeskite smulkintus krapus, pipirų žirnelius, laurų lapus, pagardinkite druska, cukrumi, užvirinkite ir dar karštą masę išpilstykite į stiklainius.

Iš nurodyto kiekio turėtų išeiti apie šešis litrus konservų. Vėliau iš jų verdant sriubą, galima įdėti mėsos, dešrelių, virtų bulvių.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Burokėlių mišrainė su grietine
Receptas: Burokėlių mišrainė su grietine
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.2 / 96
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virtų vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelio)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Grietinė: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Virtus burokėlius sutarkuokite.
  2. Įberkite į burokėlius, kmynus, pipirus, pasūdykite, smulkiai supjaustytą svogūną.
  3. Įkrėskite grietinę ir mišrainę gerai išmaišykite.
Suskleisti
Burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis
Receptas: Burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 51
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virtų)
Džiovintos slyvos: 100.00 g (jas iš anksto šiek tiek pamirkykite)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 4.00 valg. š. (tyro - tiks ir moliūgų sėklų ar saulėgrąžų)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Burokėlius nestambiai sutarkuokite.
  2. Slyvas pamirkykite arba jei neturite laiko mirkyti ilgiau, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 1-2 minutes.
  3. Tada perskalaukite po šaltu vandeniu. Kai slyvos bus gana minkštos, jas susmulkinkite ir suberkite į burokėlius.
  4. Į salotas taip pat suberkite smulkintus graikinius riešutus, pipirus, trint česnakus, pasūdykite.
  5. Galiausiai salotas apšlakstykite citrinų sultimis ir aliejumi. Gerai išmaišykite ir galite tiekti.

 

Suskleisti
Aštrios burokėlių salotos
Receptas: Aštrios burokėlių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 49
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedidelių)
Salotos: 1.00 sauja (lapelių)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (didelis)
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstamų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 - salotoms ir 0,5 - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties - užpilui)
Sezamų aliejus: 4.00 valg. š. (užpilui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį kiniško penkių rūšių prieskonių mišinio - užpilui)
Kaip gaminti
  1. 2 burokėlius iškepkite orkaitėje (bet neperkepkite), nulupkite, supjaustykite šiaudeliais.
  2. Likusius burokėlius nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
  3. Riešutus sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
  4. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais, juos apšlakstykite pusės apelsino sultimis ir pamaigykite, kad nebūtų tokie aštrūs.  
  5. Paruoškite užpilą: česnako skilteles išspauskite, aitriąją papriką sukapokite, prieskonius sumaišykite su sezamų aliejumi ir apelsino sultimis, pagal skonį berkite prieskonių, labai gerai išmaišykite ir bent valandą jį palaikykite, kad susimaišytų skoniai.
  6. Abejus burokėlius sumaišykite su nuplautomis ir nuvarvintomis salotomis, svogūnais ir  išdalykite  į lėkštes.
  7. Ant viršaus berkite skrudintų riešutų ir pilkite padažo. Tiekite su mėgstamos duonos riekele.
  8. Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo laiko).
Suskleisti
Burokėlių blyneliai
Receptas: Burokėlių blyneliai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 53
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 500.00 g (virtų)
Manai: 120.00 g
Vanduo: 120.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka.
  2. Manų kruopas užpilkite vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų.
  3. Išbrinkusias kruopas sudėkite į dubenėlį su tarkuotais burokais.
  4. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  6. Formuokite nedidelius apvalius blynelius ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
  7. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, tuomet perkelkite į lėkštes.
  8. Patiekite šiltus su bulvių koše. Skanaus!
Suskleisti
Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu
Receptas: Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 40
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 2.00 skiltelės
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kriaušės: 2.00 vnt.
Saulėgrąžos: 1.00 st. (sauja sėklų)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 50.00 g
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje.
  2. Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir Provanso žolelėmis (galite naudoti ir kitokias, tiesiog būtent šios čia tinka tobulai), šalia padėkite kelias česnako skilteles ir burokus dėkite kepti į 200 laipsnių orkaitę ~25~30 min., kol visiškai suminkštės.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius