-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 16

Su šypsena į Vakarų finalą: Luka Dončičius įspūdingai sudraskė geriausią NBA komandą

„Phoenix Suns“ klubas sužaidė geriausią reguliarųjį sezoną komandos istorijoje ir buvo laikomas pagrindiniu favoritu laimėti NBA čempionų žiedus, bet „saulių“ svajonę sudegino Luka Dončičius ir kompanija. Neįtikėtiną pirmąją rungtynių pusę sužaidę „Dallas Mavericks“ laimėjo septintąsias Vakarų konferencijos pusfinalio rungtynes 123:90 (27:17, 30:10, 35:23, 31:40) ir nugalėję serijoje iki keturių pergalių 4-3 žengė į konferencijos finalą.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Scanpix“ nuotr.

Pirmąsias šešerias serijos rungtynes laimėjo namuose žaidusios komandos, bet šį kartą nuo pirmųjų minučių dominavo svečiai.

Kol daugelis rungtynių dalyvių jaudinosi ir nesugebėjo sėkmingai pradėti rungtynių, L.Dončičius smaginosi nuo pirmųjų atakų.

Slovėnas pelnė pirmus 8 savo komandos taškus, iš viso per pirmąjį kėlinį įmetė 12 taškų, o Lukos vedami „Mavs“ įpusėjus pirmam ketvirčiui jau pirmavo dviženkliu skirtumu (15:5).

Netrukus prie L.Dončičiaus prisijungė ir nuo suolo pakilęs Spenceris Dinwiddie, kuris pataikė du tritaškius ir leido vienu metu „Mavericks“ pirmauti 25:12.

Antrojo ketvirčio pradžioje Luka prisėdo ant suolo, o S.Dinwiddie tęsė savo vakarėlį, pelnydamas dar 10 taškų ir iki L.Dončičiaus sugrįžimo į aikštę padidindamas Dalaso persvarą iki 15 taškų (37:22).

O grįžus Lukai, „Suns“ galutinai pakriko.

Slovėnas pataikė vieną metimą po kito ir kosminiu greičiu didino „Mavs“ persvarą, kol kėlinio pabaigoje „išmaudęs“ Cameroną Johnsoną ir pataikęs eilinį tritaškį suapvalino Dalaso persvarą iki 30 taškų – įpusėjus rungtynėms svečiai iš Teksaso pirmavo net 57:27.

30 taškų „Mavericks“ persvara po dviejų kėlinių yra didžiausia lemiamų septintųjų atkrintamųjų serijos rungtynių istorijoje.

„Suns“ beviltiškumą pirmoje rungtynių pusėje atspindi faktas, kad vienas L.Dončičius per du kėlinius pelnė tiek pat taškų, kiek visa Fynikso komanda. O „Suns“ lyderiai Devinas Bookeris ir Chrisas Paulas per pirmąją mačo pusę prametė visus 11 metimų iš žaidimo.

Dar antrajame kėlinyje nepasitenkinimą ėmė reikšti ir sirgaliai – į ilgąją pertrauką „Suns“ žaidėjai buvo išlydėti švilpimu ir baubimu.

Vaizdas ant parketo nepasikeitė ir po ilgosios pertraukos. Prie L.Dončičiaus ir S.Dinwiddie prisijungė 12 taškų per trečiąjį kėlinį pelnęs Jalenas Brunsonas, o „Mavs“ persvara dar pirmoje trečiojo ketvirčio pusėje pasiekė net 41 tašką (75:34). Po trijų kėlinių svečiai traiškė varžovus 92:50.

Ketvirtajame kėlinyje Luka jau nežaidė, bet ir be jo „Mavs“ persvara augo toliau ir pasiekė net 46 taškus (111:65). „Suns“ kiek priartėti sugebėjo tik paskutinėmis rungtynių minutėmis.

Tik tris kėlinius žaidęs L.Dončičius per 30 minučių spėjo pelnyti net 35 taškus (6/8 dvit., 6/11 trit., 5/5 baud.), atkovoti 10 kamuolių ir atlikti 4 rezultatyvius perdavimus.

O „Suns“ lyderiai buvo visiškai užgesinti – Ch.Paulas, D.Bookeris ir Deandre Aytonas sudėjus pelnė vos 26 taškus bei pataikė viso labo 9 metimus iš 27.

Konferencijos pusfinalyje savo kelionę baigęs „Suns“ klubas tapo tik antruoju po 2006–2007 m. sezono „Mavericks“, kuris reguliariajame sezone iškovojo bent 64 pergales, tačiau nesugebėjo nukeliauti net iki konferencijos finalo.

Tai pirmas kartas nuo 2011-ųjų, kai „Mavericks“ žais Vakarų konferencijos finale. Prieš 11 metų Dirko Nowitzki vedamas Dalasas žengė dar toliau – nugalėję didžiajame finale „Miami Heat“ klubą, „Mavericks“ tapo čempionais.

Šių metų Vakarų finale L.Dončičius ir „Mavs“ mes iššūkį „Golden State Warriors“ krepšininkams, kurie pusfinalyje 4:2 eliminavo „Memphis Grizzlies“.

Pirmosios serijos rungtynės naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį bus žaidžiamos „Warriors“ namuose San Fransiske.

Primename, kad Rytų konferencijos finale grumsis „Miami Heat“ ir „Boston Celtics“ klubai.

„Suns“: Cameronas Johnsonas 12, Devinas Bookeris 11 (3/14 metimai), Chrisas Paulas ir Ishas Wainrightas po 10.

„Mavericks“: Luka Dončičius 35 (6/11 trit., 10 atk. kam.), Spenceris Dinwiddie 30 (5/7 trit.), Jalenas Brunsonas 24 (9/15 dvit., 6 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius