Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 19 /19:00

Po alkūnių ir nervų karo KMT trofėjus atiteko „Žalgiriui“

Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai padovanojo įdomią ir labai kietą kovą dėl Karaliaus Mindaugo taurės, kurią galiausiai laimėjo geriau antrąją dalį sužaidę aikštės šeimininkai – 84:63 (18:10, 16:23, 28:17, 16:10).
Kauno „Žalgiris“ KMT laimėtojai
Kauno „Žalgiris“ KMT laimėtojai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo pat mačo pradžios tai buvo negailestingai kieta ir nervinga dvikova. Jau po kelių pirmųjų minučių Leo Westermannas išrėžė viską, ką galvoja apie teisėją ir gavo techninę pražangą. Netrukus vienas kitam į atlapus kibo ir nesportines pražangas užsidirbo Antanas Kavaliauskas ir Simas Galdikas.

„Kai tave stumia, tu negali to leisti, nelieki skolingas“, – po mačo sakė A.Kavaliauskas.

Du svarbūs „Lietkabelio“ priekinės linijos žaidėjai – Žygimatas Skučas ir Kšištofas Lavrinovičius – greitai gavo po dvi pražangas. Tai vėliau trukdė panevėžiečiams, nes jų rotacija kur kas mažesnė nei kauniečių.

Vis dėlto vienu pagrindinių finalo akcentų tapo teisėjų sprendimai. Ypač antroje mačo dalyje abiejų komandų naudai arbitrai priėmė nemažai nesuprantamų sprendimų. Kartais švilpė pražangas už silpnus kepštelėjimus, kartais leido stumdytis tikrai kietai.

„Žalgiris“ savo pranašumą įrodė antroje rungtynių dalyje. Jau trečiajame ketvirtyje jų pranašumas siekė 14 taškų (55:41), tačiau „Lietkabelis“ sugebėjo sugrįžti į rungtynes – 56:50. Vis dėlto ketvirtajame kėlinyje panevėžiečiams jėgų galiausiai pritrūko.

TAIP PAT SKAITYKITE: Triumfuojantis Šaras – apie alkūnes, tikrąjį MVP ir tą nepakartojamą jausmą

„Žalgiriui“ kur kas geriau ėmė kristi tritaškiai, o „Lietkabelį“ ėmė retinti pražangos. Penktąsias gavo S.Galdikas ir Ž.Skučas, susižeidęs kurį laiką nežaidė Donatas Tarolis. Du iš eilės Artūro Milaknio tritaškiai ketvirtojo kėlinio viduryje sukrovė „Žalgiriui“ pergalingą pranašumą – 78:60.

„Svarbiausia buvo laikytis plano, kovoti, nepasiduoti emocijoms ir t.t. Manau, vyrai po pertraukos tą ir padarė. Plius dar pataikėme. Nieko nepadariau – vyrai pataikė. O iki pertraukos nepataikėme. Kai tritaškius pataikai, krepšinis tampa lengvesnis“, – iškart po mačo sakė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Žalgiris“: K.Pangosas (3/8 trit., 7 rez. perd.) ir B.Motumas po 14, L.Westermannas 12, E.Ulanovas (6 atk. kam.) ir P.Jankūnas (6 atk. kam.) po 10, A.Kavaliauskas ir A.Milaknis po 8.

„Lietkabelis“: S.Galdikas (5/7 dvit., 5 kld.) ir B.Madgenas po 11, K.Lavrinovičius ir D.Tarolis po 9, D.Lavrinovičius 7, L.Williamsas ir Ž.Janavičius po 6.

TAIP PAT SKAITYKITE: Be gailesčio finale su S.Galdiku kovojęs A.Kavaliauskas: „Kai pats gauni – skolingas nelieki“

VIDEO: Įspūdingas Karaliaus Mindaugo taurės finalo pristatymas „Žalgirio“ arenoje

Ketvirtasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“

38 min. „Žalgirio“ persvara pasiekė 20-ies taškų ribą (82:62) ir pergale jau nebetikėjo ir ištikimiausi „Lietkabelio“ sirgaliai.

36 min. Įsismaginęs A.Milaknis pataikė du tritaškius iš eilės – 78:60.

33 min. Penktąją asmeninę pražangą gavęs S.Galdikas baigė rungtynes. Tris pražangas jis surinko puolime.

32 min. R.Seibutis kietai stabdė S.Galdiką ir gavo nesportinę pražangą. Pražanga buvo kieta, tačiau nesportinę įžiūrėti – tikrai sunku. K.Lavrinovičius smeigė tritaškį – 65:56.

31 min. Atrodė, kad „Žalgiris“ taurės jau nebeatiduos,. K.Pangosas ketvirtį pradėjo tritaškiu – 65:50. Tai – didžiausias šeimininkų pranašumas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pramoginė finalo dalis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pramoginė finalo dalis

Trečiasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ 62:50 (18:10, 16:23, 28:17)

29 min. Keli labai keisti teisėjų sprendimai leido „Žalgiriui“ vėl atitrūkti – 60:50. Dar du taškus gražiu prasiveržimu ir metimu per nugarą pelnė K.Pangosas.

28 min. Dar kartą nustebino Ž.Janavičius, puikiu prasiveržimu per B.Motumą pelnęs du taškus su pražanga – 56:50. Kauniečiai prasižengė puolime.

27 min. L.Westermannas smeigė tritaškį, tačiau panevėžiečiai nė nemanė pasiduoti. Tuo pačiu atsakė K.Lavrinovičius – 56:47.

26 min. Antrą kartą mače B.Madgenas pataikė tritaškį, tačiau teisėjai užfiksavo pražangą puolime S.Galdikui. Į tai K.Pangosas atsakė savu tritaškiu – 53:41.

25 min. S.Galdikas įmetė iš po krepšio, o netrukus L.Williamsas pataikė tritaškį – 49:41.

24 min. Trečiojo ketvirčio pradžios šeimininkų atkarpa tęsėsi iki 11:3 po B.Motumo tritaškio – 45:36. Po metimo Ž.Skučas gavo techninę pražangą, L.Westermannas įmetė baudą ir kauniečių pranašumas pirmą kartą pasiekė dviženklę ribą. Prie viso to B.Motumas dar pataikė tritaškį – 49:36.

23 min. Kur kas sėkmingiau ketvirtį pradėjo kauniečiai, gana lengvai rinkę taškus atitrūko – 42:36. Susižeidęs D.Tarolis negalėjo tęsti mačo.

21 min. Į P.Jankūno dvitaškį tolimu metimu atsakė D.Tarolis – 36:36.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Lukauskis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Lukauskis

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ 34:33 (18:10, 16:23)

20 min. B.Madgeno metimas rezultatą persvėrė (33:32), tačiau tik trumpam, E.Ulanovas po atkovoto kamuolio puolime prieš pat pertraukę įmetė iš po krepšio.

19 min. L.Williamsas smeigė tritaškį per rankas ir kauniečių pranašumas sumažėjo iki minimumo – 32:31.

18 min. S.Galdikas pelnė 4 taškus iš eilės per A.Limą, neleisdamas kauniečiams atitrūkti – 32:28.

17 min. A.Kavaliauskas įmetė retą savo metimą iš vidutinio nuotolio, tačiau kauniečiai gynyboje kentėjo nuo prisirinktų komandinių pražangų. A.Kavaliauskas pelnė du taškus su pražanga – 30:24.

16 min. Ž.Janavičius pataikė tritaškį, o kauniečiai suklydo jau penktą kartą – 25:23.

15 min. D.Tarolis lengvai pelnė taškus iš po krepšio, bet B.Motumas atsakė tritaškiu – 25:20.

14 min. Du iš eilės L.Lekavičiaus tritaškiai skriejo pro šalį ir G.Leonavičius laisvas sumažino skirtumą iki metimo – 20:18.

12 min. Puikus G.Leonavičiaus prasiveržimas ir du taškai per R.Seibutį sumažino skirtumą iki 4 taškų – 20:16.

11 min. Keturi D.Lavrinovičiaus taškai ketvirčio pradžioje neleido kauniečiams atitrūkti – 20:14.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ 18:10

10 min. Ketvirtį taikliu dvitaškiu užbaigė B.Motumas – 18:10. Panevėžio komandos gretose taškus kol kas pelnė tik B.Madgenas (7 tšk.) ir D.Tarolis (3 tšk.).

9 min. Kauniečiai dusino „Lietkabelį“ gynyboje. Pastarieji dvi atakas iš eilės tiesiog neturėjo, kur dėti kamuolio. Po B.Motumo baudų tritaškį įmetė D.Tarolis – 16:10.

8 min. Tritaškį smeigė L.Lekavičius – 14:7.

7 min. Įsiaudrinęs S.Galdikas netrukus sužingsniavo, o kitoje atakoje paleido labai kreivą metimą iš vidutinio nuotolio. Netrukus raumeningasis „centras“ puolime jau gavo trečiąją asmeninę pražangą.

6 min. B.Madgenas buvo vienintelis, sugebantis pralaužti kauniečių gynybą. Po septintojo jo taško – 9:7.

Ir vėl aistros. Susistumdę A.Kavaliauskas ir S.Galdikas gavo po techninę pražangą. Pastarajam tai antroji pražanga.

5 min. Aikštėje vien nervai. Prasižengęs L.Westermannas niršo ant teisėjo ir, be asmeninės, dar gavo ir techninę pražangą, turėjo jau net tris. „Žalgiris“ priekyje 8:5.

4 min. B.Madgenas smeigė tritaškį, bet „Lietkabelis“ net tris su puse minutės neturėjo nė taško. Abiejų komandų krepšininkai buvo nervingi, aikštėje vyko daug kietos kovos.

Dėl to kentėjo „Lietkabelis“ – K.Lavrinovičius ir Ž.Skučas per nepilnas 4 min. gavo po dvi pražangas.

2 min. Kauniečiai nuo pat mačo pradžios sustatė puikią gynybą ir pirmieji du svečių metimai atlikti iš labai nepatogių padėčių. K.Pangosas ir E.Ulanovas po kartą apmaudžiai prametė iš po krepšio, tačiau po kanadiečio tritaškio „Žalgiris“ pirmavo 5:0.

TAIP PAT SKAITYKITE:

„Lietkabelio“ sensacijos belaukiant: du keliai, kaip „Žalgiris“ gali atiduoti taurę

„Geriausias renginys Europoje“ su kliurkomis: pabaigai Kaune paliktas didžiausias koziris

Prieš Karaliaus Mindaugo taurės finalą – „Žalgirio“ įspėjimas „Lietkabeliui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius