Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 07

Rimantas Kaukėnas atsisveikina su krepšiniu

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos atakuojančių gynėjų, 39-erių metų Rimantas Kaukėnas, nusprendė atsisveikinti su profesionaliu krepšiniu. Emilijo Redžo „Grissin Bon“ komandos oficiali interneto svetainė praneša, kad lietuvis baigia karjerą.
Rimantas Kaukėnas
Rimantas Kaukėnas / „Scanpix“ nuotr.

„Tai neabejotinai sunkiausias sprendimas mano gyvenime, nes krepšinis buvo didžiausia jo dalis. Krepšinis man, mano šeimai ir draugams davė neįkainojamų gyvenimo pamokų – buvo ir pergalingų akimirkų, ir liūdesio pralaimėjus“, – „Grissin Bon“ svetainėje cituojamas lietuvis.

R.Kaukėnas profesionalo karjerą po mokslų JAV Seton Hallo universitete 2000 metais pradėjo Izraelyje.

2001-02 m. gynėjas žaidė Vilniaus „Lietuvos ryte“, o paskui ilgiems metams išvyko į užsienį. Geriausiai R.Kaukėnui sekėsi Sienos „Montepaschi“ klube, kuriame su metų pertrauka (2009-10 m. žaidė Madrido „Real“) rungtyniavo nuo 2005 iki 2012 metų.

Valdimiro Romanovo valdymo metais R.Kaukėnas sugrįžo į gimtinę – 2012-13 m. sezone gynė Kauno „Žalgirio“ vardą, antrą kartą karjeroje tapo LKL čempionu.

Pastaruosius dvejus metus R.Kaukėnas žaidė „Grissin Bon“ klube, su kuriuo dukart nužengė iki Italijos čempionato finalo. Praėjusį sezoną 39-erių gynėjas per rungtynes rinko po 13,6 taško, po 1,2 atkovoto kamuolio ir po 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

Tai neabejotinai sunkiausias sprendimas mano gyvenime, nes krepšinis buvo didžiausia jo dalis.

„Keli faktoriai lėmė mano sprendimą, bet labiausiai – sveikata. Nenoriu vėl patirti traumą, kuri išvestų mane iš rikiuotės 3-4 mėnesiems, reikėtų operacijos ir dėl to kentėtų mano komanda“, – sakė R.Kaukėnas.

Krepšininkas teigė kol kas nežinantis, ką veiks toliau, tačiau pažadėjo tęsti savo labdaringą veiklą.

Be dviejų LKL titulų R.Kaukėnas per karjerą penkis sykius triumfavo Italijos čempionate, dukart laimėjo šios šalies Supertaurę, 2007 m. buvo pripažintas Italijos lygos finalo serijos MVP.

2008 m. su "Montepaschi" klubu Eurolygoje pasiekė finalo ketvertą ir užėmė trečiąją vietą. 2007 m. Europos krepšinio čempionate su Lietuvos rinktine jis iškovojo bronzos medalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius