Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Helovino skaitiniai: penkios siaubą keliančios knygos

Pirmadienio vakare žmonės, persirengę siaubą keliančiais kostiumais, pasitinka Heloviną. O kokias šiurpulį keliančias knygas verta skaityti šią dieną? „International Business Times“ pateikia savo rekomenduojamų Helovino skaitinių sąrašą.
Kadras iš filmo „Avinėlių tylėjimas“
Kadras iš filmo „Avinėlių tylėjimas“ / Kadras iš filmo

Šiame penketuke rasite ir puikiai žinomų knygų, kurias jau galbūt teko perskaityti, ir tokių, kurių neskaitėte, bet istoriją puikiai žinote – pagal jas sukurti garsūs kino filmai.

Susipažinkite: penkios siaubą keliančios knygos.

„Amitvilio košmaras“ („The Amityville Horror“)

1977 metais išleistą knygą parašė amerikietis Jay Ansonas. Tai bene garsiausia jo knyga, kuri daug kartų buvo ekranizuota. Skaičiuojama, kad remiantis šia knyga arba joje aprašomais įvykiais, 1979-2015 metais sukurta daugiau nei 15 filmų.

Knyga paremta tikra, 1974 metais įvykusia istorija – tuomet Ronaldas DeFeo nušovė šešis savo šeimos narius, gyvenusius Amitvilio kaimynystėje. Kūrinyje pasakojama, kaip į šį namą po kiek daugiau nei metų laiko atsikelia gyventi Lutzų šeima. Praėjus 28 dienoms šeima palieka namą tvirtindama, kad jame vyksta paranormalūs reiškiniai.

Knygos viršelis/Knyga „Amitvilio košmaras“
Knygos viršelis/Knyga „Amitvilio košmaras“

„Egzorcistas“ („The Exorcist“)

Įkvėptas tikros istorijos, kurios epicentre buvo demono užvaldytas vaikas, „Egzorcistas“ vertinamas kaip itin kontroversiška knyga. Daug diskusijų jis sulaukė vos tik išleistas, tačiau nepaisant to jis 57 savaites praleido „New York Times“ bestselerių sąraše, o pagal knygą kurti ne tik kino filmai, bet ir serialai.

Kūrinį 1971 metais parašė amerikiečių autorius Williamas Peteris Blatty. Įdomu tai, kad parašyti šią knygą autorių įkvėpė 1950 metais per paskaitą Džordžtauno universitete girdėta istorija apie egzorcizmo seansus.

Knygos viršelis/Knyga „Egzorcistas“
Knygos viršelis/Knyga „Egzorcistas“

„The Haunting of Hill House“

Tai knyga, kuri apibūdinama kaip viena geriausių kada nors parašytų vaiduoklių istorijų. Ją privalo perskaityti tie, kurie yra šio žanro mėgėjai. Kaip pabrėžia „International Business Times“, šioje knygoje tobulai pasakojama vaizduoklių istorija puikiai dera su įtampa ir autorės knygos kuriama nuotaika.

Knyga „The Haunting of Hill House“ pirmą kartą išleista 1959 metais, jos autorė – amerikietė Shirley Jackson, įkvėpusi rašyti knygas tokius žmones kaip Stephenas Kingas ir Neilas Gaimanas. Pagal šį kūrinį yra sukurti keli kino filmai.

Knygos viršelis/Knyga „The Haunting of Hill House“
Knygos viršelis/Knyga „The Haunting of Hill House“

„Avinėlių tylėjimas“ („The Silence of the Lambs“)

Pagal šį kūrinį 1991 metais sukurtas tokio pat pavadinimo kino filmas, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Jodie Foster ir Anthony Hopkinsas. Šią knygą parašė Thomas Harris, o ji išleista 1988 metais.

„Avinėlių tylėjimas“ pasakoja apie serijinį žudiką, kurio pėdomis seka Federalinių tyrimų biuro (FTB) agentė. Jai padeda psichiatras, kuris nubaustas laisvės atėmimo bausme dėl žmonių žudymo.

Ši knyga yra 1981 metais išleisto romano „Raudonasis drakonas“ tęsinys.

Knygos viršelis/Knyga „Avinėlių tylėjimas“
Knygos viršelis/Knyga „Avinėlių tylėjimas“

„Drakula“ („Dracula“)

Jei ir nesate skaitę šios knygos, tuomet tikrai esate matę kino filmą ar bent jau girdėję apie grafą Drakulą. Būtent apie šį vampyrą ir yra rašoma šioje 1897 metais išleistoje ir vis dar populiarioje Bramo Stokerio knygoje.

Nors apie vampyrus galima rasti daug įvairių knygų, tačiau „Drakula“ yra išskirtinė. Juk B.Stokeris vadinamas knygų apie vampyrus tėvu. Po šio kūrinio pasirodymo įvairiose knygose vis dažniau buvo sutinkami vampyrų personažai.

Knyga vis dar populiari ir šiais laikais, remiantis ja yra yra sukurta daug kino juostų.

Knygos viršelis/Knyga „Drakula“
Knygos viršelis/Knyga „Drakula“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius