Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dovydas Pancerovas: Smerkiantys režisierių Rimą Tuminą yra neišmanėliai

Lietuvos neišmanėliai ir provincialai gavo progą aploti ir apspjaudyti dar vieną autoritetą. Šį kartą – Maskvos scenos genijų režisierių Rimą Tuminą. Maestro pareiškė, kad palaiko Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, supranta, kodėl žiaurus režimas privalėjo mindyti demokratiją ir laisvės principus. Šie žodžiai smarkiai sukrutino Lietuvos juoduomenę, kuri net neįsigilinusi į maestro žodžius jau išsitraukė plaktukus ir vinis linčiavimui. O mes įsigilinkime.
Dovydas Pancerovas
Dovydas Pancerovas / Asmeninio albumo nuotr.

Žinoma, piktina jau vien tai, kad viešojoje erdvėje akmenys skriejo į žmogų, kuris yra autoritetas. Jis gi scenos genijus! Tokio žmogaus nuomone išvis negalima abejoti, nes autoritetai apie viską pasisako tik teisingai. 

Kritikuoti R.Tuminą gali tik tie žmonės, kurie yra pasiekę ne mažiau arba net daugiau.

Tačiau labiausiai mane papiktino kitas dalykas: net faktai rodo, kad režisierius yra teisus.

Gal V.Putino rankutė yra mažytė it snarglėto kiemo berno, su kuriuo kitiems vaikams draudžiama draugauti, tačiau ji yra labai tvirta. Tokia tvirta, kad kai šitas politikos čeburaška įžengė į Kremlių, tai Rusija užėmė tvirtas pozicijas pasaulyje pagal kai kuriuos valstybės rodiklius.

Pavyzdžiui, nuo to laiko, kai į Kremliaus valdžią atėjo V.Putinas, Rusija tvirtai pirmauja pasaulyje pagal mirštančių žmonių skaičių. 

Beje, tą statistiką, kuri parodo V.Putino režimo įdirbį, portale echo.msk.ru aprašė kitas garsus režisierius Andrejus Končialovskis.

Pavyzdžiui, nuo to laiko, kai į Kremliaus valdžią atėjo V.Putinas, Rusija tvirtai pirmauja pasaulyje pagal mirštančių žmonių skaičių. 

Per pastaruosius du dešimtmečius išmirė 7 mln. rusų. Tvirtai Kremliaus valdoma šalis pagal šį rodiklį dvigubai lenkia Braziliją ir net kelis kartus Europą. 

Kiekvienais metais išmiršta tiek rusų, kiek gyvena Pskovo srityje arba Krasnodaro dydžio mieste.

Šiame statistikos stulpelyje Rusija pirmauja taip tvirtai, kad Jungtinių Tautų organizacija prognozuoja, jog po dešimtmečio gyventojų skaičius sumažės nuo 143 mln. iki 121 mln.

Yra daugybė priežasčių, kodėl Rusija taip tvirtai pirmauja demografinėje srityje. Viena jų – besaikis svaiginimasis, prie kurio prisidėjo ir Kremliaus režimas. FSB vyrukai pastaruosius dvejus metus smarkiai krečia Maskvos turgus ir spardo imigrantus iš Kaukazo ar Vietnamo, tačiau narkotikų prekeiviai ir pigaus alkoholio varytojai yra neliečiami.

Kasmet nuo narkotikų perdozavimo miršta 30 tūkst. rusų, o nuo nekokybiško alkoholio vartojimo – per 70 tūkst. Palyginimui, per sovietinį Afganistano karą žuvo 14 tūkst. Rusijos kareivių.

Kasmet nuo narkotikų perdozavimo miršta 30 tūkst. rusų, o nuo nekokybiško alkoholio vartojimo – per 70 tūkst. Palyginimui, per Afganistano karą žuvo 14 tūkst. Sovietų Sąjungos kareivių.

Sutikite, net bekraštėje šalyje tai yra įspūdingi skaičiai, kurie rodo tvirtą V.Putino režimo ranką ir užtikrintą žygiavimą demokratijos link.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, vienam Rusijos gyventojui per metus tenka 15 litrų gryno spirito. Tai – dvigubai daugiau nei tos pačios PSO nustatytas rodiklis, kai alkoholio kiekis gyventojui kelia grėsmę tautos išlikimui.

Bet Kremliaus režimo valdoma Rusija laikosi tvirtai! Tauta vis išlieka!

Rusas režisierius A.Končialovskis rašė, kad pagal savižudybių, nusinuodijimų, žmogžudysčių ir nelaimingų atsitikimų lygį Rusija primena Angolą ir Burundį, o pagal vyrų gyvenimo trukmę – nusileidžia net Bangladešui.

Tačiau palikime rodiklius, pagal kuriuos Rusija varžosi su Afrikos šalimis. Imkime tik tuos, kur ji tvirtai pirmauja.

Prieš kelerius metus Kremliaus režimas paskelbė apie socialinio konservatizmo idėją, kuri turėtų tapti Rusijos politine ideologija. Esmė – prezidentas V.Putinas yra didžiausias pasaulyje tradicinių vertybių ir šeimos instituto gelbėtojas. Todėl Rusija tvirtai pirmauja pasaulyje pagal neprižiūrimų vaikų skaičių.

Net komunistinė Kinija neturi kuo pasigirti šioje srityje. Dešimt kartų daugiau gyventojų turinti šalis pagal neprižiūrimų vaikų skaičių Rusijai nusileidžia net šimtą kartų.

Toje šalyje gyvena ne mažiau nei 5 mln. neprižiūrimų vaikų. Tai yra 7 kartus didesnis skaičius, nei buvo per Antrąjį pasaulinį karą visoje Sovietų Sąjungoje.

Net komunistinė Kinija neturi kuo pasigirti šioje srityje. Dešimt kartų daugiau gyventojų turinti šalis pagal neprižiūrimų vaikų skaičių Rusijai nusileidžia net šimtą kartų.

Ar jums, neišmanėliai, reikia dar statistikos, įrodančios, kad R.Tuminas teisus dėl tvirtos V.Putino rankos? Prašau. 

Iš 370 tūkst. Rusijos vaikų, gyvenančių valdiškuose namuose, net 80 proc. turi gyvus tėvus. Tai lygiai toks pats procentas kaip ir senukų, kurie turi artimų giminaičių, bet yra išgrūsti į senelių namus.

Rusija tvirtai pirmauja pagal nusikaltimus prieš vaikus. Jų ten padaroma apie 1700 per metus. Pagal šį rodiklį Kremliaus režimo kontroliuojama šalis lenkia net Pietų Afriką. 

Nors per pastaruosius 20 metų Rusijos gyventojų skaičius smigo žemyn, tačiau lytinių nusikaltimų prieš vaikus statistika pūtėsi lyg ant mielių.

Nors per pastaruosius 20 metų Rusijos gyventojų skaičius smigo žemyn, tačiau lytinių nusikaltimų prieš vaikus statistika pūtėsi lyg ant mielių. Štai 2010 metais toje šalyje buvo padaryti 9500 seksualinių nusikaltimų prieš mažamečius.

Ten kasdien nužudomi 5 vaikai.

Aš galėčiau vardinti ir vardinti statistinius rodiklius, ieškoti internete vis naujų ir naujų duomenų apie Rusiją. Galėčiau priminti besitraukiančią ekonomiką, Vakarų sankcijas, šypseną keliančius Kremliaus sąjungininkus pasaulyje ar faktą, kad išteklių turtingoje šalyje vidutinis atlyginimas ar pensijos yra mažesnės nei Lietuvoje.

Tačiau jūs jau supratote, kad mano tekstas yra ironiškas.

Visiškai pritariu politologui Nerijui Maliukevičiui, kuris režisieriaus R.Tumino pasisakymą pavadino politiniu neišprusimu. Lietuvis kūrėjas ne tik parodė, kad apie politiką gali kalbėti tiek pat, kiek Milda Bartašiūnaitė, bet ir pademonstravo, kad savyje slepia žiaurų homo sovieticus. Tikintį, kad kažkas kažką gali kontroliuoti, žudyti, mindyti tik todėl, kad jo snarglėta rankutė yra tvirtesnė.

Nesąmonė, kurią Niujorke viešai pasakė lietuvių režisierius, prilygsta dramaturgo Bernardo Shaw idėjai, kad reikia naikinti žmones, kurie negali įrodyti savo naudos visuomenei.

Nesąmonė, kurią Niujorke viešai pasakė lietuvių režisierius, prilygsta dramaturgo Bernardo Shaw idėjai, kad reikia naikinti žmones, kurie negali įrodyti savo naudos visuomenei. Juk airis irgi garsus menininkas, vos ne genijus, irgi palaikė tvirtą poziciją.

Kvaila lyginti V.Putino valdomą Rusija su ta, kuri išniro griuvus Sovietų Sąjungai. Kvaila aiškinti, kad prie Boriso Jelcino šalis buvo žymiai silpnesnė, o V.Putinas ją pakėlė ant kojų. 

Kvaila, nes kontekstai smarkiai skiriasi. Viena Rusija – ką tik ištrūkusi iš sovietinės imperijos, o kita – jau dvidešimt metų galinti kurti demokratiją ir rinkos ekonomiką.

Tikroji V.Putino žala valstybei išryškėtų, jei pabandytume įsivaizduoti, ko galėtų pasiekti išteklių labai turtinga šalis, jeigu būtų valdoma pagal vakarietiškus demokratijos principus.

Todėl V.Putino nauda Rusijai turi būti matuojama kitaip, ne lyginimu su B.Jelcino valdymo metais. 

Tikroji V.Putino žala valstybei išryškėtų, jei pabandytume įsivaizduoti, ko galėtų pasiekti išteklių labai turtinga šalis, jeigu būtų valdoma pagal vakarietiškus demokratijos principus.

Sunku įsivaizduoti? Tai ir nereikia. 

Užtenka peržiūrėti įtakingiausių ir turtingiausių pasaulio valstybių sąrašus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius