Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 10

Ne iki galo suteptas mechanizmas: „Žalgirio“ bausmės Madride

Karščiausios Eurolygos ekipos barjeras Kauno „Žalgirio“ ekipai ketvirtadienio vakarą pasirodė per aukštas. Net ir be svarbių žaidėjų žaidusi Madrido „Real“ pirmavo viso susitikimo momentu, naudodamasi kauniečių suteiktomis dovanomis bei rizikomis gynyboje ir iškovojo jau 13 pergalę iš eilės. Žalgiriečiai pralaimėjo 82:88.

Karališkojo klubo žaidėjai atrodė šiek tiek slogūs pirmosiomis minutėmis, tačiau aiškiai matėme tiek jų, tiek „Žalgirio“ pasirinktus rungtynių planus.

„Real“ bandė nustebinti „Žalgirį“ aikštės gynyba, taip bandydami paslėpti W.Tavareso minusus gynyboje, kuriuos kauniečiai puikiai išnaudojo pirmojo rato mače namuose.

Antrajame kėlinyje kauniečius rungtynėse ant savo pečių laikė L.Lekavičius, kuris baudė ispanų pasirinkimus gynyboje. Tuo metu R.Fernandezas skraidino vieną po kitą tritaškius į „Žalgirio“ krepšį.

Svečių viltis perlaužti rungtynes antroje pusėje palaužė per didelis jų pačių klaidų kiekis gynyboje išsikeitus ginamaisiais bei „Real“ taktinis pakeitimas.

VIDEO: Šaras Madride pasigedo tikėjimo

Pirmoji rungtynių pusė

Madrido „WiZink“ arenoje nesigirdėjo temperamentingų ispanų sirgalių šūksmų, o Madrido „Real“ krepšininkai rungtynių pradžioje atrodė šiek tiek užsimiegoję. Apie šį faktą geriausiai bylojo nerūpestingi šeimininkų perdavimai pirmosiomis minutėmis ir jų statistika – 5 klaidos per 5 minutes.

Tuo metu gynyboje Pablo Laso atliko įdomų sprendimą. Pirmojo rato rungtynėse Kaune „Žalgiriui“ eilinį kartą išryškinus W.Tavareso pasyvios pikenrolo gynybos trūkumus, Madrido bosui buvo gana. Jo sprendimas buvo 2-3 aikštės gynyba. Rizikos galbūt buvo dar daugiau nei su pasyvia W.Tavareso gynyba laukiant baudos aikštelėje – kauniečiai per 6 atakas metė daug laisvų metimų, tačiau realizavo tik 2 ir iš viso pelnė 6 taškus.

Po dviejų pralaimėjimų „Žalgiriui“ iš eilės, P.Laso mieliau norėjo, kad „Žalgiris“ jį įveiktų ties tritaškio linija negu dar vieną kartą išryškindami tą pačią Madrido silpnybę.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Pablo Laso
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Pablo Laso

„Žalgiris“ bandė numušti rungtynių ritmą bei išmušti ispanus iš jų ritmo naudodami spaudimą visoje aikštelėje. Tai buvo daroma dažniau nei kitų rungtynių metu, tačiau pasiteisino ne visada. „Žalgiris“ sugebėjo perimti keletą kamuolių ir priversti J.Mickey prasižengti puolime, tačiau kitais atvejais „Real“ ne tik pereidavo į varžovų pusę, bet ir baudė itin lengvais taškais ir dėjimais. Galėjome pasigrožėti tiek J.Tayloro, tiek J.Mickey šuoliais.

Antrasis kėlinys mums padovanojo dviejų žaidėjų solo pasirodymus. Rudy Fernandezas degino arenos tinklelį vienas po kito tolimais metimais. Ispanas ritmą pagavo įmetęs tritaškį iš pindown situacijos, kuomet puikią vertikalią užtvarą snaiperiui atsilaisvinti pastatė W.Tavaresas. A.Milaknis buvo priverstas atsilikti sekundei ir to užteko. Kitoje atakoje – veterano patirties pavyzdys.

Floppy situacijoje, kuomet metikas gali rinktis išbėgti pro vieną ar dvi užtvaras į bet kurią pusę, R.Fernandezas pasirinko vieną. Jį dengęs L.Lekavičius nusprendė užtvarą kirsti trumpesniu keliu ir Rudy iškart gudriai atšoko žingsniu atgal, taip nepalikdamas Lukui laiko atsitiesti. 2 tritaškiai per 2 atakas.

Trečias ir ketvirtas tritaškis krito situacijose, kuomet Madrido aukštaūgiai žaidė nugara į krepšį. Dėl susikeitimų gynyboje kauniečių mažiukai likdavo su „Real“ dideliais žmonėmis, todėl pagalba jiems buvo būtina. Kauniečių rotacija buvo gan nebloga, tačiau prie R.Fernandezo pribėgti būdavo vėluojama akimirkai – nepavyko sustabdyti jo metimų ir priversti gynėją sumušti kamuolį ir tuomet priimti sprendimą.

Reikia pripažinti, kad ir pataikyti metimai nebuvo lengviausi – keli skrodė tinklelį ir paleisti per gerą metrą nuo tritaškio linijos. Iš viso ispanas per 10 antrojo kėlinio minučių pataikė net 5 tritaškius.

VIDEO: E.Ulanovas Madride pasigedo lûžio akimirkos

„Žalgirį“ per padorų atstumą rungtynėse išlaikė Lukas Lekavičius. Pagal visas Šaro taisykles tobulai paruošdamas pikenrolą ir žaisdamas jį ne vieną kartą per ataką, šis gynėjas baudė „Real“ komandą už kitą jų pasirinktą riziką – užtvarų kirtimą per apačią. Lukas vieną po kito smeigė tiek tolimesnius metimus, tiek savo firminius metimus aukšta trajektorija. Po dviejų kėlinių jo sąskaitoje švietė net 18 taškų.

Antroji rungtynių pusė

Antroje rungtynių dalyje viską nulėmė keitimosi gynyba. Vieniems tai suveikė kaip išgelbėjimas, kitiems – sukūrė dar daugiau problemų.

Po L.Lekavičiaus solo pasirodymo pirmoje pusėje, Pablo Laso nusprendė priversti „Žalgirį“ įveikti „Real“ gynybą kitu būdu. Karališkasis klubas ėmė keistis 2 prieš 2 situacijose, taip panaikindami „Žalgirio“ gynėjų galimybes atakuoti iš toli netrukdomiems.

Puikų darbą neleisdami priimti kamuolio po krepšiu atliko „Real“ gynėjai. Keitimasis gynyboje taip pat nesuteikdavo jokio pranašumo po užtvaros „Žalgirio“ mažiukams, o jų bandymai išgelbėti atakas žaidžiant 1 prieš 1 dažnai strigdavo dėl itin aukštų „Real“ aukštaūgių.

VIDEO: Madride įkaitęs Lukas: mane provokavo

Tiek W.Tavaresas, tiek J.Mickey, tiek T.Thompkinsas savo lėtumą gali atpirkti ilgomis rankomis, o tą jiems pavyko padaryti ne vieną kartą – po bloką gavo tiek Th.Walkupas, tiek L.Lekavičius. Keletą kitų kartų žalgiriečiai būdavo priversti atakuoti iš itin nepatogių situacijų, o geriausias to pavyzdys buvo itin sunkus Th.Walkupo metimas ketvirtojo kėlinio gale, vos lietęs lanką.

„Žalgiris“ visas rungtynes keitėsi ginamaisiais „Real“ žaidžiant 2 prieš 2. Tai kiek pristabdė nuostabiai kuriančius F.Campazzo ir N.Laprovittolą, tačiau sukūrė begalę kitų problemų. Gynėjai turėjo nuolat lįsti iš priekio ir neleisti Madrido ekipos aukštaūgiams lengvai priimti kamuolio. Deja, tačiau „Real“ puikiai sekėsi sukurti epizodus, panaikinant galimybę ateiti į pagalbą tokiose situacijose. Todėl išvydome ne vieną momentą, kuomet kamuolys buvo tiesiog permestas žalgiriečiams per galvas ir su lengvai pelnytais taškais.

VIDEO: KC Riversas po pralaimėjimo įžvelgė ir pozityvo

Problemų kildavo ir varžovų aukštaūgiams priėmus kamuolį. „Žalgiris“ dvigubino žaidėją su kamuoliu, tačiau vėluodavo rotuoti prie metikų, kurie kauniečius baudė tolimais metimais. Tokiose situacijose pasižymėjo ne tik jau minėtas R.Fernandezas, bet ir T.Thompkinsas. Šis iš viso pataikė 4 tolimus metimus iš 5, o keletą jų pridėjo po Z.LeDay klaidų gynyboje.

Būtent jo metimas „Žalgiriui“ sumažinus persvarą iki 6 buvo galutinis taškas šiose rungtynėse. Iš viso „Real“ įsmeigė net 13 tritaškių iš 26.

Apibendrinimas

Žalgiriečiams pritrūko geresnio pasirinktų taktikų išpildymo. Norint laimėti prieš tokio kalibro komandą išvykoje, mechanizmas turi veikti nepriekaištingai, o to ketvirtadienį pritrūko.

Madrido ekipa net ir be 3 traumuotų žaidėjų pademonstravo, kodėl turi jau net 13 laimėtų rungtynių seriją Eurolygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius