Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 kultūros įvykių Palangoje, kurie atostogoms suteiks netikėtų spalvų

Vasarai peržengus į antrąją pusę, 15min siūlo 10 kultūrinių renginių – parodų, koncertų bei spektaklių, kurie atostogas leidžiantiems Palangoje suteiks naujų patirčių.
Solo ansamblis
„Solo Ansamblis“ / Juliaus Kalinsko nuotr.

1

Sigitos Maslauskaitės paroda „Neapleidžiančios istorijos“

Gedmanto Kropio nuotr. /Sigita Maslauskaitė-Mažylienė
Gedmanto Kropio nuotr. /Sigita Maslauskaitė-Mažylienė

Parodoje galima pamatyti 26 tapytojos ir menotyrininkės Sigitos Maslauskaitės paveikslus, pastaraisiais metais eksponuotus skirtingų ciklų kūrinius bei keletą dar nerodytų darbų. Anot pačios dailininkės, „Neapleidžiančios istorijos“ – tai pasakojimai ir vaizdai, kurie jos nepalieka, rūpi ir kaskart vis prabyla netikėtai ir naujai.

Kada

Iki liepos 31 d.

Kur

Antano Mončio namai-muziejus.

Kiek

Nuo 3 eurų.

2

Grupės „Kamanių šilelis“ koncertas

Asmeninio archyvo nuotr./Duetas „Kamanių šilelis“
Asmeninio archyvo nuotr./Duetas „Kamanių šilelis“

„Kamanių šilelis“ – minimalistinio „indie-folk“ duetas su elektronikos prieskoniu. Prieš kiek daugiau nei dešimtmetį susibūręs režisierės Kamilės Gudmonaitės ir aktoriaus Manto Zemlecko duetas išleido tris albumus, kurie kiekvienas skirtingai, tačiau vis naujai atskleidžia pasaulį kaip nesibaigiančią visatą, o žavūs, ironiški ir subtilūs tekstai panardina į nenuspėjamą kelionę.

Kada

Liepos 23 d. 21 val.

Kur

„Oldman“ parkas.

Kiek

Nuo 15 eurų.

3

Spektaklis „Emigrantai“

D.Matvejevo nuotr./Spektaklis „Emigrantai“
D.Matvejevo nuotr./Spektaklis „Emigrantai“

Režisieriaus Dariaus Gumausko spektaklis-komedija „Emigrantai“, sukurtas pagal lenkų dramaturgo Sławomiro Mrożeko pjesę. Spektaklyje emigrantai pykstasi, taikosi, valgo, prausiasi ir linksminsi – kaip tai vyko daugelyje Europos butų karantino metu. Čia vienoje erdvėje susitinka intelektualas mąstytojas ir juodadarbis, arba Vilniaus hipsteris ir Londono statybų pagalbinis. Vaidina aktoriai Giedrius Savickas ir Marius Čižauskas.

Kada

Liepos 26 d. 19 val.

Kur

Palangos koncertų salė

Kiek

Nuo 21,60 euro.

4

Paroda „Anapilio matymai“

Muziejaus nuotr./Palangos kurorto muziejus įsikūręs legendiniame „Anapilyje“
Muziejaus nuotr./Palangos kurorto muziejus įsikūręs legendiniame „Anapilyje“

Pasitelkiant žinomų Lietuvos menininkių kūrybą – tapybos, raižinių, tekstilinių objektų, balso įrašo, audiovizualinius darbus – parodoje apmąstoma vizijos erdvė. Savo darbuose Eglė Gineitytė, Laisvydė Šalčiūtė, Laima Kreivytė, Eglė Ganda Bogdanienė tiria regėjimo galimybes. Muziejaus lankytojams pristatoma miesto istorija ir ekscentriška architektūra; dabarties tyrėjų pastangomis rekonstruojami pastato interjerų kontūrai, netgi buvusių gyventojų papročiai. Tačiau žiūrovai nejučia provokuojami galvoti ir apie tai, kas nėra žinoma.

Kada

Iki liepos 30 d.

Kur

Palangos kurorto muziejus.

Kiek

Nuo 3 eurų.

5

Juozo Erlicko koncertas „Mėlynoj stotelėj“

Juozas Erlickas / Tomo Lukšio nuotr.
Juozas Erlickas / Tomo Lukšio nuotr.

Lietuvių literatūros gyvuoju klasiku tituluojamas rašytojas Juozas Erlickas jau seniai nebėra vien tik rašytojas. Pieš 25-erius metus išleidęs dainų albumą „Juodas vienas“, jis ir toliau dainuoja skaudžiai ironiškas ir niūriai linksmas savo dainas – graudindamas ir šypsoti priversdamas damas ir ponus. Koncerte jis pristatys savo naujausią albumą „Mėlynoj stotelėj“.

Kada

Liepos 27 d. 19 val.

Kur

Kurhauzo salė.

Kiek

Nuo 16 eurų.

6

Klounados vesternas „Odisėja“

Dovilės Tykumos nuotr./Klounados spektaklis „Odisėja“ (rež.Žilvinas Beniušis)
Dovilės Tykumos nuotr./Klounados spektaklis „Odisėja“ (rež.Žilvinas Beniušis)

Režisierius Žilvinas Beniušis su aktorių komanda interpretuoja Homero „Odisėja“ kaip klounados vesterną. Spektaklio epicentre – jaunų aktorių trupė „Out Of The Box“, kuri nuo neatmenamų laikų yra įkalinta sename dramos teatre. Ji kiekvienais metais ruošia vis tą pačią premjerą pagal Homero epą „Odisėja“. Šioje kelionėje kaubojai turės įveikti Kalipso aistros burtus, Sirenos viliones, Kiklopo įtūžį ir kitus laukinių vakarų pavojus senovės Graikijoje.

Kada

Liepos 28 d. 20 val.

Kur

Palangos koncertų salė.

Kiek

Nuo 14 eurų.

7

Grupės „ba.“ koncertas

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „ba.“
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „ba.“

Dešimtmetį mininti grupė „ba.“ – kritikų ir klausytojų pripažinta viena išskirtiniausių roko grupių Lietuvoje. „ba.“ nedaugžodžiauja komunikuodami, bet kalba per savo muziką ir turi milijonines dainų perklausas, tūkstantinę publiką, savitą charizmą, šimtaprocentinį atsidavimą savo klausytojams. Kiekvienas grupės koncertas kitoks, nešantis skirtingą nuotaiką ir žinią klausytojams.

Kada

Liepos 29 d. 21 val.

Kur

Kablys.

Kiek

Nuo 20 eurų.

8

Grupės „Solo ansamblis“ koncertas

„Solo Ansamblis“ / Tomo Tereko nuotr.
„Solo Ansamblis“ / Tomo Tereko nuotr.

„Solo Ansamblis“ – šiuolaikinės elektroninės muzikos grupė iš Vilniaus. Savo kuriamos muzikos stilių įvardija kaip sad dance, sujungusį sintezatorius, asmenines istorijas, elektroninę sintetiką ir gyvus instrumentus. Grupė muziką kuria išskirtinai tik lietuvių kalba, juose persipina socialinė kritika ir slapčiausi vienišo miesto žmogaus jausmai ir patirtys, sapnai bei idėjos.

Kada

Liepos 30 d. 21 val.

Kur

Kablys.

Kiek

Nuo 20 eurų.

9

Pierre Huyghe paroda „Atkūrimas“

Pierre Huyghe video darbo „Atkūrimas“ fragmentas
Pierre Huyghe video darbo „Atkūrimas“ fragmentas

P.Huygheʼas – vienas labiausiai pripažintų šiuolaikinių prancūzų menininkų Gintaro muziejuje pristato vieną kūrinį. Tai – didelio formato vaizdo instaliacija, kurioje, pasitelkiant makroskopines ir mikroskopines automatiškai valdomas judančias kameras, užfiksuotas gintaro gabalėlis su prieš milijonus metų jame įstrigusiais besiporuojančių, šiandien jau išnykusių vabzdžių inkliuzais. Lėta filmo eiga ir iš arti gintarą fiksuojantys kadrai verčia prarasti aiškų mastelio suvokimą. Užburiančius vaizdus lydi garso takelis, sukurtas iš kameros judesių skleidžiamų garsų įrašų.

Kada

Iki rugpjūčio 14 d.

Kur

Gintaro muziejuje.

Kiek

Nuo 6 eurų.

10

Martyno Levickio koncertas „Muzikinės ikonos“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Martynas Levickis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Martynas Levickis

Vienas žymiausių Lietuvoje akordeonistų scenoje pasirodys su kameriniu ansambliu „Mikroorkestra“. Koncerto programa sklidina muzikinių ikonų: nuo svajingojo Antonio Vivaldi „Keturi metų laikai“ iki aistringojo Astor Piazzolla „Penkių tango jausmų“, įsimintinų muzikinių garsų iš kino filmų bei paties Martyno aranžuotų lietuvių liaudies dainų.

Kada

Liepos 30 d. 20 val.

Kur

Kurhauzo salė.

Kiek

Nuo 22 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius