Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 15

Luka Dončičius prisiėmė kaltę dėl fiasko prieš Lenkiją: „Žaidžiau klaikiai, nuvyliau šalį“

Nikola Jokičius, Giannis Antetokounmpo, o dabar – ir Luka Dončičius. Trys didžiausios Europos čempionato žvaigždės viena paskui kitą per tris dienas pasitraukė iš kovos dėl žemyno pirmenybių aukso, bet labiausiai krepšinio aistruolius šokiravo Lukos ir Slovėnijos subyrėjimas prieš Lenkijos rinktinę.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / FIBA nuotr.

Ryškiais poros favoritais laikyti slovėnai jau pirmoje rungtynių pusėje nuo Mateuszo Ponitkos vedamų lenkų atsiliko 23 taškais (31:54).

Įspūdingą sugrįžimą surengę Balkanų atstovai laimėjo trečią kėlinį 24:6 ir ketvirtajame net turėjo pranašumą (74:70), bet Luka Dončičius per kelias minutes užsidirbo tris pražangas, įskaitant ir techninę, o lyg ant sparnų buvę lenkai nuskriejo link pergalės 90:87 ir nukarūnavo 2017 m. Europos čempionus.

Prasčiausias rungtynes turnyre sužaidęs L.Dončičius (14 taškų, 11 atkovotų kamuolių, 7 rezultatyvūs perdavimai, bet tik 5/15 pataikymas ir 6 klaidos) po pralaimėjimo plakė save, nors kentė skausmus ir per ilgąją pertrauką net sulaukė vaistų injekcijos.

FIBA nuotr./Luka Dončičius
FIBA nuotr./Luka Dončičius

„Nebuvau 100 procentų sveikas, prieš trečią kėlinį man suleido vaistų, – atskleidė Luka. – Bet tai nėra priežastis, kodėl pralaimėjome. Šiandien aš žaidžiau klaikiai, nuvyliau savo komandą, visą šalį, kuri mus palaikė. Tai – mano kaltė. Turėsiu pasižiūrėti į šias rungtynes ir būti geresniu ateityje.“

Vos nuskambėjus finaliniam švilpukui „Dallas Mavericks“ žvaigždė sutramdė pyktį ir nuėjo pasveikinti Lenkijos krepšininkų su istoriniu laimėjimu. Sveikino šią komandą L.Dončičius ir spaudos konferencijoje.

„Sveikinimai Lenkijai. Jie sužaidė nuostabias rungtynes nuo pirmos iki paskutinės minutės. Jiems tai didžiulis pasiekimas, o mes nežaidėme taip, kaip norėjome. Prisidarėme problemų, vėliau sugrįžome, bet Lenkija toliau kovojo, tad noriu juos pasveikinti“, – kalbėjo L.Dončičius.

Jis nesutiko su tuo, kad slovėnai galėjo nuvertinti lenkus ketvirtfinalio susitikime.

„Ne, turiu atiduoti pagarbą Lenkijai. Daugelis mus laikė favoritais, bet Lenkija turi puikią komandą, kaip ir Belgija, prieš kurią žaidėme anksčiau. Nuostabu stebėti šį Europos čempionatą, lygis yra neįtikėtinas. Gaila, kad nepatekome toliau, bet manau, kad šis turnyras yra įspūdingo lygio“, – teigė Luka.

Jis gyrė ir neįtikėtiną mačą sužaidusį M.Ponitką, kuris rinko kosminius skaičius: 26 taškai, 16 atkovotų kamuolių, 10 rezultatyvių perdavimų, 41 naudingumo balas ir tik ketvirtas trigubas dublis Europos čempionatų istorijoje.

„Jis sužaidė įspūdingas rungtynes, bet manęs tai nenustebino. Keletą kartų esu prieš jį žaidęs – jis nuostabus žaidėjas, nuostabus lyderis. Ko gero, jis yra NBA lygio žaidėjas“, – teigė pats NBA lygoje siaučiantis slovėnas.

FIBA nuotr./Luka Dončičius
FIBA nuotr./Luka Dončičius

Po skaudaus pralaimėjimo Luka sulaukė ir klausimų apie savo ateitį rinktinėje, bet superžvaigždė nuramino savo šalį – nacionalinei komandai jis ketina atstovauti ir toliau.

„Aš visada žaisiu už savo šalį. Kai tik galėsiu, kai tik būsiu sveikas, atstovausiu Slovėnijai, – sakė L.Dončičius, pridūręs, kad planuoja žaisti ir kitų metų pasaulio čempionate. – Jei tik pateksime ir jei tik nebūsiu traumuotas, žaisiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius