Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 12

Sunerimęs K.Kemzūra – apie „Wolves“ herojus, ASG atmosferą ir G.Žiemelio prognozę

Nei džiaugtis, nei verkti. Kęstutis Kemzūra pasiekė turbūt skambiausią šio sezono pergalę, bet ją apkartino komandos lyderio patirta trauma. „Neramina Sulaimono trauma, nes tvarkaraštis nestovi, ateina kitos rungtynės“, – po pergalės santūriai džiaugėsi „vilkų“ strategas.

Vilniaus „Wolves“ nebegali pralaimėti rungtynių.

Po to, kai Europos taurėje startavo dviem nesėkmėmis ir nusileido per pratęsimą Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“, vilniečiai laimi jau septintą kartą iš eilės, o pralaimėjimo kartėlio nejaučia mėnesį.

75:64 parklupdę „Žalgirį“ beveik sausakimšoje „Avia Solutions Group“ arenoje „vilkai“ pavijo kauniečius ir Vilniaus „Rytą“ pagal pergales, įtvirtindami trivaldystę šalies pirmenybėse.

Vis dėlto nerimas kaustė „Wolves“ stovyklą po rungtynių, nes trečiajame kėlinyje labai skaudžiai čiurną pasisuko ir aikštę tik su komandos draugų pagalba paliko Rasheedas Sulaimonas.

LKL.LT/Rasheedas Sulaimonas
LKL.LT/Rasheedas Sulaimonas

„Smagu nugalėti, geras jausmas, ypač kai nugali čempionus, Eurolygos komandą, – po pergalės kalbėjo K.Kemzūra. – Manau, esminis dalykas, kad mes išlaikėme savo šaltas galvas. Pradžioje davėme per daug antrų šansų, bet buvome laimingi dėl to, kad „Žalgiris“ jų nelabai išnaudojo. Bet tų šansų buvo per daug. Buvo gera energija, kovėmės. Vienas iš punktų buvo išsilaikyti rungtynėse, neleisti jiems labai pabėgti, kad ir kas nutiktų, koncentruotis daugiau į rungtynes. Antroje pusėje mums labiau sekėsi ir apsiginti, o apsigynus gavome ir kelis lengvesnius taškus. Po to, aišku, pataikėme ir tuos kelis sunkesnius metimus.

Buvo sunkiau, kai Rasheedas iškrito dėl traumos. „Žalgiris“ keitėsi gynyboje, o visiems aišku, kad jis vienas mūsų aštresnių žaidėjų. Mums buvo sunkiau, bet mes suradome tų momentų. Labai džiaugiuosi dėl Juškevičiaus – nedaug žaidė, bet davė labai reikalingus taškus. Vaidas Kariniauskas irgi pakontroliavo.

Šiek tiek neramina mūsų dideli. Jiems buvo sunkiau žaisti. Tiek Gagičius prieš dvigubinimą šiek tiek paskubėjo, tiek Mekowulu, kurio šiandien praktiškai neturėjome, nes jis prasižengė anksti. Džiaugiuosi, didžiuojuosi savo vyrais. Iš kitos pusės, neramina Sulaimono trauma, nes tvarkaraštis nestovi, ateina kitos rungtynės. Džiaugsmas gali būti tik šiandien, nes reikia galvoti apie kitas rungtynes.“

– Dėl R.Sulaimono turbūt kol kas dar niekas neaišku?

– Pasuko koją, o kokio laipsnio trauma, paaiškės atlikus tyrimus ir sužinosime.

– R.Sulaimono traumos momentu dar buvot atsilikę, bet galiausiai spurtavote ir laimėjote. Ar sutelkė komandą tas epizodas?

– Kas gali užginčyti, kad nesutelkė, kai toks rezultatas? Manau, kad išlaikėme šaltą protą, energija niekur nedingo, susitelkėme daugiau gynyboje. Aš suprantu „Žalgirio“ situaciją. Jiems nėra lengva psichologiškai, bet čia jų problemos. Aš nenoriu atimti to, ką padarė mūsų vyrai. Jie nusipelnė palaikymo, tos kovos. Galima sakyti, kad mums pakrito, bet sekasi tiems, kurie labai stengiasi. Džiaugiuosi, kad demonstravome žaidimą, kuriuo nemanau, kad nusivylė žiūrovai. Gal tik „Žalgirio“ sirgaliai.

Kas gali užginčyti, kad nesutelkė, kai toks rezultatas?

– „Žalgiris“ vien per pirmą rungtynių pusę išmetė 21 baudos metimą, iš viso metė 34. Kiek buvo sunku tvarkytis su tuo Eurolygos lygio fiziškumu?

– Mes žinome, kad „Žalgiris“ ir dar kiečiau gali žaisti. Bet tai geras šansas mums pajusti, kas tai yra. Mes turime tai priimti kaip iššūkį. Mums lengviau psichologiškai iš tos pusės, kad mūsų neslegia tai, jog turime laimėti. Mes tikėjome, kad galime laimėti, bet nebuvo taip, kad jei pralaimėsi, kažkas sugrius ar atsitiks. Dėl to mes buvome laisvesni. Bet žinote, vien būdamas laisvesnis ir be kovos nelaimėsi prieš „Žalgirį“. Kai kur reikėjo labiau pasistengti, bet tikrai labai geros pamokos ir patirtis.

– Christianas Mekowulu per vos 10 minučių išnaudojo pražangų limitą. Kaip jam išspręsti šitą problemą, ką jam akcentuojate prieš rungtynes?

– (Ilgai tyli) Jis tokių nereikalingų pražangų prisidaro. Yra geros pražangos, kai galima išvengti lengvų taškų, bet prasižengdavo po antrų šansų, prasižengė ir „and one“ situacijoje. Jis turi su savo rankomis žaisti vertikaliau, o ne stengtis užblokuoti. Turi blogų įpročių, bet jis dirba ir stengiasi jų atsikratyti. Ne taip greitai viskas darosi.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Arena beveik užsipildė, 8522 sirgaliai...

– Šaunu.

– Bet bent jau kol „Žalgiris“ pirmavo, garsesni buvo svečių fanai. Ar momentais nesijautėte kaip išvykoje ir kaip jums apskritai atmosfera arenoje?

– Atsiriboji nuo atmosferos. Bendras fonas yra, bet koncentruojiesi į tai, kas yra aikštelėje. Man tai tikrai netrukdė, malonu žaisti.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Varžybų akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Varžybų akimirka

– Negalima nepaklausti apie Gedimino Žiemelio, jis prognozavo, kad laimėsite 8 taškais...

– Jūs manęs neklauskit, klauskit Gedimino. Gal žmogus turi tų savybių (juokiasi).

– O ar neužpyks, kad laimėjote ne tiek taškų, kiek prognozavo?

– Klausimas turbūt ne man (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius