-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 05

15min kino anketa: choreografė Agnija Šeiko – apie „Velnio nuotaką“ ir meilę islandiškam kinui

Ieškantiems filmo vakarui ar įsitikinusiems, kad matė viską – 15min kino anketa, į kurios klausimus atsako Lietuvos kultūros bei meno atstovai, padėsianti prisiminti pamirštus ir atrasti naujus kino pasaulio perlus.
Šokio spektaklis „Dior in Moscow“
Šokio spektaklis „Dior in Moscow“ / Vytauto Petriko nuotr.

Šokėja, šokio pedagogė, šiuolaikinio šokio choreografė Agnija Šeiko yra sukūrusi daugiau nei dvi dešimtis šokio spektaklių, kompozicijų, šokio operų ir šokio projektų vaikams Lietuvoje bei užsienyje, o jos apdovanojimų kraitėje yra ir du „Auksiniai kryžiai“ – už debiutą (operos „Izadora“ kūrėjų grupei) bei už spektaklio „Aikštelėje laisvų vietų nėra“ choreografiją.

A. Šeiko pasakoja, kodėl jaučia simpatiją islandiškiems filmams ir kaip jos gyvenimą pakeitė Pedro Almodovaro filmas „Pasikalbėk su ja“.

Filmas, kuris pakeitė (gyvenimą, dieną, požiūrį į kiną ar kt.)

DV8 Lloyd Newson filmas „Cost of living“ (2004) praplėtė mano suvokimo apie šokį ribas, įkvėpė sukurti keletą šokio filmų (dažnai gaunu komentarų, jog mano šokio spektakliai labai kinematografiški).

Taip pat – Pedro Almodovaro „Pasikalbėk su ja“ (Talk to Her, 2002). Tai jaunystėje žiūrėtas filmas, kuris formavo mano estetinį ir meninį skonį.

VIDEO: Filmo „Pasikalbėk su ja“ anonsas

Filmas, kurį matėte daugiausia kartų

„Mano kaimynas Totoro“ (My Neighbor Totoro, 1988, rež. Hayao Miyazaki) ir „Muzika, suradusi mus“ (August Rush, 2007, Kirsten Sheridan). Tai vaikų mėgstamiausi filmai, jie nuolat kviečia mane juos žiūrėti. Gaži muzika, nebanalios istorijos, tobula animacija.

VIDEO: Filmo „Mano kaimynas Totoro“ anonsas

Geriausia komedija

Sólveig Anspach „Meilė baseine“ (The Together Project, 2016) – prancūzų ir islandų filmas, kuriame susipina šiaurietiškas santūrumas, keistumas, atšiaurumas, prancūziškas flirtas bei humoras. Ir gauni tiesiog kokybiško juoko dozę.

VIDEO: Filmo „Meilė baseine“ anonsas

Guilty pleasure

„Antikristas“ (Antichrist, 2009, rež. Lars von Trier) ir „Kerol“ (Carol, 2015, rež. Todd Haynes) – išprovokuoja keistas emocijas ir pojūčius.

VIDEO: Filmo „Antikristas“ anonsas

Geriausia meilės istorija kine

Iš vaikystės likęs atsiminimas – Arūno Žebriūno „Velnio nuotaka“ (1973). Fantastiška muzika, gaivališki aktoriai. Matyt, taip ir liko geriausia meilės istorija.

VIDEO: Jurgos arija iš filmo „Velnio nuotaka“

Filmas, kuriame norėtumėte apsigyventi vienai dienai

Woody Aleno filmai – keisčiausi nuotykiai ir personažai, kostiumai, kvapai ir nuotaikos, netikėtumai. Wimo Wenderso „Pina“ (2011) – legendinės, genialios choreografės spektaklių ištraukos, jos šokėjai, toks tolimas mūsų kasdienybei pasaulis.

VIDEO: Filmo „Pina“ anonsas

Simpatija arba antipatija kine

Negaliu pakęsti kvailų filmų („Pagirios Tailande“ ir pan.), kad ir kaip kas bandytų įrodyti, jog tai atsipalaidavimo forma. O simpatija – islandiškiems filmams. Spalvos, šaltis, keistuoliai, sudėtingi santykiai ir specifiškas humoras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius