Ingredientai
- Aštuonkojis 1 kg
- Laurų lapai 1 vnt.
- Čiobreliai 4 vnt. šakelės
- Kukurūzai 20 vnt. pipirinių
- Druska 1 valg. š.
- Citrinos 3 vnt.
- Česnakai 1 vnt. galvutė, padalinta pusiau
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. aukščiausios kokybės
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Aštuonkojį, čiobrelio šakeles, pipirinius kukurūzus, druską, česnaką, lauro lapelį ir vieną pusiau perpjautą citriną sudėkite į puodą bei viską užliekite vandeniu.
2. Puodą pastatykite ant vidutinės temperatūros ugnies ir užvirkite. Stebėkite, kad temperatūra nebūtų itin kaitri – vanduo turi virti lėtai. Po maždaug pusvalandžio arba valandos (priklausomai nuo aštuonkojo dydžio) patikrinkite ar aštuonkojis jau išviręs. Labai svarbu neleisti aštuonkojui perverti.
3. Nusunkite vandenį ir aštuonkojį sudėkite į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve nakčiai.
4. Nusprendę aštuonkojį kepti ant grotelių, padalinkite jį nedideliais gabalėliais, įtrinkite aliejumi ir pabarstykite druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
5. Kepkite tol, kol išorė paruduos, o vidus išliks sultingas.
6. Likusią citriną supjaustykite į 4 arba 6 dalis ir patiekite kartu su aštuonkojo gabalėliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Rengiu šventę: Vakarėlis