Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 05 03

Atkrintamosiose prapuolęs Rolandas Šmitas: „Jūs viską matėte patys“

Rolandas Šmitas buvo viena kertinių sėkmingo Kauno „Žalgirio“ pasirodymo reguliariajame Eurolygos sezone priežasčių, tačiau svarbiausiu metu – atkrintamųjų serijoje su „Barcelona“ – raumenų kalnas iš Valmieros buvo neatpažįstamas. „Jūs patys viską matėte“, – po trečio buvusios komandos kirčio iš eilės sakė R.Šmitas.

„Man atrodo, kad labiausiai tai lėmė psichologija“, – apie tuščią Rolando Šmitą atkrintamųjų seriją sakė Kauno „Žalgirio“ vairininkas Kazys Maksvytis.

Nors latvis prieš ketvirtfinalio seriją teigė, jog mačai prieš buvusią savo komandą „Barcelona“ jam yra eiliniai, tačiau „Valmieros Terminatorius“ per šias trejas rungtynes taip savęs ir nerado.

Reguliariajame sezone R.Šmitas per 24 minutes rinko po 10,3 taško, 4,8 atkovoto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 10 efektyvumo balų.

Ketvirtfinalio serijoje su „Barcelona“ – vos 3,3 taško, 3,7 atkovoto kamuolio ir 2,7 efektyvumo balo per vidutiniškai 19 minučių ant parketo.

„Jūs viską matėte patys“, – apie savo žaidimą R.Šmitas po trečiųjų serijos rungtynių kalbėti nenorėjo.

Jei latvis nežinojo tragiškos serijos priežasčių, jas nurodė buvęs jo treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Neduoti pikenpopų buvo svarbiausia, taip pat dvigubinti ant posto. Nemanau, kad kažkas tokio. Stengėmės, kad priimtų sprendimus prieš du gynėjus, idėja buvo nemažai spaustis baudos aikštelėje. „Žalgiris“ nelabai turi išreikštų metikų ir nelabai turi kūrėjų – visko, ką sakėme per visus metus, nes viskas pasiekta didžiuliu darbu ir atsidavimu, charakteriu. Už tai mes juos taip ir gerbiame. Pajaučiau serijos metu, kad mano žaidėjai gerbia „Žalgirį“, – po mačo Kaune kalbėjo Šaras.

Vos 13 minučių žaidęs R.Šmitas iš šalies stebėjo, kaip „Žalgiris“ trečiose rungtynėse 66:77 nusileido „Barcelona“ komandai bei užbaigė savo žygį Eurolygoje.

„Sunkus pralaimėjimas. Mes nežaidėme taip, kaip turėjome. Taip buvo visos serijos metu. „Barcelona“ yra geresnė komanda ir pelnytai laimėjo“, – sakė R.Šmitas.

Vis dėlto šaukštas deguto visos medaus statinės nesugadino. „Žalgiris“ ketvirtfinalyje nusileido Senojo žemyno milžinui, bet visą sezoną derėtų vertinti puikiai, kai dar pernai Kauno klubas ramstė Eurolygos lentelės dugną.

„Sezonas Eurolygoje „Žalgiriui“ buvo geras. Džiaugiuosi, kad patekome į atkrintamąsias ir parodėme, kad galime žaisti aukščiausiu lygiu. Labai skausminga, kaip viskas baigėsi, bet toks yra gyvenimas“, – sakė R.Šmitas.

VIDEO: „Žalgirio“ žygį apibendrinęs E. Ulanovas prakalbo, kad turbūt nežais rinktinėje vasarą
VIDEO: K.Maksvytis – po pralaimėjimo: „Aštuntokas žaidė prieš dešimtoką – esat mokykloje kovęsi prieš dešimtoką?“
VIDEO: Rokas Jokubaitis: „Darbas dar nebaigtas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius