Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 06

„Maccabi“ vedlys džiaugėsi po pralaimėjimo 1 tašku „Žalgiriui“: „Tai – beprotiška“

Tel Avivo „Maccabi“ komandos treneris Odedas Kattashas Kaune patyrė vieną iš tų retų atvejų sporte – kai net pralaimėjimas suteikia gerų emocijų.

Tą pačią sekundę, kai Kauno „Žalgirio“ pergale 68:67 baigėsi Eurolygos mačas, visa Nemuno sala, regis, sprogo iš džiaugsmo.

Keisčiausia, kad džiaugėsi ir pralaimėjusi komanda.

„Galiausiai nepasisekė laimėti, bet pralaimėdami vienu tašku mes patekome į atkrintamąsias varžybas. O tai yra puiku mums, – sakė „Maccabi“ treneris Odedas Kattashas. – Žinau, kad keista taip kalbėti po pralaimėtų rungtynių, bet toks kartais gyvenimas. Aš esu laimingas dėl savo komandos ir sveikinu „Žalgirį“ bei linkiu jam sėkmės.“

Prieš pusmetį Tel Avivo klubas nugalėjo Kauno komandą vienu tašku Izraelyje, kai per užstrigusią žalgiriečių ataką Arno Butkevičiaus dvitaškis įskriejo pasibaigus laikui.

Dabar tas vienas taškas ir geresnis bendras taškų skirtumas garantavo Izraelio klubui patekimą į atkrintamąsias varžybas.

19 pergalių šį sezoną pasiekęs „Maccabi“ dar žais paskutiniame ture su Madrido „Real“, bet jau žino, kad net ir pralaimėjimo atveju liks aštuonete, kai „Žalgiris“, net ir laimėjęs paskutinį mačą kitą penktadienį Miunchene prieš „Bayern“ ir pavijęs pergalėmis, nebūtinai pasieks Top-8.

„Beprotiška. Mes atvykome čia po šešių pergalių iš eilės, bet Eurolyga ypatinga. Kuo daugiau laimi, tuo viskas atrodo sunkiau“, – atsiduso O.Kattashas.

Legendinis žaidėjas

Eurolygos sirgaliai galbūt yra primiršę, bet O.Kattashas yra viena žinomiausių Izraelio krepšinio asmenybių.

1997 metų Europos čempionato rezultatyviausias žaidėjas savo karjeros pike atstovavo Tel Avivo „Maccabi“ (1995-1999 m.) ir Atėnų „Panathinaikos“ (1999-2001 m.), su Graikijos klubu tapęs Eurolygos čempionu.

Tais laikais 194 cm ūgio gynėjas buvo arti, kad taptų pirmuoju Izraelio krepšininku NBA, bet tada susitarimas su „New York Knicks“ nutrūko dėl NBA lokauto.

Kaip treneris O.Kattashas didžiąją karjeros dalį treniravo silpnesnes Izraelio komandas, o Eurolygoje trumpas jo atkarpas skyrė net trylikos metų laikotarpis – 2007-2008 m. vadovavo „Maccabi“, o 2021 metais pusmetį – „Panathinaikos“.

Užtat prieš šį sezoną buvusiam Izraelio rinktinės treneriui grįžus prie „Maccabi“ vairo būta daug abejonių, kol 48 metų trenerio diriguojama ekipa pagavo gero žaidimo bangą ir atvyko į Kauną skaičiuodama šešių pergalių seriją bei viena koja įlipusi į atkrintamąsias varžybas.

Nepaisant dar prieš kelionę į Kauną sukauptų 19-os pergalių ir užimamos penktos vietos, „Maccabi“ klubas dar nebuvo užsitikrinęs bilieto į atkrintamąsias varžybas.

Todėl mačą Kaune O.Kattasho vyrai pradėjo motyvuoti ir kovingi – jie dominavo po „Žalgirio“ krepšiu kovodami dėl kamuolių, taip pat priminę, kad neatsitiktinai pagal puolime atkovotus kamuolius Eurolygoje yra antri.

Nors Arno Butkevičiaus prižiūrimas Wade'as Baldwinas švaistė pro šalį tritaškius, „Maccabi“ po krepšiais lengvai rasdavo buvusį žalgirietį Joshą Nebo, o prie tritaškių linijos – Jarellą Martiną.

Šis trejus metus „Memphis Grizzlies“ klube karjeros pradžioje praleidęs 208 cm ūgio puolėjas buvo didžiausias galvosūkis pirmoje mačo dalyje, kai pelnė 12 taškų, nors sezono vidurkis tėra 7,3.

Svarbu, kad Kauno krepšininkai savo ilgomis rankomis apsunkino gyvenimą abiem „Maccabi“ lyderiams – Lorenzo Brownui ir Wade'ui Baldwinui, kurie dažniau nei įprastai klydo.

Bet paskui L.Brownas įsibėgėjo tritaškiais, o W.Baldwinas prie dviženklio rezultatyvių perdavimų skaičiaus pridėjo ir kosminį tritaškį, trečiajame kėlinyje įskraidinęs kone prarastą kamuolį paskutinėmis atakos sekundėmis į krepšį iš savo aikštės pusės, iš kokių 15-os metrų.

Lygių varžovų dvikovoje viskas sprendėsi per paskutinę minutę.

Likus 21,1 sek. I.Tayloras prasiveržė, išprovokavo pražangą, bet pataikė tik antrą baudą, išvedusią „Žalgirį“ į priekį 68:67.

O.Kattashas per minutės pertraukėlę paskutinę ataką patikėjo W.Baldwinui, kuris veržėsi, bet buvo pristabdytas Arno Butkevičiaus, o taip pat Kevarriuso Hayeso, ir prametė paskutinį metimą.

„Mes žinojome, kad pralaimėjimas vienu tašku mus tenkins (dėl atkrintamųjų varžybų). Aišku, visada norisi laimėti. Aš norėjau įsitikinti, kad mes iki paskutinės sekundės rengsime ataką, kad nebūtų pražangos puolime kovojant dėl kamuolio. Atlikome solidų metimą, nors kai pralaimi, visi žiūri į paskutinį metimą, – sakė O.Kattashas. – Bet mes pralaimėjome, nes prastai sužaidėme per trečią kėlinį, kai pelnėme tik 7 taškus. Nebuvome tokie kantrūs atakose, kaip pirmojoje rungtynių pusėje.“

Jis siūlė nesureikšminti savojo pasirinkimo, kai kamuolį paskutinėje atakoje patikėjo W.Baldwinui, o ne L.Brownui.

„Galėjo būti ir Lorenzo paskutinėje atakoje. Aš labai nesirinkau, svarbiausia buvo, kad ataka eitų iki paskutinės sekundės. O kuris metė, man nelabai svarbu, pasitikiu abiem jais“, – tikino „Maccabi“ treneris.

Per savo gyvenimą jis jau matė daug, bet tvirtino likęs sužavėtas įelektrinta atmosfera Kauno arenoje.

„Noriu pasveikinti „Žalgirį“, tai buvo labai svarbios rungtynės abiem komandoms. Labai intensyvios, labai agresyvios. Pirmojoje dalyje mes neblogai žaidėme puolime, nors ir suklydome 9 kartus. Antrojoje pusėje prametėme daug metimų, bet čia niekada nebūna lengva žaisti – tai nuostabi vieta žaisti krepšinį“, – sakė O.Kattashas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius