-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BAF organizatoriai: maisto kultūra – daugiau nei patiekalai ir ingredientai

Jau septintąjį kartą LITEXPO organizuojama Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF šiemet pritraukė didžiausią Lietuvos ir užsienio dalyvių skaičių. 114 kompanijų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Danijos, Lenkijos, Vokietijos, Vengrijos, Italijos, Indonezijos pristatys savo šalių maisto produktus, tradicijas ir įvairius paruošimo būdus.
BAF 2015 / Litexpo nuotr.
BAF 2015 / Litexpo nuotr.

„Siekiame stiprinti suvokimą, jog maisto kultūra – tai ne vien maisto produktai ar įmantrūs patiekalai bei jų ruošimo būdai. Tai – visapusiškas domėjimasis maistu.

Todėl BAF lankytojus kviesime ne tik pasižvalgyti, paragauti ir pasigaminti patiems, bet ir domėtis, atrasti, plėsti savo žinių bagažą“, – sako LITEXPO parodos BAF projekto vadovė Lilijana Dirsienė.

Visas tris dienas parodos lankytojai galės stebėti įvairiausius maisto gaminimo pasirodymus atviroje „Virtuvės studijoje“. Čia vyks žurnalistų kulinarinės varžytuvės, tinklaraštininkų konkursas

BAF 2015 / Litexpo nuotr.
BAF 2015 / Litexpo nuotr.

„Mano gardžiausias kalėdinis desertas“, šeimų kulinarinės dvikovos, Alfo Ivanausko, virtuvės meistrų iš užsienio Gian Luca Demarco ir Gaspar Fernandes kulinarinės improvizacijos.

„Virtuvės studijos“ svečias – šefas, „Le Cordon Blue“ kulinarinės mokyklos mokinys Gaspar Fernandes Lietuvoje gyvena daugiau nei metus. „Virtuvės studijai“ jis pasiūlė tarpkultūrines maisto improvizacijas, kurias bus galima ne tik stebėti, bet ir jose dalyvauti.

„Mano seneliai iš Portugalijos, aš pats gimiau Indijoje, augau Britanijoje, o dabar gyvenu Lietuvoje. Šis skirtingų patirčių mišinys bei maisto tradicijų išmanymas ir leidžia man kurti tai, ką vadinčiau indišku maistu su europietišku prieskoniu“, – pasakoja netrukus Lietuvoje restoraną atidarysiantis G.Fernandes.

Dvi parodos dienas „Virtuvės studijoje“ savo patiekalus gaminsiantis svečias sakė norintis, jog maisto gamybos procesas būtų ne tik įdomus ir įkvepiantis, bet ir linksmas.

Beata Nicholson / BAF 2015 / Litexpo nuotr.
Beata Nicholson / BAF 2015 / Litexpo nuotr.

„Man smagu gaminti prieš auditoriją, smagu ją pakviesti į talką ir vėliau visiems kartu ragauti patiekalus. Taip tiesiog sukuriama bendra smagi ir šilta nuotaika. O maistas man ir yra apie tai – jaukumą ir dalijimąsi“, – sakė virtuvės šefas Gaspar Fernandes.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF vyks lapkričio 20-22 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Be „Virtuvės studijos“ parodoje taip pat veiks atvira „Šefų virtuvė“, kurioje konkursinius patiekalus gamins Lietuvos virėjų nacionalinė komanda, besiruošianti pasaulio kulinarijos olimpiadai.

Alfas Ivanauskas / BAF 2015 / Litexpo nuotr.
Alfas Ivanauskas / BAF 2015 / Litexpo nuotr.

Pirmąją parodos dieną, lapkričio 20-ąją, bus įteikti BAF aukso medaliai, Nacionaliniai pakuotės dizaino apdovanojimai NAPA. Tą pačią dieną vyks ir rinkodaros konferencija “Prekių ženklo legenda – nuo idėjos ir pakuotės iki vartotojų pripažinimo”.

Parodos programa ir visa informacija apie parodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius