Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 03

Saldus Šaro triumfas: naujus metus pradėjo pergale Madride

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (11-3) puikiai pradėjo naujuosius 2023-iuosius metus. Katalonai principiniame „El Clasico“ mūšyje Ispanijos pirmenybėse 87:78 (28:26, 14:18, 20:13, 25:21) nukovė amžiną savo varžovą Madrido „Real“ (11-3).
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / nuotr. „Getty Images"/euroleague.net

Permainingose rungtynėse „Barca“ pirmavo didžiąją rezultatyvaus pirmojo kėlinio dalį, bet laimėjo jį tik 28:26.

Atitolti katalonai galėjo antrame ketvirtyje, kai „Real“ itin strigo rinkdamas taškus, bet „Barca“ susikrovė tik 7 taškų persvarą (37:30), o galiausiai kėlinio pabaigoje įsibėgėję „karaliai“ net sugebėjo laimėti pirmąją mačo pusę po fantastiško Sergio Llullo šūvio iš aikštės vidurio aidint kėlinio sirenai.

Po ilgosios pertraukos pirmavo tai viena, tai kita komanda, o dar prasidėjus ketvirtajam kėliniui rezultatas buvo lygus (62:62).

Bet tada užsikūrė „Barcelona“ ketvirto kėlinio herojus Cory Higginsas.

Amerikietis pataikė tritaškį ir išvedė savo komandą į priekį, o vėliau pratęsė savo spektaklį ir iš viso per paskutinį ketvirtį sumetė net 14 taškų, leisdamas katalonams atitrūkti iki 9 taškų skirtumo bei iškovoti pergalę antrąją naujųjų metų dieną.

Nugalėtojų gretose trumpai rungtyniavo Rokas Jokubaitis. Jis per 9 minutes taškų nepelnė (0/3 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, sykį suklydo, du kartus prasižengė ir surinko -3 naudingumo balus.

Tai buvo trečios „Barcelona“ ir „Real“ rungtynės šį sezoną. Ispanijos supertaurėje pačioje sezono pradžioje triumfavo „karaliai“, Eurolygoje – katalonai.

Ši pergalė leido Šaro „Barcai“ pavyti „Real“ turnyrinėje lentelėje. Dabar Madrido ir Barselonos komandos dalinasi 1-2 vietas ACB pirmenybėse.

„Real“: Walteris Tavaresas 19 (7/9 dvit., 11 atk. kam., 30 naud. bal.), Guerschonas Yabusele ir Džananas Musa po 14, Vincent'as Poirier 10.

„Barcelona“: Nicolas Laprovittola 19 (6 rez. perd.), Cory Higginsas 18, Nikola Mirotičius 12, Janas Vesely 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius