Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 16

Dėjimų finale „apvogtas“ A.Gordonas deda tašką šioje rungtyje – sprendimo nesuprato ir kiti

Kontraversiškai pasibaigęs NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio dėjimų konkursas paliks nemalonų įspaudą „Orlando Magic“ puolėjui Aaronui Gordonui. Prieš keturis metus su Zachu LaVine'u vieną geriausių visų laikų dvikovų ore surengęs krepšininkas šiemet atkaklią finalinę dvikovą pralaimėjo Derrickui Jonesui, o po netikėto teisėjų sprendimo pranešė, kad daugiau laimės šiame konkurse nebebandys.
Aaronas Gordonas
Aaronas Gordonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

„Orlando Magic“ skrajūnas dar pirmajame etape surinko du 50-ukus ir užtikrintai pateko į finalą, kuriame jo varžovu tapo „Miami Heat“ atstovas Derrickas Jonesas.

Abu krepšininkai surengė nepakartojamą reginį, o pirmieji trys jų dėjimai buvo įvertinti maksimaliais balais. Visgi už ketvirtąjį skrydį D.Jonesas gavo 48, o 226 cm ūgio Tacko Fallą peršokęs A.Gordonas – 47 balus.

Tiek publika, tiek kiti dėjimų konkursą stebėję NBA krepšininkai nesuprato tokio teisėjų sprendimo, o tai ypatingai įskaudino patį Aaroną Gordoną.

„Prieš tai gavau penkis 50-ukus, – kalbėjo Gordonas. – Viskas turėjo būti baigta. Einame namo! Penki 50-ukai dėjimų konkurse? Tai turėjo būti pabaiga. Nežinau... Kas visa tai valdo?

Aš baigiau su šiuo reikalu. Dabar jau turėjau turėti du trofėjus.“

Puolėjas taip pat patikino, kad ateityje sieks dalyvauti tritaškių konkurse.

Du teisėjai – krepšininkė Candace Parker ir reperis Commonas – paskutinį dėjimą įvertino dešimtuku. Visgi Dwyane'as Wade'as, Scottie Pippenas ir aktorius Chadwickas Bosemanas parodė vienu balu mažiau.

„Tai buvo lygi kova, o mes, teisėjai, jautėme, kad rezultatas turėjo būti lygus. Mes turėjome korteles su jų pavardėmis. Galiausiai galėjome tiesiog pakelti to krepšininko kortelę, kurio dėjimai mums atrodė įspūdingesni“, – teigė Commonas.

Nesusipratimą dėl finalinio verdikto išreiškė ir NBA žvaigždės – LeBronas Jamesas, teigęs, kad abu krepšininkai turėjo būti paskelbti čempionais, Luka Doničičius, tiesiog parašęs klausimą „Ką?“, taip pat Rudy Gobertas, Joelis Embiidas.

„Gordonas kliudė Tacko galvą, todėl supratau, kad negaus 50, – pripažino D.Jonesas. – Kai teisėjai ilgai delsė skelbti šio dėjimo balus, supratau, kad kažkas čia gali būti.“

„Heat“ atstovas laimėjo konkursą per savo 23-iąjį gimtadienį.

VIDEO: 2020 metų NBA dėjimų konkursas – visi dėjimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius