-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paulius Cubera: „Futbolo sąjūdžiui“ pakeitus plokštelę kova dėl LFF valdžios – baigta

Prieš trečiadienį vyksiančius LFF prezidento rinkimus futbolo pasaulį galėjo džiuginti kaip niekada didelis kandidatų sąrašas – jų buvo net keturi. Vis dėlto antradienį paaiškėjo, kad su fanfaromis į kovą prieš LFF pakilęs Raimondas Karpavičius tyliai persimetė į LFF pusę ir iš rinkimų kovos traukiasi. Iš esmės, kandidatai liko du ir jau dabar aišku, kas bus išrinktas.
Paulius Cubera
Paulius Cubera / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Užkulisiuose jau kurį laiką buvo kalbama, kad verslininko „Futbolo sąjūdis“ rinkimuose parems dabartinį LFF generalinį direktorių Edviną Eimontą. 

Antradienį R.Karpavičius bandė aptakiai paaiškinti, kodėl traukiasi iš kovos dėl LFF prezidento posto. Pasirodo, dar prieš mėnesį visą LFF viešai kritikavęs R.Karpavičius nusprendė su E.Eimontu eiti išvien. 

„Manau, kad LFF prezidento rinkimuose rinkėjų balsai pasidalintų tarp manęs ir kito kandidato maždaug apylygiai. Esu įsitikinęs, kad šiandien LFF viduje aštri konfrontacija bei futbolo bendruomenės susiskaldymas nereikalingi, nes tai gali būti nenaudinga reformoms“, – kone esminė R.Karpavičiaus antradienio pranešimo dalis.

Prieš šiek tiek mažiau nei mėnesį, gruodžio 9-ąją, garsiai apie save pranešusio „Futbolo sąjūdžio“ kandidatas R.Karpavičius kritikavo kone visą LFF veiklą, žadėjo pamatinius pasikeitimus ir net prakalbo apie juodžiausią scenarijų – Lietuvos futbolo diskvalifikaciją, jeigu į LFF veiklą įsikištų valdžia.

Iš „Futbolo sąjūdžiu“ prisistačiusios grupės, kurios ryškiausia figūra tuomet atrodė esąs Valdas Ivanauskas, kalbos buvo galima suprasti, kad jie pasirengę kone viską keisti iš pamatų. Žinoma, jei laimės rinkimus.

Per kiek daugiau nei 30 dienų verslininkas plokštelę pakeitė. Meluoju, nepraėjo net 30-ies. Dar gruodžio 23-ąją R.Karpavičius viešame laiške malė į miltus tą, kurį antradienį nusprendė palaikyti.

„Žmonės, užgrobę LFF ir nuleidę Lietuvos futbolo prestižą į neregėtas žemumas, turi įžūlumo toliau sakyti netiesą, kaip jie toliau gerins Lietuvos futbolą. Pastaruoju metu stebime procesus, kai siekiama, kad vietoj J.Kvedaro ateitų kitas, galbūt jaunesnis „kvedaras“. (...)

Tikiuosi, kad visi suprantame – jei prie LFF vairo išliks dabartinė futbolo „bendruomenė“, pasitikėjimas nebus atkurtas“, – teigė R.Karpavičius, „jaunesniuoju kvedaru“ netiesiogiai vadindamas būtent E.Eimontą.

Dabar R.Karpavičius nusprendė LFF generalinį direktorių palaikyti, jau užgrodamas kitą dainelę. Dabar jis teigia, kad svarbiausias dalykas yra ne prezidento postas, o LFF vykdomojo komiteto atnaujinimas.

Bent iki trečiadienio mes tikrai nesužinosime, kokiu būdu E.Eimontui pavyko įtikinti R.Karpavičių stoti į savo pusę. Gal jam pasiūlytas LFF generalinio direktoriaus postas, nors greičiausiai verslininkas tam laiko nelabai turėtų. O gal R.Karpavičius taps vienu LFF viceprezidentų?

O galbūt yra taip, kad E.Eimontas yra vienas tų padoriais įvardijamų žmonių dabartinėje LFF? Sunku sugalvoti įtikinamesnę priežastį, kodėl visą dabartinę LFF valdžią kritikavęs ir versti norėjęs R.Karpavičius staiga eina su vienu jos svarbiausių narių.

Sunku suabejoti, kad trečiadienį E.Eimontas taps LFF prezidentu. Vilniaus kandidatas Benas Renatas Baltusis tikrai nėra pajėgus mesti iššūkio E.Eimontui, o trečiasis likęs kandidatas – Nerijus Dunauskas – yra tiesiog atsarginis LFF planas.

Nenustebkite, jei trečiadienį ryte sužinosite, kad pastarasis taip pat nusiėmė ir prezidentas bus renkamas iš dviejų kandidatūrų. O gal net iš vienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius