Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 26

Dviem komandoms sezonas – baigtas: „Nuggets“ ir „Suns“ uždarė serijas

„Denver Nuggets“ ir „Phoenix Suns“ ekipos laimėjo penktąsias savo serijų rungtynes ir užbaigė dviejų NBA komandų sezonus.
Karlas-Anthony Townsas ir Nikola Jokičius
Karlas-Anthony Townsas ir Nikola Jokičius / „Scanpix“ nuotr.

„Denver Nuggets“ namuose 112:109 nugalėjo „Minnesota Timberwolves“ ekipą ir laimėjo seriją iki keturių pergalių 4-1.

Nikola Jokičius nugalėtojams rinko trigubą dublį – pelnė 28 taškus, atkovojo 17 kamuolių ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų. Rezultatyvesnis už jį buvo tik Jamalas Murray, surinkęs 35 taškus.

Minesotos komandai 29 taškus surinkęs Anthony Edwardsas galėjo išplėšti pratęsimą, tačiau jo tritaškis su sirena nebuvo taiklus.

Tai buvo 25-oji pergalė atkrintamosiose „Nuggets“ treneriui Michaelui Malone'ui. Jis Denverio strategų šlovės sąraše aplenkė Dougą Moe.

Antrajame atkrintamųjų etape „Nuggets“ susitiks su „Phoenix Suns“ komanda.

Tai paaiškėjo po „Suns“ pergalės 136:130 prieš „Los Angeles Clippers“. „Saulės“ laimėjo seriją 4-1.

Devinas Bookeris nugalėtojams pelnė net 47 taškus, iš kurių net 25 suvertė per trečiąjį kėlinį. Kevinas Durantas pridėjo 31 tašką, Deandre Aytonas pasižymėjo 21 tašku ir 11 atkovotų kamuolių.

D.Bookeris tapo vos trečiuoju žaidėju istorijoje, kuriam pavyko per atkrintamųjų kėlinį surinkti 25 taškus. Anksčiau tą yra padarę Damianas Lillardas (2019-siais) ir Allenas Iversonas (2001-siais).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Suns“ patogiai pirmavo 20 taškų, bet „Clippers“ dar patriukšmavo prieš sezoną užbaigusią finalinę sireną. Los Andželo krepšininkai turėjo ne vieną progą išlyginti rezultatą susitikimo pabaigoje, bet niekaip to nepadarė.

Kawhi Leonardas šiame mače nerungtyniavo dėl traumos. Jis sužaidė pirmąsias serijos rungtynes, tuomet per skausmus rungtyniavo antrosiose, bet vėliau ant parketo nepasirodė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius