Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 04

Kazio Maksvyčio ginklanešiai: paaiškėjo Lietuvos rinktinės trenerių štabas

Jau šį antradienį Lietuvos krepšinio federacija (LKF) oficialiai pristatys Kazio Maksvyčio talkininkus nacionalinės rinktinės trenerių štabe, o 15min pavyko sužinoti dviejų asistentų bei skauto pavardes.

Nesėkmingai rinktinėje dirbusio Dariaus Maskoliūno įpėdiniu tapęs Kazys Maksvytis surinko asistentų štabą, su kuriuo jau po kiek daugiau nei mėnesio bandys pergalingai pradėti pasaulio čempionato atranką.

15min šaltiniai skelbia, jog pirmuoju K.Maksvyčio asistentu sutiko tapti buvęs rinktinės vairininkas Kęstutis Kemzūra, antrojo asistento poziciją užims Vilniaus „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas, o skauto funkcijas atliks ilgametis K.Maksvyčio pagalbininkas ir bičiulis Tomas Rinkevičius, šiuo metu dirbantis Rumunijoje.

Pirmasis naujojo rinktinės štabo išbandymas lauks pasaulio čempionato atrankoje lapkričio 26-ąją dieną prieš Bulgariją, antrasis – po trijų dienų prieš Čekijos krepšininkus.

51-erių K.Kemzūra į rinktinę grįžta po devynerių metų pertraukos, kai iš savo pareigų vyriausiojo rinktinės trenerio kėdėje jis atsistatydino 2012-aisiais po nesėkmingų olimpinių žaidynių Londone.

Šis šilutiškis yra vienintelis treneris Lietuvos istorijoje, kuriam pavyko užtempti pagrindinę šalies komandą iki pasaulio čempionato prizininkų pakylos (2010 m.), o 2011-aisiais jis vadovavo rinktinei namuose vykusiose Europos pirmenybėse, kurios baigėsi penktąja vieta ir sirgalių ašaromis.

K.Kemzūra dar yra vadovavęs Latvijos (2009 m.) ir Austrijos (2016–2017 m.) rinktinėms.

Ilgametis Davido Blatto ginklanešys praėjusiame sezone dirbo aukščiausios Turkijos lygos debiutantų Izmiro „Aliaga Petkim“ komandoje. 16-os komandų čempionate K.Kemzūros auklėtiniai liko 13-oje vietoje, o po sezono abi pusės pasuko skirtingais keliais.

„Sakiau, jog į rinktinę nebegrįšiu, bet laikai keičiasi“, – prieš du mėnesius 15min sakė K.Kemzūra.

Specialistas šiuo metu klubo neturi, tad problemų visu pajėgumu darbuotis rinktinėje jam kilti neturėtų.

„Scanpix“ nuotr./Kęstutis Kemzūra ir jo treniruojama Lietuvos krepšinio rinktinė 2010 metais pasaulio čempionate iškovojo bronzą.
„Scanpix“ nuotr./Kęstutis Kemzūra ir jo treniruojama Lietuvos krepšinio rinktinė 2010 metais pasaulio čempionate iškovojo bronzą.

15min šaltiniai trimituoja, jog antruoju K.Maksvyčio asistentu pristatytas bus 37-erių Vilniaus „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

Dar prieš metus mažai kam žinomas kaunietis specialistas dirbo dešiniąja Donaldo Kairio ranka sostinės klube.

Vyriausiuoju „Ryto“ treneriu G.Žibėnas tapo sausio mėnesį, kai po katastrofiškų pasirodymų Karaliaus Mindaugo taurėje ir Čempionų lygoje D.Kairiui buvo parodytos durys.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

G.Žibėno vadovaujamas „Rytas“ užsidegė, iškovojo 14 pergalių iš eilės, nužygiavo iki LKL finalo, kuriame 0:3 kapituliavo prieš Kauno „Žalgirį“.

Vilniaus klubas patikėjo treneriu ir vasaros pradžioje jam į rankas įteikė naują sutartį.

Praeityje G.Žibėnas dirbo NKL, Lenkijos, Irano, Danijos, Estijos ir Indonezijos pirmenybėse.

„Rytas“ ir toliau žais FIBA Čempionų lygoje, tad rinktinių langų metu strategas galės nekliudomas vykti į nacionalinės komandos stovyklą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Rinkevičius ir Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Rinkevičius ir Kazys Maksvytis

Skauto poziciją rinktinėje, 15min duomenimis, užims ilgametis K.Maksvyčio bičiulis ir asistentas Tomas Rinkevičius, šiuo metu Rumunijos klube Sibiu „CSU Sibiu“ einantis sporto koordinatoriaus ir direktoriaus pareigas.

43-ejų metų specialistas talkino K.Maksvyčiui Klaipėdos „Neptūne“, o 2019-aisiais iš jo perėmė komandos vairą, nors buvo kviečiamas kartu į Permės „Parma“.

2020-ųjų metų pradžioje jis buvo atleistas, vėliau laimėjo bylą teisme prieš buvusią darbovietę ir naują klubą susirado šių metų rugpjūtį.

VIDEO: PIKENROLAS: nepamirštamas spraitas, beprotiška „Nuggets“ ir „Žalgirio“ komplektacijos klaidos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius