Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 30

Žvaigždei pakrypus į CSKA, švedai imasi veiksmų ir neslepia: „Švelniai tariant – nustebino“

Jonas Jerebko yra garsiausias Švedijos krepšininkas, bet jo sprendimas Rusijos sukelto karo fone apsivilkti Maskvos CSKA aprangą nustebino ir tautiečius, ir švedų krepšinio vadovus, ir rėmėjus.
Jonas Jerebko ir Rimas Kurtinaitis
Jonas Jerebko ir Rimas Kurtinaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Metus be darbo buvo J.Jerebko, kuris 2009-2019 metais žaidė NBA, o vėliau kėlėsi į Rusiją, kur jį pakvietė Maskvos srities „Chimki“ vadovavęs Rimas Kurtinaitis.

35-rių švedas nudegė „Chimki“ klube, kuris vis dar jam skolingas nemenką pinigų kapšą, bet kovo 30-ąją jis pribloškė pasirašydamas sutartį su CSKA.

Kai daug sportininkų neša kudašių iš brutalų karą Ukrainoje sukėlusios Rusijos, J.Jerebko sumanė lipti ant grėblio. CSKA klubo pateikiamose citatose krepšininkas "didžiuojasi tapęs tokio istorinio klubo dalimi".

Aftonbladet.se žurnalistė Malin Wahlberg kalbėjosi su Švedijos krepšinio federacijos generaliniu sekretoriumi Fredriku Joulamo.

Getty images / Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko
Getty images / Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko

„Akivaizdu, kad nustebino, švelniai tariant. Turiu pasikalbėti su pačiu Jonu ir išgirsti jo poziciją. Kokia yra mūsų pozicija – tai yra akivaizdu. Mes rinkome lėšas, smerkėme Rusijos invaziją ir pritarėme FIBA sprendimams. Bet mes su žaidėjų kontraktais nesame susiję. Ką tai reikš Jonui ateityje, reikia išdiskutuoti“, – teigė švedų federacijos vadovas.

O ar toks sprendimas gali lemti užtrenktas rinktinės duris?

„Per anksti komentuoti, dabar ne viena sporto šaka susiduria su tam tikromis problemomis. FIBA dar nesuspendavo kontraktų žaidėjų, rungtyniaujančių Rusijoje, tačiau šalies klubai ir oficialūs asmenys yra diskvalifikuoti“, – nuo klausimo į šalį slydo F.Joulamo.

Tai kurtumo požymis, tai paveiks jo kaip sportininko rašytą istoriją

Netrukus po pasirodžiusios žinios apie J.Jerebko ir CSKA sandorį, veiksmų ėmėsi ir vienas krepšininko rėmėjų.

„Nocco“ prekės ženklo ambasadorius buvo švedų žvaigždė, tačiau ši įmonė pranešė iškart nutraukusi sutartį su J.Jerebko, „SVT Sport“ pranešė marketingo direktorė Catharina Carldotter.

„SVT Sports“ ekspertas Nickas Rajacicius asmeniškai pažįsta J.Jerebko, tačiau kritikavo tokį jo sprendimą.

„Tai kurtumo požymis, tai paveiks jo kaip sportininko rašytą istoriją, – kalbėjo N.Rajacicius. – Ta istorija buvo gili tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Dabar bus kitaip. Negali ignoruoti to, kas vyksta aplink, ir priimti tokį sprendimą.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko

Krepšinio specialistas pabrėžė, kad J.Jerebko sprendimas yra paremtas noru palaikyti gerą fizinę formą prieš vasarą laukiančias pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Švedijos rinktine.

„Jis laukė NBA lygos pasiūlymo, bet nesulaukė“, – sakė N.Rajacicius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius