Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ – pats tikriausias vieno žmogaus šou

Ketvirtadienį „Menų spaustuvėje“ pasirodys vienas įdomiausių Vokietijos šiuolaikinio šokio kūrėjų Morgan Nardi. Festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ žiūrovams choreografas pristatys patį tikriausią vieno žmogaus šou, kuriame pats dalins bilietus prie kasų, pats juos pažymės prie įėjimo į nedidukę teatrinę erdvę ir pats vienas visas 70 minučių bendraus su publika.
Festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ – pats tikriausias vieno žmogaus šou.
Festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ – pats tikriausias vieno žmogaus šou. / 15min.lt nuotr.

„Pastatyti „A one m(org)an show“ mane įkvėpė įgimtas išgyvenimo instinktas, nenugalimas noras mylėti ir būti mylimu, kuris vienija visą žmoniją. Spektaklyje mėginu sukurti sudėtingą tinklą, kuriame ginu teisę meluoti ir tuo pat metu ironiškai panaikinu pareigą sakyti tiesą. Aš gyvenu „pilkosiose zonose“ tarp teisybės ir melo, kurias sieju su šiandieninio pasaulio menine ir politine realybe. Meluodami „sukuriame“ prasmę, tikėjimą, faktą, istoriją, kad gyvenimą šiuo, tik mums priklausančiu, laikmečiu padarytume lengviau pakeliamą“, - apie savo pasirodymo idėją pasakoja M. Nardi.

Vieno žmogaus spektaklis „A one m(org)an show“ žiūrovams suteikia unikalią galimybę išvysti šiuolaikinio šokio, dramos spektaklio, vizualiųjų menų ir performanso meno sintezę. Šį daugiasluoksnį koliažą dar labiau pagyvina Vokiečių menininko Ericho Picko sukurta scenos instaliacija su nuolaidžia aikštele, kuri verčia atlikėją nuolat ieškoti pusiausvyros ir kelia pavojų paslysti. Ypatingas geometrinis scenos dizainas taip pat formuoja perspektyvą, kurioje susilieja aktoriaus ir žiūrovo suvokimas.

Morganas Nardi – žymus italų kilmės choreografas, šokėjas, aktorius ir performanso menininkas iš Vokietijos, savo pasirodymuose apjungiantis ne tik Vakarų Europos, bet ir Tolimųjų rytų menines tradicijas, naujausias saviraiškos tendencijas. Karjerą pradėjęs kaip klasikinio ir modernaus šokio atlikėjas, M. Nardi pasinėrė į kur kas spalvingesnį šiuolaikinio meno pasaulį, šoko žymioje Diuseldorfo šokio trupėje „Neuer Tanz“, dabar kuria įvairius projektus, aktyviai bendradarbiauja su garsiais vizualiųjų menų atstovais, tokiais kaip Naoko Tanaka ar Romeo Castellucci.

M. Nardi spektaklio „A one m(org)an show“ premjera įvyks rytoj, 19.00 val., „Menų spaustuvėje“. Garsaus menininko pasirodymą festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ remia Šiaurės Reino-Vestfalijos ministras pirmininkas, Šiaurės Reino-Vestfalijos meno fondas, Diuseldorfo miesto kultūros skyrius.

Visą savaitę Vilniuje vyksiančiame festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ savo spektaklius pristatys žinomi Danijos, Prancūzijos, Norvegijos, Islandijos, Lietuvos choreografai ir talentingiausi jaunieji šokio kūrėjai.

Bilietus į visus festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ spektaklius galite įsigyti „Tiketa“ kasose ir internetu.

VIDEO: ONE M(ORG)AN SHOW PROMO

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius