Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 06 25

Rinktinėje vietos siekiantis Gytis Masiulis keliasi į Ispaniją

Su nacionaline Lietuvos vyrų krepšinio rinktine prieš olimpinę atranką plušantis bei vyriausiojo trenerio Dariaus Maskoliūno sprendimo dėl galutinio dvyliktuko laukiantis Gytis Masiulis kitą sezoną rungtyniaus Ispanijos lygoje. Kaip praneša 15min šaltiniai, 23-ejų metų 207 cm ūgio aukštaūgis susitarė su lietuvių pamėgtu Bilbao „RETAbet“ klubu.

Geriausią karjeros sezoną sužaidęs Gytis Masiulis kitą sezoną varžysis stipriausioje Senojo žemyno nacionalinėje lygoje ACB.

Kaip praneša 15min šaltiniai, kandidatas į Lietuvos rinktinę pasiekė žodinį susitarimą su Bilbao „RETAbet“ ekipa, kuri praėjusiame sezone devyniolikos komandų čempionate finišavo 17-oje pozicijoje ir vos išsaugojo vietą aukščiausiame Ispanijos divizione.

Bilbao komandos marškinėlius praėjusiame sezone vilkėjo du lietuviai – Arnoldas Kulboka ir Regimantas Miniotas.

„RETAbet“ vairininku nuo 2018-ųjų dirba ilgametis Ispanijos rinktinės žaidėjas Alexas Mumbru, praėjusią vasarą dominęs ir Kauno „Žalgirį“.

Kauno „Žalgirio“ sistemos produktas G.Masiulis šiuo metu yra tarp 14 krepšininkų, kurie laukia galutinio Dariaus Maskoliūno sprendimo dėl rinktinės dvyliktuko, kurį vyriausiasis rinktinės treneris turėtų paskelbti iki sekmadienio vakaro.

Jau kitą savaitę Kaune startuos olimpinė atranka.

G.Masiulis sužaidė dvejas draugiškas rungtynes su Rusijos ir Dominikos Respublikos komandomis. Šiuose mačuose puolėjas ant parketo vidutiniškai praleido po 19 minučių, pelnė po 9 taškus, atkovojo po 1,5 kamuolio, atliko po 3 rezultatyvius perdavimus.

Praėjęs sezoną Panevėžio „Lietkabeliui“ kauniečiui buvo geriausias karjeroje. Jis buvo efektyviausias Aukštaitijos klubo žaidėjas ir vietiniame fronte, ir Europos taurėje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gytis Masiulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gytis Masiulis

LKL bronzos laimėtoju bei Karaliaus Mindaugo taurės vicečempionu su „Lietkabeliu“ tapęs G.Masiulis šalies pirmenybėse rinko po 12,6 taško (61,8 proc. dvit., 39,2 proc. trit., 81,5 proc. baud.), atkovojo po 5,6 ir perėmė po 1 kamuolį, atliko po 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo po 15,5 naudingumo balo.

Europos taurėje – vidutiniškai 11,5 taško (51,4 proc. dvit., 38,7 proc. trit., 90 proc. baud.), 6,4 atkovoto ir 0,8 perimto kamuolio, 1 rezultatyvus perdavimas ir 14,5 efektyvumo balo.

Praeityje G.Masiulis dar yra rungtyniavęs Kauno „Žalgirio“, Klaipėdos „Neptūno“ ir Frankfurto „Fraport Skyliners“ komandose.

VIDEO: PIKENROLAS: rinktinės klaustukai, „Žalgirio“ naujokų analizė ir pažymys Šarui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius