Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 01

NBA pasaulis gedi: mirė ilgametis lygos komisaras Davidas Sternas

Krepšinio pasaulį sukrėtė skaudi netektis – trečiadienį, eidamas 78-uosius gyvenimo metus, mirė daugiau nei tris dešimtmečius NBA lygai vadovavęs Davidas Sternas.
Davidas Sternas
Davidas Sternas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

Amerikietis neišgyveno dėl smegenų hemoragijos, kuri jį ištiko gruodžio 13-ąją.

„22 metus iš arti stebėjau dirbantį Davidą. Jis buvo mano mokytojas ir vienas artimiausių draugų, – oficialiame NBA pranešime teigia dabartinis NBA komisaras Adamas Silveris. – Biure, arenose ir lėktuvuose praleidome nesuskaičiuojamą kiekį valandų. Kaip ir kiekviena NBA legenda, Davidas turėjo išskirtinius talentus, tačiau svarbiausia jam buvo pagrindiniai dalykai – pasiruošimas, dėmesys detalėms ir sunkus darbas.“

„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris ir Davidas Sternas
„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris ir Davidas Sternas

NBA komisaro pareigas jis ėjo nuo 1984-ųjų iki 2014-ųjų ir itin išpopuliarino šią lygą, padarydamas ją globalia.

D.Sterno prižiūrimoje lygoje buvo pridėtos septynios komandos, dar šešios pakeitė lokaciją.

TV transliacijų pardavimo kaina per tuos 30 metų pakilo net 40 kartų, vidutinė žaidėjo alga pakilo nuo 250 tūkst. iki daugiau nei 5 milijonų.

„Davidas perėmė vadovavimą NBA 1984-aisiais, kai lyga buvo kryžkelėje. Tačiau per 30 vadovavimo metų jis sukūrė modernią NBA. Jis sudarė ledus pralaužusias partnerystes su žiniasklaida ir rėmėjais, padėjo lygai įkelti koją į skaitmeninį pasaulį ir ėmėsi socialinių programų, taip lygą leisdamas stebėti milijardams žmonių.

NBA yra globali lyga Davido dėka. Tai daro jį ne tik vienu geriausių sporto komisarų istorijoje, bet ir vienu įtakingiausių savo kartos verslo lyderių.

Kiekvienas NBA šeimos narys pasisėmė patirties iš Davido vizijos, dosnumo ir įkvėpimo. Reiškiame nuoširdžiausią užuojautą Davido žmonai Dianne ir sūnuns Andrew ir Ericui“, – oficialų pranešimą užbaigė A.Silveris.

2014-aisiais, nustojęs eiti NBA komisaro pareigas ir perdavęs jas A.Silveriui, D.Sternas buvo įtrauktas į krepšinio šlovės muziejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius