Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 07

42 taškų P.Millso fenomenas nutraukė australų prakeiksmą – Slovėnija liko be medalio

Australijos vyrų krepšinio rinktinės košmarams lemiamuose turnyrų etapuose pagaliau atėjo galas. Patty Millsas buvo tiesiog nesustabdomas, o jo vedama ekipa įspūdingose taškų lenktynėse 107:93 (20:19, 33:26, 25:22, 29:26) įveikė Slovėniją ir iškovojo Tokijo olimpinių žaidynių bronzą.

Nuo 1956 metų olimpiniuose krepšinio turnyruose dalyvaujanti Australija pirmą kartą į stipriausių ketveriukę įsispraudė 1988 metais Seule, tačiau tuomet liko ketvirta. Iki šių olimpinių žaidynių australai dar tris kartus liko ketvirti, tačiau jų prakeiksmas galiausiai buvo nutrauktas Tokijuje.

Australams tai apskritai pirmasis medalis tarptautiniuose turnyruose – pasaulio čempionate jų užimta aukščiausia vieta taip pat buvo ketvirtoji.

Tiesiog neįtikėtiną pasirodymą bronziniame mače surengė Patty Milsas. Gynėjas rungtyniavo beveik be keitimo (38 min.) ir surinko net 42 taškus, pataikęs 11 dvitaškių iš 16, 4 tritaškius iš 15, 8 baudas iš 10.

Jis taip pat atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko 35 naudingumo balus.

42 taškai – naujas olimpinis rekordas dvikovoje dėl medalio (auksiniame arba bronziniame mače). Iki šiol jis priklausė Draženui Dalipagičiui, kuris 1984 metais Jugoslavijai nukalė bronzą prieš Kanadą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Patty Millsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Patty Millsas

Rimtą signalą oponentams australai pasiuntė jau pirmosiomis rungtynių minutėmis, kuomet spruko į priekį 9:2, tačiau tvirto slovėnų stuburo taip greitai nesulaužysi – dar pirmajame kėlinyje jie situaciją stabilizavo ir persvėrė rezultatą.

Antrajame kėlinyje – kvapą gniaužiantis P.Millso pasirodymas. Vien per jį „Brooklyn Nets“ naujokas surinko 19 taškų, kurie leido australams atitrūkti, o slovėnų veiksmuose buvo daug desperacijos.

K.Prepeličius už ginčus su teisėjais užsidirbo techninę pražangą, į jų darbą nuolatos apeliavo ir Luka Dončičius, kuris jau pasibaigus antrajam kėliniui taip pat gavo techninę nuobaudą.

Australai pirmavo 53:45, o P.Millsas jau po dviejų kėlinių savo sąskaitoje turėjo 26 taškus, išmetęs net 13 tritaškių!

Po pertraukos australų vijurkas ir toliau įspūdingu tempu rinko taškus, o jam į pagalbą atėjo Joe Inglesas, per ketvirtį įsūdęs tris tolimas bombas.

Ketvirtą kėlinį Australijos rinktinė pasitiko turėdama 11 taškų persvarą (78:67), kuri po Chriso Gouldingo tritaškio išaugo iki 14-os, tačiau tuomet Jaka Blažičiaus įkvėpta Slovėnija spurtavo 8:0 ir grąžino intrigą (81:75).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jaka Blažičius ir Joe Inglesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jaka Blažičius ir Joe Inglesas

Tiesa, po kelių akimirkų jau pats J.Blažičius užsidirbo labai nepamatuotą nesportinę pražangą ir australai greitai nuo +3 pabėgo iki +10.

L.Dončičius taikliais tritaškiais dar bandė gaivinti slovėnus, bet taškų lenktynėse galiausiai triumfavo Australija.

Nervingai viso mačo metu atrodęs Luka ir vėl buvo arti trigubo dublio, tačiau dažnai priiminėjo ir neteisingus sprendimus – padarė net 8 klaidas, tikslą pasiekė vos 3 tritaškiai iš 13.

Australijos krepšinio rinktinė: Patty Milsas 42 (11/16 dvit., 4/15 trit., 9 rez. perd., 34 naud. bal.), Joe Inglesas 16 (4/10 trit., 9 atk. kam., 4 rez. perd., 20 naud. bal.), Jockas Landale'as 14 (6/8 dvit.), Dante Exumas 12, Mattisse'as Thybulle'as 11 (5/5 dvit., 5 atk. kam., 4 rez. perd., 3 per. kam., 21 naud. bal.).

Slovėnijos krepšinio rinktinė: Luka Dončičus 22 (3/13 trit., 8 atk. kam., 7 rez. perd., 8 kl., 16 naud. bal.), Klemenas Prepeličius 18 (7 atk. kam., 21 naud. bal.), Mike'as Tobey 13 (5 atk. kam., 17 naud. bal.), Jaka Blažičius 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius