-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos nacionalinis dramos teatras atleidžia O.Koršunovą iš pareigų: nesirodė darbe

Šią savaitę priimtas sprendimas atleisti iš pareigų Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) meno vadovą Oskarą Koršunovą. Tokiam administracijos sprendimui įtakos turėjo aplaidus tiesioginių meno vadovo pareigų vykdymas bei sistemingos pravaikštos, pranešė LNDT.
Oskaras Koršunovas ir Martynas Budraitis
Oskaras Koršunovas ir Martynas Budraitis / 15min nuotr.

„Apgailestaujame, kad tenka žengti šį žingsnį, bet toleruoti nuolatinių darbinės drausmės pažeidimų nebegalime. Bendravome su režisieriumi, kurį laiką tikėjomės pokyčio, deja, teigiamo rezultato nesulaukėme“, – sako LNDT generalinis direktorius Martynas Budraitis.

LNDT jau kiek anksčiau atšaukė planuotą O.Koršunovo premjerą pagal H.Ibseno pjesę „Laukinė antis“, kuri turėjo įvykti 2023 m. sausio mėnesį. Tai padaryta įvertinus faktą, jog O.Koršunovas dalyvavo tik pirminiuose pjesės skaitymuose, vėliau nebelankė suplanuotų repeticijų ir nepateikė tokio elgesio paaiškinimo.

„Mes panirome labai giliai, tikiuosi, išnirsim, o žiūrovas galės pamatyti šį Ibseno genialų kūrinį“, – asmeninėje feisbuko paskyroje apie „Laukinės anties“ repeticijas rašė režisierius.

Į spektaklį „Laukinė antis“ bilietus įsigijusiems žiūrovams buvo išsiųsta informacija apie spektaklio atšaukimą su pasiūlymu įsigyti bilietus į kitą teatro rodomą spektaklį.

15min primena, kad dar šių metų kovo mėnesį LNDT direktorius M.Budraitis viešai pareikalavo O.Koršunovo atsistatydinimo. Pasak direktoriaus, to priežastis buvo režisieriaus neblaivumas LRT KLASIKOS laidos „Performansas“ metu.

„Eidamas LNDT meno vadovo pareigas, O.Koršunovas pakenkė teatro reputacijai. Po šios laidos pareikalavau meno vadovo atsistatydinimo. Aš, kaip ir daugelis teatro darbuotojų, netoleruojantys tokio elgesio, tikimės, kad per artimiausias dienas Oskaras Koršunovas oficialiai atsistatydins iš Lietuvos nacionalinio dramos teatro meno vadovo pareigų. Kitu atveju priimsiu sprendimą jį atleisti“, – kovą pareiškė M.Budraitis.

15min anuomet susiekus su režisieriumi, jis teigė: „Visų pirma – aš buvau blaivus. Kita vertus, aš atsistatydinsiu ir viskas. Ką čia dar kalbėti.“

Kovo viduryje M.Budraitis lrt.lt teigė pasiekęs žodinio susitarimo su buvusiu teatro meno vadovu Oskaru Koršunovu. 15min tąkart susisiekus su režisieriumi šią informaciją jis patvirtino.

„Situacija normalizuojasi, yra pasiekti tam tikri susitarimai dėl ateities“, – lrt.lt sakė M.Budraitis. Jis teigia aiškiai suformulavęs, kad piktnaudžiavimo alkoholiu teatras jokiu būdu netoleruos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius