Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„In Latino 2016“ akcentuos menininkės Fridos Kahlo drąsą ir talentą

Spalio 13–16 d. Vilniuje 11-tą kartą vyks Lotynų Amerikos kultūros festivalis „In Latino“. Šiemet kino seansus, diskusijas, kūrybines dirbtuves, degustacijas ir vakarėlius jungs žymios Meksikos menininkės Fridos Kahlo įvaizdis, asmenybė ir kūryba.

SPALIO 15 D. (ŠEŠTADIENIS)

ONE DAY TRIP @PAVILJONAS

2016 m. IN LATINO akcentas – spalvinga, egzotiška ir drąsi Fridos Kahlo asmenybė, jos įvaizdis ir kūryba. Paveikti šios žymios ryškios Meksikos dailininkės rudens savaitgalį leisime diskutuodami, improvizuodami, ragaudami, piešdami ant kūno, verdami papuošalus, gerdami kakavą ir žinoma, šokdami.

Vieta – klubas „Paviljonas“ (Pylimo g. 21 B)

Laikas: 17–03 val.

Renginys nemokamas

Programa

POJŪČIŲ STOTELĖ

17–19 val.

Kūrybinės apyrankių vėrimo dirbtuvės ir tropinės istorijos su Vilija Karalevičiūte

Tagua.lt idėjos autorė ir puoselėtoja, ekologiškų papuošalų iš tropinių sėklų ir kauliukų kūrėja Vilija Karalevičiūtė pasakos apie savęs, kaip moters–kūrėjos, atradimą svetimoje tolimojo Ekvadoro kultūroje, apie priartėjimą prie laukinės gamtos bei iš jos gautas dovanas. Bus galima ne tik paklausyti Vilijos pasakojimų, bet ir sudalyvauti jos vedamose kūrybinėse dirbtuvėse – suverti sau arba kitam žmogui moterišką/vyrišką STARS apyrankę iš tropinės Acai palmės vaisių kauliukų. Dalyvio mokestis bus skirtas fondui, kuris padeda po žemės drebėjimo nukentėjusioms Ekvadoro miestelio Canoa šeimoms.

Dalyvio mokestis į kūrybines dirbtuves – 15 EUR. Registruotis el. paštu: inlatino@kinopavasaris.lt

Pasiklausyti pasakojimo gali atvykti visi norintys.

18–19 val.

Autentiškos kakavos degustacija

Kodėl Majai ir Actekai kakavą vadino „dievų maistu“? Dorota papasakos kakavos istoriją bei kaip ji pati atrado šį gėrimą. Aptardama, kokį poveikį daro šis gėrimas, suteiks galimybę jo paragauti. „Autentiška kakava labai pagerina kraujotaką ir širdies veiklą, tuo pačiu atpalaiduoja ir sukelia gerų emocijų“, – sako Dorota. Tai, ko reikia, pradedant IN LATINO vakarėlį!

Dalyvių skaičius neribojamas, kakavos kiekis ribotas.

21–24 val.

Ink Latino

Specialiai IN LATINO proga klube „Paviljonas“ vienam vakarui įsikurs tatuiruočių salonas, kuriame meistrės Violetta, Simona ir Inga norintiems tatuiruos Lotynų Amerikos tematikos rožes, paukštelius, kaukoles ir kt. Tatuiravimas bus mokamas.

SUSITIKIMŲ STOTELĖ

19:30–21 val.

Frida Kahlo – inspiracija šiuolaikinei moteriai

Turbūt lig šiol ryškiausia Meksikos menininkė Frida Kahlo dažnai laikoma feminizmo legenda bei pabrėžto moteriškumo ir stiprybės simboliu. Ar ji iš tikro išlieka tokia aktuali ir šiandieniame pasaulyje? Mados industrijos žinovė Victoria Dias, kalbos redaktorė ir menininkė Aira Leonidovna bei tatuiruočių meistrė Violetta Melnikova kviečia pažvelgti į Fridą kaip į stiliaus ikoną ir inspiraciją šiuolaikinei moteriai. Fridos įsimintina kūryba, jos spalvinga gyvenimo istorija bei įspūdinga išvaizda ne tik skatina kalbėti apie moterų vaidmenį mene, kultūroje, politikoje, bet ir provokuoja naujai pažvelgti į save.

Temos:

„Fridos kostiumas ir išvaizda“ (mados industrijos žinovė Victoria Dias).

„Frida Kahlo kaip šiuolaikinės moters įkvėpėja“ (kalbos redaktorė ir menininkė Aira Leonidovna).

„Lotynų Amerikos tatuiruočių kultūros istorija“ (tatuiruočių meistrė Violetta Melnikova).

Apie Viktoriją Dias

Save ji pristato kaip tekstilės inžinierę, mados branding’o ir tendencijų ekspertę bei analitikę. Ji jau 13 metų teikia konsultacijas ir padeda vystyti mados industrijos vardus bei kurti jų inovatyvius identitetus. www.victoriadias.com

Apie Airą Leonidovną

Leidybos projektų koordinatorė leidykloje „Kitos knygos“ ir lietuvių kalbos redaktorė, save vadinanti hedoniste ir nuotykių ieškotoja. Ji taip pat yra pilietinė aktyvistė, dalyvaujanti viešose akcijose ir performansuose. Leonidovna – tai pankiškas slapyvardis, kuris patinka Airai dėl to, kad taip pat kaip ir nuobodulio ji nemėgsta pernelyg siauros lietuvio / -ės sampratos.

Apie Violettą Melnikovą

Tatuiruočių meistrė, taip pat užsiimanti skulptūra bei rūbų dizainu, papasakos apie Lietuvoje turbūt iki šiol mažai girdėtą Lotynų Amerikos tatuiruočių kultūros istoriją. Ji atskleis, iš kur kyla šiuolaikinės vakarietiškos mados dalimi tapusios tatuiruotės, t. y. gėlėmis puoštos kaukolės, Mergelė Marija su kaukolės veidu ir kiti „religiniai“ personažai. Violetta taip pat kalbės apie savo kūrybines paieškas Lotynų Amerikos regione bei apie bendravimą su ten gyvenančiais indėnų tautų dvasiniais lyderiais ir šamanais. Po pasakojimo visi norintys bus pakviesti pačiame „Paviljone“ pasidaryti tatuiruotes pagal Violettos iš Pietų Amerikos parsivežtus eskizus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius