-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 30

Kad laukimas neprailgtų: 10 filmų su aktoriais iš „Sostų karų“

Ką tik pasibaigęs septintasis „Sostų karų“ sezonas žada ilgą pertrauką. Paskutinįjį neregėto populiarumo susilaukusio serialo sezoną jo kūrėjai žada parodyti tik 2019-aisiais. Kad laukimas neprailgtų, serialo gerbėjams siūlome 10 filmų su pamėgtais aktoriais iš „Sostų karų“.
Serialas „Sostų karai“
Serialas „Sostų karai“

1. „Karalius Artūras. Kalavijo legenda“ / King Arthur: Legend of the Sword

Šis filmas „Sostų karų“ gerbėjams patiks ne tik dėlto, kad jame vaidina Aidenas Gillenas (Littlefinger), bet ir tuo, kad ši magiška viduramžių istoriją turi daug panašumų su serialu. Karaliaus Artūro istoriją ir legendinį kardą akmenyje turbūt daugelis girdėjo dar vaikystėje. Tačiau pridėjus Guy Ritchie režisūrą, gaunama visai kitokia šios istorijos versija – daug intrigos, veiksmo, labai preciziškų kovos scenų ir šiek tiek erotikos. Šis režisierius su Šerloku Holmsu jau įrodė, kad gali kurti ne tik filmus apie mafijos pasaulį. Ši pasakos adaptacija ne ką mažiau sėkminga.

VIDEO: King Arthur: Legend of the Sword - Official Comic-Con Trailer [HD]

2. „Egipto dievai“ / Gods Of Egypt

Tai yra filmas apie egiptiečių mitologiją, su gerokai daugiau specialiųjų efektų nei įprastai. Jis susilaukė ir nemažai prieštaringų vertinimų už tai, kad visi pagrindiniai aktoriai yra baltieji. Sunku pasakyti, kokios spalvos buvo Egipto dievai, tačiau kaip tik dėl jų užvirė visa velniava. Setui užgrobus Egipto sostą, anksčiau klestėjusi šalis paniro į chaosą. Naudodamasis savo beribe valdžia, Setas pagrobia nuostabaus grožio merginą Zają, o jos gelbėti ryžtasi paprastas vaikinas Bekas. Tiesa, jam į pagalba ateina dangaus dievas Horusas, kurį vaidina Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister).

VIDEO: Gods of Egypt Official Trailer #1 (2016) - Gerard Butler, Brenton Thwaites Movie HD

3. „300“

Lena Headey (Cercei) dar iki „Sostų karų“ buvo gerai žinoma kaip aktorė, puikiai tinkanti stiprios moters vaidmeniui. Istorinis epas „300“ pasakoja apie Termopilų mūšį, kur graikams gerokai mažesnėmis pajėgomis teko ginti tarpeklį nuo didžiulės persų armijos. Šiame filme L.Headey vaidina Spartos karalienę Gorgo. Tiesa, jos vaidmuo buvo gerokai didesnis, nei Franko Millerio komiksuose, pagal kuriuos pastatytas filmas. Vieną pagrindinių vaidmenų ji atlieka filmo tęsinyje: „300: imperijos gimimas“ (300: Rise of an Empire).

VIDEO: 300: Rise of an Empire - Official Trailer 1 [HD]

4. „Iksmenai. Apokalipsė“ / X-Men: Apocalypse

Apokalipsė, – pirmasis ir galingiausias iš visų mutantų – pabunda iš tūkstančius metų trukusio miego. Šiuolaikiniu pasauliu jis, švelniai tariant, nusivylęs. Todėl surinkęs stiprių mutantų komandą jis ruošiasi įvesti naują pasaulio tvarką, apvalyti žmoniją ir, žinoma, tapti jos valdovu. Jean Grey kartu su kitais mutantais yra vieni tų, kurie stoja gelbėti Žemės likimo.

Jei žiūrėjote ankstesnes „Iksmenų“ sagos dalis, turbūt pastebėjote, kad šįkart telepatijos ir telekinezės galias turinčią Jean Grey naujausioje filmo dalyje vaidina nebe Famke Janssen. Ją pakeitė „Sostų karų“ aktorė Sophie Turner, seriale įkūnijusi Sansą Stark.

VIDEO: X-Men: Apocalypse | Teaser Trailer [HD] | 20th Century FOX

5. „Lenktynės“ / Race

„Lenktynės“ yra filmas apie juodaodį amerikiečių atletą Jesse Owensą, kuris 1936-ųjų Olimpinėse žaidynėse laimėjo rekordiškai daug, net keturis medaliu. Hitleriui, kuris tuo metu buvo valdžioje, tai buvo itin neparanku skleidžiant idėją, jog arijai yra aukštesnė rasė. Carice Van Houten (Melisandre) šiame filme vaidina nacių propagandistę Leni Riefenstahl – itin charizmatišką asmenybę.

VIDEO: Race Official Trailer #1 (2015) - Stephan James, Jason Sudeikis Drama HD

6. „Stoties agentas“ / The Station Agent

Peterio Dinklage vardą šiandien žino net tie, kurie nežiūri „Sostų karų“. Tačiau prieš jam tampant Tyrionu Lannisteriu, žymiausias jo vaidmuo buvo 2003-ųjų filme „Stoties agentas“. Tai graži drama apie tai, kaip trys nepažįstamieji palengva tampa draugai, tuo pat metu kiekvienam besitaikant su asmeniniais praradimais. Be to, jie bėga paskui traukinius, juos filmuodami. Dinklage atlieka Finbaro vaidmenį – visiškai nepanašų į tą, kurį įkūnija „Sostų karuose“. Jei norite pamatyti šį aktorių kalbant natūraliu balsu, šis filmas tam puikiai tiks.

VIDEO: The Station Agent (2003) Official Trailer - Peter Dinklage, Patricia Clarkson Movie HD

7. Kapitonas Amerika: pirmasis keršytojas / Captain America: The First Avenger

Retas aktorius nenorėtų vaidinti „Marvel“ filmuose, tad nenuostabu, kad kartais net ir žinomi vardai imasi mažyčių rolių. Natalie Dormer jau anksčiau buvo gerai žinoma už savo vaidmenį seriale „The Tudors“, tačiau vaidmens mažumas šiame filme jos neatbaidė. Nieko keisto, kad ji vaidina koketišką ir flirtuojančią merginą. Galima sakyti šis vaidmuo yra kaip nedidelė įžangą į kur kas sudėtingesnį ir dinamiškesnį Margaery Tyrell vaidmenį „Sostų karuose“.

VIDEO: Captain America: The First Avenger - Trailer

8. „Žiedų valdovas: žiedo brolija“ / Lord of The Rings: Fellowship of The Ring

Kai fanai išgirsta, jog Seanas Beanas vaidins naujame filme, jiems neišvengiamai kyla klausimas: kaip šįkart jis mirs? Gal tai tik sutapimas, tačiau šio aktoriaus vaidinami veikėjai miršta dažniau, nei išlieka gyvi. Net ir neskaitę „Sostų karų“ buvo beveik tikri, kad šio aktoriaus vaidinamo Nedo Starko anksčiau ar vėliau neliks. Lygiai, kaip ir Gondoro kario Boromiro. Tačiau šis aktorius meistriškai moka perteikti garbės pojūtį, narsą ir tam tikrą kareivio atšiaurumą, todėl eilinė jo mirtis visada nuliūdina.

VIDEO: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Official Trailer #1 - (2001) HD

9. „Greiti ir įsiutę 8“ / The Fate Of The Furious

Apie šį filmą sunku pasakyti kažką daugiau, nei tai, kad jei patiko pirmosios septynios dalys, patiks ir ši. Atrodė, kad herojai jau turėjo pasukti ramaus gyvenimo keliu, tačiau iš niekur atsiradusi moteris, slapyvardžiu „Šifras“ ramybę sujaukia, lyg jos niekad nebūtų buvę. Domas iš medaus mėnesio patraukia į nusikaltėlių pasaulį, tad jo gelbėti greitomis mašinomis leidžiasi draugai. Nathalie Emmanuel, „Sostų karuose“ vaidinanti Daenerys dešiniąją ranką Missandei, čia atlieka garsios hakerės Ramsey vaidmenį.

VIDEO: The Fate of the Furious - Official Trailer - #F8 In Theaters April 14 (HD)

10. „Aš prieš tave“ / Me Before You

Šis filmas yra to paties pavadinimo romano adaptacija. „Aš prieš tave“ pasakoja istoriją apie dvidešimt kelių metų darbininkę Loisą, samdomą prižiūrėti neįgaliojo vežimėlyje prikaustyto Willo Traynoro. Kuris, be abejo, yra turtingas. Šis vaidmuo nė kiek neprimena Drakonų motinos ir karalienės sosto siekiančios Daenerys Targaryen.

VIDEO: Me Before You Official Trailer #1 (2016) - Emilia Clarke, Sam Claflin Movie HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius