-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunimas ners į teatrą

Kauno valstybinis dramos teatras nuo pirmadienio virs kūrybinėmis dirbtuvėmis: vasario 21-26 dienomis čia vyks festivalis „Nerk į teatrą“, skirtas moksleiviams ir studentams.
Festivalio pristatyme žurnalistai galėjo išbandyti aktorių naudojamas treniruotes. Tokių užsiėmimų bus ir kūrybinėse dirbtuvėse.
Festivalio pristatyme žurnalistai galėjo išbandyti aktorių naudojamas treniruotes. Tokių užsiėmimų bus ir kūrybinėse dirbtuvėse. / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr.

Savaitę truksiančio festivalio dalyviai galės išvysti tai, kas paprastiems žiūrovams nematoma, – užkulisines teatro puses. Pasinėrę į teatrą jaunuoliai dalyvaus kūrybinėse dirbtuvėse, kuriose bus galima pasimokyti kurti kostiumus, grimą, dekoracijas, taip pat turės progą sudalyvauti aktorinio meistriškumo studijoje, o per ekskursiją – iššniukštinėti visas teatro erdves. Profesionalų žeriamas žinias sugėrę festivalio dalyviai savo sugebėjimus turės pademonstruoti prieš baigiamąjį koncertą – iki to laiko visose dirbtuvėse gims konkretūs kūriniai: spektakliui skirtas kostiumas, jo grimas ar teatro „naro“ skulptūrėlė.

Į teatrą panirs abi pusės: atskleidęs teatro užkulisius, žiūrovas stebės spektaklius, lankys koncertus. Lygiai taip pat į didįjį teatrą neria ir jaunieji kūrėjai, rodantys savo spektaklius

„Išeidami iš mūsų jubiliejinio sezono (pernai teatras minėjo 90-metį – aut. past.) mes žadėjome, kad žiūrovų kiekvieną mėnesį lauks staigmena. Šis festivalis – viena jų. Norėjome, kad jauni žmonės pajustų, koks sudėtingas yra teatro mechanizmas. Dažnai žiūrovai visą teatro paslaptį suveda į tai, ką mato scenoje. Bet tai – tik aisbergo viršūnėlė“, – sakė Kauno valstybinio dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas.

Po dirbtuvių – į koncertus ir spektaklius

Festivalio programa suskirstyta į kelias veiklos grupes: be kūrybinių dirbtuvių, kuriose laukiami moksleiviai nuo 7 iki 18 metų bei studentai, vyks repertuarinių spektaklių peržiūros, taip pat bus galima išvysti studijas baigiančių aktorių ir režisierių darbus. Festivalio metu savo kūrybą pristatys Klaipėdos universiteto Baigiamasis režisierių kursas (vadovai Darius Meškauskas ir Regina Šaltenytė), parodysiantys spektaklį „Geras žmogus iš Seuano“ pagal Bertold Brecht pjesę, taip pat Vilniaus kolegijos trupė (vadovas Valentinas Masalskis), pristatysiantys spektaklį „Kalnas“. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Jono Vaitkaus kurso studentai atveža spektaklius „Iš tapetuoto vidaus“ (režisierė ir pedagogė Lina Puodžiukaitė) ir „Spūn Riverio antologija“ (režisierė ir pedagogė Adrija Čepaitė). Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Gintaro Varno kurso studentai Kaune pademonstruos publikos įvertinimo sostinėje jau sulaukusį spektaklį „No Concert“ (režisierius Vidas Bareikis).

Atskirą festivalio renginių dalį sudarys du skirtingų muzikos stilių koncertai: per gitaros muzikos istoriją ves gitaristas Sergėjus Krinicinas, o hip-hopo muziką ir gyvenimo būdą pristatys būrys šio žanro atstovų, tarp kurių – Medonas, Messiah.

Jaunimui neužtenka lėkštos TV programos

Festivalis skirtas jaunimui – moksleiviais ir studentijai – neatsitiktinai. Teatro darbuotojų teigimu, šiuo metu didesnė dalis Kauno dramos teatro lankytojų – jauni žmonės.

E.Stanciko nuomone, tai iš dalies lemia faktas, jog šių dienų jaunimas anksčiau bręsta. Ir ne tik fiziologine prasme.

„Vidurinėse mokyklose arba gimnazijose jie gauna visai kitokį išsilavinimą nei mes. Jie kaip asmenybės bręsta anksčiau. Televizijas užvaldžiusios pramoginės programos dažniausiai yra labai paviršutiniškos, todėl jauni žmonės, formuodami save, ieško kažko kito, tikro, kas priverčia augti, ugdyti save“, – sakė Kauno dramos teatro vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius