Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinis lėlių teatro festivalis „Materia magica“

Gegužės 16–19 dienomis Klaipėdoje vyks dešimtąjį jubiliejų šiemet minintis festivalis „Materia Magica“. „Materia Magica“ – tai išskirtinis ir šiuo metu vienintelis profesionalių lėlių teatrų festivalis ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje, organizuojamas Klaipėdos lėlių teatro. Per keturias dienas festivalyje bus pristatyta net 15 spektaklių iš Izraelio, Graikijos, Olandijos, Slovėnijos, Vokietijos, Bulgarijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos ir Lietuvos.
Lėlinės kino animacijos programa suaugusiesiems „Kremas“
Lėlinės kino animacijos programa suaugusiesiems „Kremas“ / Organizatorių nuotr.

Kaip ir kiekvienais metais organizatoriai siekia žiūrovams parodyti, kokios didelės lėlių teatro galimybės ir kokia plati, priešingai vyraujančiai nuomonei, yra jo auditorija: per lėles ir objektus kalbantis teatras gali būti aktualus visiems – ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems, ne tik kūdikiams, bet ir senjorams, ne tik paaugliams, bet ir jaunuoliams.

Geografine, žanrine bei temine įvairove grįsta festivalio programa siekiama ne tik pristatyti garsiausius užsienio kūrėjų darbus ir atskleisti neribotas lėlių teatro raiškos galimybes, bet ir kelti individui bei bendruomenei aktualias temas, kviesti diskutuoti, klausti, suabejoti. Be suaugusiesiems ir jaunimui skirtos programos festivalis pristatys lėlių teatro spektaklius kūdikiams bei vaikams nuo 3 iki 10 metų; taip pat vyks nemokami lėlinės animacijos kino seansai vaikams ir suaugusiesiems.

Bus surengtos ir kūrybinės animacijos dirbtuvės paaugliams. Intensyvi festivalio programa kvies žiūrovus į Klaipėdos lėlių teatrą, Klaipėdos dramos teatrą, Kultūros fabriką, „Apeirono“ teatrą, Kultūros fabriko kino salę „ArleKinas“. Koncertu „GastroPub Švyturys BHouse“ festivalį atidarys muzikos grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Svarbu akcentuoti, kad beveik visi festivalio spektakliai ir lėlinė kino animacija – be žodžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius