Ingredientai
- Vištiena 1500 g blauzdelių
- Citrinos 2 vnt.
- Grietinė 3 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. žiupsnelis džiovintų žievelių
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis žirnelių
- Česnakai 3 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt. 0,5
- Aliejus 50 ml
- Karis 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. 1,5
- Sviestas 50 g
- Vanduo 100 ml
Kaip gaminti
- Viščiuko blauzdeles nuplaukite ir pasūdykite.
- Į elektrinį trintuvą supilkite pipirus, pusę šaukštelio druskos ir apelsino žieveles, viską susmulkinkite.
- Tuomet sudėkite česnakus, aliejų, grietinę, supilkite vienos citrinos sultis ir vėl viską susmulkinkite, baigus sudėkite pusę smulkinto svogūno, kario prieskonius ir dar kartą pasidarbuokite trintuvu.
- Gautą masę supilkite ant viščiuko blauzdelių ir 4 val. įdėkite į šaldytuvą.
- Į metalinį indelį supilkite vandenį, išspauskite pusės citrinos sultis, sudėkite atšilusį sviestą, paskui indelį pastatyskite prie šašlykinės. Sviestas ištirps, o jūs šiuo mišiniu drėkinkite kepantį šašlyką.
- Šašlyką kepkite ant grotelių ar sumovę ant iešmelių.
- Taip pat sėkmingai galite iškepti gabalėliais supjaustytą viščiuką.
- Šašlyką patiekite su jums patinkančiomis daržovėmis, ryžiais ar duona. Skanaus!
Receptą atsiuntė Egidijus
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Sultinga vištiena“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita