TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 13

Pokyčiai prie LKL mikrofonų: K.Tiškevičius nesugrįš, girdėsime du naujus balsus

Naujojo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezono pristatyme atskleista ir apie laukiančius pokyčius prie lygos mikrofonų.

Praėjusiame sezone į rasizmo skandalą įsivėlęs ir neribotam laikui suspenduotas vienas ryškiausių LKL veidų Karolis Tiškevičius į turėtas pareigas nebus sugrąžintas.

„Sutartis su Karoliu naujajame sezone nėra sudaryta. Bendru mūsų administracijos sprendimu. Dėl to, kas buvo ir dėl kitų priežasčių, kurių viešai įvardinti nenorime“, – paaiškino LKL komunikacijos vadovas Vaidas Leliuga.

V.Leliuga, kuris ir pats ima mikrofoną į rankas LKL rungtynių metu, papildė, kad artėjančiame sezone išgirsime bei išvysime du naujus veidus – Luką Zajančiauską ir profesionalo karjerą baigusį Šarūną Vasiliauską.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Šarūnas Vasiliauskas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Šarūnas Vasiliauskas

„Manau, kad sprendimas įtraukti profesionalus – pasiteisino. Girdėjome ir iš jūsų (kreipiasi į žurnalistus, – past.) ne vieną gerą komentarą. Yra ir tokių krepšininkų, kurie vis dar žaidžia. Aš jiems sakiau, kad kai baigsit, jums kontraktas bus paruoštas. Linkėjimai Žygimantui Janavičiui ir kitiems“, – tęsė LKL komunikacijos vadovas.

Suprasti akimirksniu: LKL komentatoriai

  • Vaidas Čeponis
  • Rokas Grajauskas
  • Benediktas Petkus
  • Vilhelmas Bladyka
  • Tautvydas Šležas (ir komentatorius, ir studijos ekspertas)
  • Šarūnas Vasiliauskas (ir komentatorius, ir studijos ekspertas)
  • Lukas Zajančiauskas
  • Jonas Lekšas
  • Tautvydas Kubilius
  • Giedrius Vaitkevičius
  • Vilius Stalgaitis
  • Žilvinas Aleksandravičius
  • Erikas Petrikas

Rasizmo skandalas

Iš LKL komentatoriaus kėdės ilgametis lygos balsas K.Tiškevičius buvo patrauktas dėl rasistinio pasisakymo „Basketnews“ tinklalaidėje.

„Draymondas Greenas tiesiog kaip beždžionė šokinėjo...“ – pradėjo sakinį „Basketnews“ vykdantysis direktorius K.Tiškevičius, kalbėjęs apie epizodą, kuomet D.Greenas NBA atkrintamųjų rungtynėse užlipo ant krūtinės D.Saboniui.

Kolega bandė pristabdyti K.Tiškevičių, bet šis įsiaudrino.

„Čia jokio rasizmo! Jei norit, įžvelkit. Vat toks šokinėjimas (trypia grindis – aut. past.) yra beždžionės šokinėjimas, – tęsė K.Tiškevičius. – Šokinėjo ant Domanto Sabonio. Jei norit rasizmą įžvelgt, tai jūsų asmeninės problemos. Baisus atvejis.

Jis tada sako: „Man sulaikė koją, aš neturėjau kur tos kojos pastatyt ir aš vat taip nukritau, padėjau koją.“ Ne, tu spyrei žmogui į šonkaulius ir dar palaikei tą koją. Na, gyvulių gyvulys!“

nuotr. „Basketnews“ tinklalaidės stopkadras/Karolis Tiškevičius pateko į rasizmo skandalą
nuotr. „Basketnews“ tinklalaidės stopkadras/Karolis Tiškevičius pateko į rasizmo skandalą

Šios LKL komentatoriaus frazės apskriejo ir JAV žiniasklaidos kanalus.

„Lietuvos krepšinio lyga netoleruoja bet kokio neetiško elgesio, susijusio su asmens diskriminacija dėl kilmės, rasės, tautybės, religijos, kalbos, lyties, seksualinės orientacijos ar dėl kitų su asmeniu susijusių aplinkybių, asmeninių savybių. Taip pat skatina visus būti tolerantiškus, laikytis vertybinių humaniškumo, demokratiškumo, lygių galimybių, laisvės realizavimo, etikos ir tolerancijos principų“, – tuomet rašė LKL, suspendavusi K.Tiškevičių neribotam laikui.

Pats K.Tiškevičius, kilus skandalui, atsiprašė.

„Po vakarykščio pasisakymo „Basketnews“ tinklalaidėje šiandien aiškiai matau, kaip tas žodis nuskambėjo, taigi dėl to, atvirai sakant, labai gailiuosi, nes akivaizdu, kad neturėjau rinktis tokio apibūdinimo kaip „beždžionė“, – teigė komentatorius. – Visų, kuriuos mano pasisakymas galėjo įžeisti arba visų, kurie labai jautriai į tai sureagavo arba laiko mane rasistu, arba kažką tai užgavo, aš norėčiau atsiprašyti ir pasakyti, kad jokių rasistinių paskatų ten nebuvo. Kaip ir nė vienoje mano retorikoje niekada. Neturėjau omeny jokios rasės šiuo klausimu – nei baltos, nei tamsios, nei kokios tik nori. Absoliučiai kalbėjau tik apie žaidėjo veiksmus, o ne apie rasę. Atsiprašau, ką tas žodis galėjo įžeisti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius