Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Kaune flamenko bus šokamas, skambant lietuviškoms sutartinėms

Vasario 19 d. 18 val., Nacionaliniame Kauno dramos teatre rengiama spektaklio „Flamenko ir sutartinių jungtuvės“ premjera.
Repeticija
Repeticija / Agnės Vaitekūnaitės nuotr.

Kauniečiai pirmieji galės išvysti unikalų spektaklį, kuriame pasirodys svečiai iš Ispanijos flamenko sostinės Sevilijos: gitara skambins Javieras Gomezas, dainuos Vicente'as Gelo, o flamenko aistrą kūnu perteiks šokėjai Yamuna Henriques ir Gabriel Aragu.

Tai – unikalus teatralizuotas muzikinis pasakojimas apie flamenko ir sutartinių susitikimą, meilę, jungtuves, medaus mėnesį ir tai, kas iš jų gimsta.

Vėliau spektaklį išvysti galės Anykščių, Vilniaus ir Panevėžio teatrų žiūrovai.

Šis Brigitos Bublytės režisuotas spektaklis – pirmasis toks projektas Lietuvoje, apjungiantis temperamentingą flamenko šokį ir dainas su lietuvių sutartinėms.

„Tai spektaklis apie nuolatinį judėjimą ir neišvengiamą tarpusavio ryšių kaitą.“, – sako B.Bublytė. „Flamenko ir sutartinių jungtuvėse“ dalyvauja ne tik keturi flamenko meistrai iš Ispanijos, bet ir sutartinių giedotojų ansamblis „Ūtara“ bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Teatro ir kino fakulteto, vaidybos trečio kurso studentai (kurso vadovas Oskaras Koršunovas).

Daug metų dirbusi su garsiais Lietuvos menininkais, tokiais kaip Eimuntas Nekrošius, Vladimiras Čekasinas, Jonas Vaitkus, Petras Geniušas, Oskaras Koršunovas, dalyvavusi daugelyje tarptautinių projektų, B.Bublytė atvėrė savarankiško kūrybinio kelio puslapį.

Po kelionių ir studijų Ispanijoje, ji tapo pirmąja lietuve, gebančia supažindinti su cante jondo flamenko stiliumi ir iš naujo pažvelgti į savosios kultūros lobius.

Tiems, kurie pamiršo, priminsime, kad lietuvių sutartinės ir ispanų flamenkas yra įtraukti į UNESCO Reprezentatyvųjį žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.

Spektaklio „Flamenko ir sutartinių jungtuvės“ premjera yra pirmąkart Lietuvoje rengiamo Flamenko filmų festivalio programos dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius