TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 12

Naujoko paieškose įstrigęs K.Maksvytis nesupranta sirgalių pykčio R.Giedraičiui

Lietuvos čempionų treneris Kazys Maksvytis pripažįsta, jog naujoko paieškos Kauno „Žalgiryje“ sulėtėjo, o naujas žaidėjas prie komandos rezultatų gali prisidėti ir po kelių mėnesių. Vis dėlto ir be Igno Brazdeikio įpėdinio „Žalgiris“ pirmose Eurolygos namų rungtynėse sieks pergalės prieš įspūdingą komandą šįmet turinčią Belgrado „Crvena zvezda“.
Kazys Maksvytis ir Rokas Giedraitis
Kazys Maksvytis ir Rokas Giedraitis / „Scanpix“ nuotr.

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą žais pirmąsias 2023–2024 metų Eurolygos sezono rungtynes namuose. Sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje Kazio Maksvyčio auklėtiniai sutiks piniginę tarpsezonio metu stipriai pravėrusią ir didelių ambicijų šįmet neslepiančią Belgrado „Crvena zvezda“.

Šios komandos žaidė priešsezoninį kontrolinį mačą Kipre, kuriame „Žalgiris“ paskutinių sekundžių trileryje laimėjo 85:84, tačiau oficialų sezoną Duško Ivanovičiaus komanda pradėjo įspūdingu žaidimu.

Adrijos lygoje „Crvena zvezda“ 81:63 sutriuškino Aleksandrovaco „Igokea“ ir 94:51 pervažiavo Liublianos „Cedevita Olimpija“ ekipą.

Eurolygos sezono starte – galinga 94:73 pergalė savų žiūrovų akivaizdoje prieš Vilerbano ASVEL komandą.

„Atvažiuoja stipri komanda. Vadovai deklaruoja tikslą patekti į finalo ketvertą, ties kuo šią vasarą darė veiksmus – prisipirko žaidėjų ir surinko nemažą biudžetą. Bus smagu su jais pasivaržyti. Kitas dalykas – pirmos rungtynės namuose, tad mums kažkiek prisideda ir spaudimas laimėti. Tikiuosi, kad su tuo susitvarkysime ir kovosime dėl pergalės, – mačo su „Crvena zvezda“ išvakarėse kalbėjo K.Maksvytis. – Jie turi garsių vardų, ypač tie, kurie atlaisvina komandos puolimą – Shabazzas Napieras, Milošas Teodosičius, iš NBA grįžęs Daliboras Iličius, mums pažįstamas veidas Rokas Giedraitis. Fiziška, aukšta komanda ir rezultatyvi komanda.“

Pergalingame „Crvena zvezda“ mače prieš ASVEL ryškiausiomis spalvomis žibėjo buvęs K.Maksvyčio auklėtinis Rokas Giedraitis.

Pirmuosius keturis tritaškius realizavęs 31-erių snaiperis iš Lietuvos per 28 minutes pelnė 20 taškų (2/4 dvit., 4/7 trit., 1/2 baud.), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų.

„Daug greito žaidimo, daug situacijų be kamuolio, kuriose jis jaučiasi gerai. Sezono pradžioje Rokas žaidžia gerai ir stabiliai. Džiaugiuosi už jį“, – apie R.Giedraitį kalbėjo K.Maksvytis.

„KK Crvena zvezda Meridianbet“ nuotr./Rokas Giedraitis (dešinėje)
„KK Crvena zvezda Meridianbet“ nuotr./Rokas Giedraitis (dešinėje)

Šį sezoną „Žalgiris“ laimėjo visus penkis oficialius mačus, tačiau pastarosios pergalės nukaltos buvo po itin įnirtingų kovų. Bolonijoje K.Maksvyčio kariaunai teko dukart išlipti iš 15 taškų deficito, kol galiausiai 82:79 pranoko „Virtus“, o savame kieme – dvi tik per ketvirtą kėlinį išvargtos pergalės prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (78:68) ir Mažeikių „M Basket-Delamode“ (73:69) krepšininkus.

„Matosi žaidėjų reakcija ir tikiuosi kitokių rungtynių“, – apie sudėtingą mačą Telšiuose kalbėjo K.Maksvytis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

– Tarpsezonio metu „Crvena zvezda“ įsigijo daugybę naujokų, ar jaučiasi, kad ši komanda dar lipdosi?

– Jie turėjo 16 žaidėjų, jei atkrito Nemanja Bjelica – liko 15. Jie turi nemažą žaidėjų pasirinkimą. Iš vienos pusės tai padeda, iš kitos – trukdo, jei nori atrasti savąjį žaidimą. Net nežinome, kurie 12 žaidėjų žais prieš mus. Tai papildomas galvos skausmas sirgaliams. „Crvena zvezda“ turi didelę ir gilią sudėtį, turi patyrusių žaidėjų. Kaip ir kiekviena Serbijos komanda, ši ekipa yra fiziška ir aukšta. Jie turi daug ginklų.

– Ar nestebina, kad gynyba garsėjantis Duško Ivanovičius šįmet propaguoja puolimo stiliaus krepšinį?

– Dar tik sezono pradžia. Jei kalbėtume apie žaidėjus, aš matau ten daugiau puolimo stiliaus žaidėjų. Žinoma, dar yra gynybinio plano krepšininkų – Branko Lažičius, kurio nesimato statistikos protokoluose. Jie turi įvairią sudėtį. Nereikia pamiršti Nemanja Nedovičiaus, kuris yra aštrus žaidėjas, o dar yra Yagos Dos Santosas, balansuojantis ant dvyliktuko ribos, bet jis – labai aštrus ir labai įdomus žaidėjas. Jie turi gilią sudėtį ir ruoštis prieš „Crvena zvezda“ nėra lengva.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Duško Ivanovičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Duško Ivanovičius

– Kai matote taip žaidžiantį Shabazzą Napierą, ar nėra apmaudu, jog pernai nesurizikavote ir nepasikvietėte šio krepšininko į „Žalgirį“?

– Tai yra praeitis. Taip, jis buvo mūsų kandidatų sąraše, bet dabar jis yra kitoje komandoje. Jis keičia žaidimą aikštelėje, ypač puolime. Shabazzas gerai valdo komandą ir pats renka taškus. Geras žaidėjas.

– Ką iš klubinio sezono, kuriame Rokas Giedraitis tiesiog spindi, būtų galima perkelti į rinktinės žaidimą?

– Apie tai galvosime vasarą, dabar duokite susikaupti šioms rungtynėms. Daug greito žaidimo, daug situacijų be kamuolio, kuriose jis jaučiasi gerai. Sezono pradžioje Rokas žaidžia gerai ir stabiliai. Džiaugiuosi už jį.

– Ar supratote sirgalių neapykantą R.Giedraičiui dėl jo persikėlimo rungtyniauti į Serbiją?

– Nesuprantama visiškai. Rokas žaidžia už Serbiją, kitas žaidėjas žaidžia už Turkiją. Man teko dirbti Rusijoje, kai dar visos eskalacijos nebuvo. Rokas žaidžia krepšinį. Patys skaitėte, kad jis turėjo tik vieną pasiūlymą. Jis sulaukė kontrakto ir šį kontraktą atidirbinėja.

Gal Serbija nėra pati geriausia lietuvių draugė, bet nemanau, kad yra šalis, kurioje lietuviai negalėtų žaisti krepšinį.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rokas Giedraitis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rokas Giedraitis

– Kokio potencialo žaidėjas yra Marko Simonovičius, su kuriuo susidūrėte ir pasaulio pirmenybėse?

– Jis yra kažkas panašaus į Rolandą Šmitą, galintis žaisti per dvi pozicijas. Daugiausiai rungtyniauja ketvirtoje pozicijoje, bet gali žaisti ir vidurio puolėju. Marko turi visus ginklus – tiek meta tritaškį, tiek žaidžia po krepšiu. Kaip ir kiekvienas balkaniškos mokyklos atstovas, jis yra gana kietas. Jis atsivežė kažkokios patirties iš už Atlanto. „Crvena zvezda“ kažkiek panaši į mus – turi vietinių branduolį ir stiprius legionierius.

– Ar naujoko paieškos kiek pažengė į priekį?

– Kažkiek sulėtėjome šiame procese. Kaip minėjau, ant karštųjų pirmųjų variantų nepaėmėme. Dabar jau norisi tokio naujoko, kuris sustiprintų komandą, o labiausiai norisi išnaudoti tuos žaidėjus, kuriuos jau turime. Sezonas ilgas, manau, kad tikrai neapsiribosime ir nesustosime ties paieškomis. Ieškosime ir vis dar ieškome geriausio varianto, kuris jau iškart dabar, o gal ir po kėlių mėnesių galėtų tiesiogiai prisidėti prie komandos rezultatų.

– Tai konkrečių variantų, su kuriais vestumėte derybas, šiuo metu nėra?

– Yra sąrašas, bet derybos yra pristojusios.

VIDEO: K.Maksvytis: apie „Crvena Zvezda“ ir naujoko paieškas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius