Ingredientai
- Vištiena 500 g filė
- Sezamo sėklos 4 valg. š. skrudintų
- Medus 2 valg. š.
- Sojų padažas 3 valg. š. tamsaus
- Actas 1 valg. š. ryžių acto
- Krakmolas 3 valg. š.
- Aliejus 4 valg. š. kepti
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį kelių rūšių pipirų mišinio
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgais gabalėliais, įtrinkite pipirų mišiniu ir sumeskite į plokščią indą.
2. Nedideliame indelyje medų sumaišykite su sojų padažu, ryžių actu ir traiškyta česnako skiltele.
3. Gautu marinatu labai gerai įtrinkite vištieną, indelį uždenkite maistine plėvele ir 2 val. marinuokite.
4. Kiekvieną marinuotą vištienos gabaliuką apvoliokite krakmole ir kepkite iki apskrus iš visų pusių.
5. Tiekite suvėrusi ant mirkytų medinių iešmelių ir apibarsčiusi sezamų sėklomis.
6. Skanu tiekti su ryžių makaronais ar mėgstamomis rytietišku būdu pagamintomis salotomis.
Kulinaro patarimas: vištieną taip pat galite verti ant medinių iešmelių ir kepti ant laužo ar orkaitėje, o baigiant kepti, užberti sezamų sėklų.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita