Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 11

Vėl apžaistas S.Scariolo nukėlė kepurę prieš K.Maksvytį: „Labai jį gerbiu“

4:1 – toks po vakarykščių Bolonijos „Virtus“ ir Kauno „Žalgirio“ rungtynių yra Kazio Maksvyčio ir Sergio Scariolo tarpusavio mūšių balansas. Nors lietuviui dar neužgijo žaizda, likusi po pralaimėjimo Europos čempionato aštuntfinalyje, Eurolygoje darbėniškis įrodinėja, kad niekuo nenusileidžia Senojo žemyno krepšinio legendai.
Kazys Maksvytis ir Sergio Scariolo
Kazys Maksvytis ir Sergio Scariolo / 15min ir Scanpix/ZUMAPRESS nuotr.

„Nereikėjo priminti. Žaizda dar neužgijusi“, – šyptelėjo K.Maksvytis, kai 15min paklausė, ar dar viena pergalė prieš S.Scariolo reiškia, kad lietuvis jau atsiteisė su italu dėl nesėkmės „EuroBasket“ atkrintamosiose.

VIDEO: Kazio Maksvyčio komentaras po rungtynių su „Virtus“

Praėjusį rugsėjį K.Maksvyčio treniruojama Lietuvos rinktinė dramatiškame aštuntfinalyje per pratęsimą 94:102 nusileido Ispanijai ir pasitraukė iš kovos dėl medalių, tačiau nors ir svarbiausios, tai kol kas yra vienintelės S.Scariolo prieš K.Maksvytį laimėtos rungtynės.

Mažiau svarbūs buvo du šių trenerių susidūrimai draugiškų rungtynių cikle vasarą, kai lietuviai du kartus įveikė ispanus (82:77 Gran Kanarijoje ir 78:76 Vilniuje), bet dabar K.Maksvytis jau gali pasigirti ir dviem laimėjimais prieš italą Eurolygos fronte.

Spalį parklupdęs 16 metų vyresnio specialisto treniruojamą „Virtus“ Kaune (68:65) ir iškovojęs pirmąją pergalę Eurolygoje prie „Žalgirio“ vairo, antradienio vakarą K.Maksvytis kėlė rankas į viršų ir Bolonijos „Virtus Segafredo“ arenoje, kurioje švieslentė fiksavo „Žalgirio“ triumfą 87:77.

zalgiris.lt nuotr./„Žalgirio“ trenerių triumfas
zalgiris.lt nuotr./„Žalgirio“ trenerių triumfas

Ir nors K.Maksvyčio žaizdos iš Europos čempionato neužgydė ir šios pergalės, S.Scariolo po rungtynių kalbant su 15min neliko nieko kito, kaip tik nukelti kepurę prieš kolegą iš Lietuvos.

„Labai gerbiu trenerį Maksvytį. Jis jau dabar labai patyręs, talentingas, labai geras treneris, – pagyras „Žalgirio“ strategui žarstė keturiskart Europos čempionu su Ispanijos rinktine tapęs specialistas. – Nesvarbu, kiek jau sužaidėme rungtynių prieš jį, tu gali jausti, kad šis treneris kovingas ir labai geras. Visada labai smagu žaisti prieš šią komandą. Bet tikiuosi, kad kitą kartą mano komanda bus geresnė.“

Scanpix/Michele Nucci/IPA/SIPA nuotr./Sergio Scariolo
Scanpix/Michele Nucci/IPA/SIPA nuotr./Sergio Scariolo

Kalbėdamas apie rungtynes, kurių metu „Virtus“ jau pirmajame kėlinyje paleido „Žalgirį“ 14 taškų skirtumu, vėliau pasivijo dėka įspūdingo Milošo Teodosičiaus pasirodymo, bet iš viso rungtynėse pirmavo vos keliasdešimt sekundžių, S.Scariolo pabrėžė sunkią pradžią ir pripažino, kad varžovai iš Kauno žaidė geriau negu jo komanda.

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Jie žaidė geriau. Mes lėtai pradėjome, vėliau kaudamiesi sugrįžome, sugebėjome išlyginti rezultatą. Bet tada Isaiah Tayloras surengė nedidelį spurtą ir tai buvo labai svarbu psichologiškai ketvirtojo kėlinio pradžioje“, – 5 iš eilės „Žalgirio“ naujoko pelnytus taškus ketvirto kėlinio starte prisiminė S.Scariolo.

„Žalgiris“ sugebėjo laimėti Bolonijoje nepaisant to, jog visa komanda atliko mažiau rezultatyvių perdavimų (11) nei vienas M.Teodosičius (12).

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Milošas Teodosičius prieš Luką Lekavičių
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Milošas Teodosičius prieš Luką Lekavičių

Kauniečių pranašumą lėmė įspūdingai laimėta kova po krepšiais (38:24, žalgiriečiai 11 kamuolių nusigriebė puolime) ir agresyvumas varžovų aikštės pusėje – žalgiriečiai metė net 33 baudų metimus ir pataikė 28 („Virtus“ – 15/22).

„Žinojome „Žalgirio“ stiprybes: jie gerai žaidžia vienas prieš vieną, gerai veržiasi po krepšiu. Jie nesurenka daug rezultatyvių perdavimų, nes jie gali nunešti kamuolį iki krepšio. Kai mūsų aukštaūgiai turėjo padėti gynėjams prieš prasiveržusius varžovus, nesugebėjome sugrįžti atgal prie savo žmonių ir sėkmingai kovoti dėl kamuolių, dėl ko „Žalgiris“ nusiėmė daug kamuolių puolime. Tai irgi buvo labai svarbi mūsų pralaimėjimo detalė“, – vardijo pralaimėjimo priežastis S.Scariolo.

„Virtus“ pralaimėjimą patyrė prieš tai sužaidę labai sėkmingą atkarpą, kai laimėjo ketverias iš penkerių rungtynių ir lipo aukštyn turnyrinėje lentelėje.

Nesėkmė prieš „Žalgirį“ lėmė, jog Bolonijos klubas (8-10) smuktelėjo į 12-ąją Eurolygos vietą. Kauno komanda (10-8) rikiuojasi 7-ta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius