Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 07

Po finalo – liaupsės rekordą pakartojusiam K.Durantui: „Pasaulyje daugiau tokių nėra“

JAV krepšinio rinktinė į olimpines žaidynes kaskart siunčia 12 savo vardą NBA lygoje užsitarnavusių žvaigždžių, bet viena iš jų spindi ryškiau nei visos kitos. Kevinas Durantas ir vėl svarbiausioje kovoje žaidė nepakartojamai, liko per 1 tašką nuo olimpinio finalo rekordo ir tapo pagrindiniu JAV rinktinės pergalės prieš Prancūziją kalviu. „Puikiai žinau, ką jis gali. Jei tik jis sveikas, pasaulyje daugiau nėra tokio krepšininko, kaip Kevinas Durantas“, – po finalo sakė puikiai savo buvusį auklėtinį pažįstantis JAV rinktinės trenerio asistentas ir „Golden State Warriors“ vyr. treneris Steve'as Kerras.

Dar 2010 metais Lietuvos krepšinio rinktinė pajuto tuo metu vos 21-erių metų jaunuolio Kevino Duranto jėgą pasaulio čempionato pusfinalyje. KD tąsyk baudė lietuvius 38 taškais, o JAV rinktinė nutraukė Kęstučio Kemzūros komandos žygį.

Praėjo jau 11 metų, o K.Durantas išlieka neabejotinai geriausiu žaidėju pasaulyje tada, kai to labiausiai reikia.

28 taškai 2010 m. pasaulio čempionato finale, 30 – 2012 m. Londono žaidynių rungtynėse dėl aukso, taip pat 30 – 2016 m. Rio de Žaneiro finale, o ankstyvą šeštadienio rytą – 29 taškai į Prancūzijos krepšį Tokijo žaidynių lemiamame mače.

Saitamos arenoje vykusiame finale K.Durantui trūko vos taško iki jam pačiam ir kitam amerikiečiui Adrianui Dantley priklausančio olimpinio finalo rezultatyvumo rekordo.

„Tikrai geriau žaisti su juo, o ne prieš jį, – išgirdęs 15min klausimą apie K.Durantą juokėsi antras pagal rezultatyvumą JAV rinktinės žaidėjas finale Jaysonas Tatumas. – Džiaugiuosi, kad turime jį savo komandoje.“

Tuos taškus K.Durantas rinko tada, kai jo komandai reikėjo labiausiai.

Sunkiai įsibėgėjusi JAV rinktinė įpusėjus pirmajam kėliniui buvo surinkusi tik 4 taškus ir atsiliko 4:10, bet tada prasidėjo KD šou.

Iš viso per pirmąjį ketvirtį jis pelnė net 12 taškų ir lyg cunamis plovė prancūzų gynybos pamatus, galiausiai išvesdamas savo komandą į priekį 22:18.

Antrajame kėlinyje K.Durantas pridėjo dar 7 taškus, trečiajame pelnė 6, o galiausiai pataikė ir svarbiausius rungtynėse baudų metimus likus 8,8 sek., įtvirtinusius jo komandos pergalę 87:82.

„Scanpix“ nuotr./JAV rinktinės triumfas Tokijuje
„Scanpix“ nuotr./JAV rinktinės triumfas Tokijuje

„Jis vienas geriausių pasaulyje, – kepurę prieš varžovų ryškiausią žvaigždę po nesėkmės nukėlė prancūzų veteranas Nando De Colo. – Jei pastatai prieš jį aukštaūgį, jis naudojasi greičio pranašumu ir veržiasi po krepšiu, jei pastatai mažesnį gynėją, jis gali lengvai atakuoti iš toli. Manau, kad visi stengėmės, kaip galėjome, bet kai jis gauna kamuolį ir turi galimybę susikurti sau metimą, jį sustabdyti yra beveik neįmanoma.“

K.Durantas finale tarsi išpirko kaltę už blankų savo pasirodymą pirmajame turnyro mače prieš Prancūziją.

Tada „Brooklyn Nets“ superžvaigždė įmetė tik 10 taškų ir sužaidė nerezultatyviausias rungtynes Tokijuje, o amerikiečiai patyrė netikėtą nesėkmę 76:83.

„Pirmose rungtynėse jis nerado ritmo. Taip nutinka retai, bet nutiko tame susitikime, – prisiminė prancūzų bokštas Rudy Gobert'as. – Bandėme jam apsunkinti gyvenimą ir šiandien, bet jis – Kevinas Durantas. Jis pataiko metimus, kuriuos gali pataikyti tik jis. Kartais sugebėdavome jį sustabdyti ar bent prasižengti, bet jis vienas geriausių pasaulio žaidėjų ir vis tiek padaro savo.“

Bandėme jam apsunkinti gyvenimą ir šiandien, bet jis – Kevinas Durantas.

Pačiam K.Durantui tai jau trečiasis auksas olimpinėse žaidynėse.

Su aukščiausios prabos medaliu jis grįžo ir iš 2012 bei 2016 m. turnyrų bei pagal laimėtų olimpinių žaidynių skaičių susilygino su rekordininku Carmelo Anthony.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Paprašytas palyginti skirtingų olimpinių žaidynių medalius KD pažvelgė atgal į sudėtingą šios vasaros kelionę, kurioje netrūko iššūkių ir netgi pralaimėjimų.

„Nemėgstu lyginti dalykų, nes viskas turi savo vertę. Bet ši kelionė buvo ypatinga dėl to įvairių kliūčių, kurios mums iškilo. Pralaimėjome kelerias rungtynes, po to turėjome žaidėjų susitikimą, kuris mums labai padėjo ir pakeitė mūsų žaidimą, – spaudos konferencijoje kalbėjo K.Durantas, priminęs ir apie JAV rinktines pralaimėtus draugiškus mačus prieš Nigeriją ir Australiją. – Visi įdėjo savo indėlį į šią pergalę. Ši komanda tobulėjo su kiekviena sekunde, treneriai mums suteikė vis daugiau pasitikėjimo, o mūsų žaidimo lygis augo.

Užbaigėme šią sunkią kelionę aukso medaliais. Pažvelgęs atgal galiu pasakyti, kad man buvo garbė būti šios kelionės dalimi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius